צליאק סוג ב'

efratj

New member
צליאק סוג ב'

האם מי שלא רשום בעמותה וסיבותיו עימו, נחשב לצליאק סוג ב' בקהילת הצליאקים?

אני אישית כשאני רואה אותם ברחוב

אני חוצה לצד השני. וברצינות... לא ממש הבנתי מה פה השאלה ומאיפה זה מגיע. את מי בקהילה או מחוץ לקהילה אמור לעניין איפה את חברה ואיפה לא?

efratj

New member
אולי טעיתי אבל...

למשל לכנס, שאפשר יהיה לקנות בו מוצרי מזון ללא גלוטן, אפשר להגיע רק אם אתה חבר באגודה, ומה יקרה אם אגיע כי אני רוצה לקנות מוצרים? לא יתנו לי להכנס כי הבנתי שהכניסה מותנית בכרטיס חבר. חבל!

אני חושבת שעמותה

בהחלט רשאית לערוך כנסים לחברי העמותה. כפי שאני לא מבקרת את שיקוליו של אדם מדוע להיות או לא להיות חבר עמותה, כך גם לעמותה שיקולים משלה האם לפתוח את האירוע לכאלה שאינם חברי עמותה או לא וזו זכותה. אין פה שום עניין של סוג ב', הרי אם מישהו בוחר לא להיות חבר בעמותה כלשהי, הוא לא יכול לבוא בטענות על כך שהוא לא מוזמן לאירועים שאותה עמותה עורכת... האנשים בעמותה משקיעים זמן וכסף כדי לערוך אירוע. הצפיפות מול דוכני המכירה היא גם ככה בלתי נסבלת בדרך כלל וזה כשמדובר רק בבאי הכנס, כך שאני בהחלט יכולה להבין למה לא לפתוח את זה כשוק קניות ומכירות חופשי ולהגיע לצפיפות ולעומס בלתי אפשריים בכלל. ובכל מקרה, מעבר לאמור לעיל - הם מעבר להצגת תלונה בפורום, ניסית בכלל לפנות לעמותה ולשאול האם את יכולה להגיע רק כדי לקנות מוצרים? (ייתכן מאוד שהם יסרבו בנימוס, ואני בהחלט אבין זאת, אבל השאלה היא האם בכלל ניסית לבדוק זאת)

מית צאן

New member
כנס

כחברה בעמותה, אני משלמת דמי חבר ומקבלת דברים שונים מהעמותה כמו עדכונים למדריך המזון, רשימת תרופות ומידע על חידושים שונים. לדעתי, כשמארגנים כנס כזה יש הוצאות על הארגון - שכירת מקום, טלפונים פקסים ומכתבים להזמנת המציגים וחברות המזון ועוד ועוד. להערכתי הסכום הסמלי שמבקשת העמותה לא מכסה עלויות אלו. דעתי האישית היא שהעמותה היא עבור ציבור הצליאק ורק אם יתמכו בה (כלומר יהיו חברים) אפשר יהיה לעשות דברים יחד. כל אחד כמובן שיעשה מה שרוצה אבל שלא יצפה לקבל מהעמותה בלי לתת.

למעלה