צליאק ונסיעות לחו"ל

ashafir

New member
צליאק ונסיעות לחו"ל

גיליתי את הפורום באיחור רב ולאחר שעניתי לאחד הגולשים בנושא של נסיעות למזרח ורגישות לגלוטן - התעורר אצלי התיאבון... אשמח לשמוע מהמשתתפים על מקומות בהם נהנו ממבחר מאכלים ללא גלוטן. מנסיוני: דרום ומרכז אמריקה - כאשר הטורטיות עשיות מתירס ולא מחיטה Harina de Maiz. דרום הודו - בצקים מקמח חומוס, אורז תפל. נפאל - בערים ניתן לאכול כל דבר ויש מבחר גדול של כל מיני סוגי אורז וירקות מבושלים. בהרים - תפוחי אדמה. באנגליה - מודעות ענקית לצליאק בכל מקום. ולמבוגרים ביניכם: אולי תרימו דגל ונגבש קבוצונת של בעלי ענין שרוצים לטייל עם הרגישות שלהם לגלוטן במחוזות רחוקים ?

כבר ציינתי בעבר

שאני הייתי בקמבודיה, ושם למעשה הכול מבוסס על אורז. בתורכיה המצב נוראי, אין אצלם כמעט מנות שאין בהן מאפה כלשהו, והפחמימות היחידות שמצאתי שאינן חיטה היו תירסים יבשים וממש לא מעוררי תיאבון. היה להם מאוד קשה להבין שם שאני צריכה מנות בלי קמח... ולגבי טיולים לחו"ל - נשמע כמו חתיכת פרויקט להרים, בהצלחה...

קצת ../images/Emo32.gif

אבל הזכרת לי דוגמה ליחסיות התרבותית הזאת, שחוויתי בפולין: כשנסענו למשלחת, היו באופן טבעי הרבה שאלות מצד שומרי הכשרות מה עושים שם. נאמר לנו שדיברו עם מנהל סניף בורגר קינג שהיה במסלול שלנו וסוכם איתו שנוכל להזמין לחמניות "only cheese". כשהגענו לסניף לא רק שלא ידעו על מה אנחנו מדברים, המוכרים שם היו מזועזעים מהרעיון של לאכול רק גבינה בלחמניה. הפולנים מאוד אוהבים בשר, והרעיון הזה פשוט לא נתפס אצלם.

נצר1

New member
הארוחה במטוס ../images/Emo3.gif

לפחות בטיסות אלעל שבהן טסתי, אפשר להזמין ארוחה נטולת גלוטן, ואז מקבלים במקום מאפין, יוגורט ופירות טריים, ובמקום לחמניות, פריכיות אורז בואקום, אבל בסך הכל לא ממש רע

moria007

New member
אוכל ללא גלוטן בניו זילנד ואוסטרליה

שלום! אני טיילתי במשך חצי שנה בניו זילנד ואוסטרליה ללא שום בעיות! כמעט בכל סופר גדול יש מוצרים ללא גלוטן, כולל לחם (קפוא) והפסטה ממש טובה (לאחרונה גיליתי את אותה פסטה גם בארץ וכל כך שמחתי!). את הלחם נטול הגלוטן הטוב ביותר שאכלתי מצאתי באוסטרליה באמצע המדבר, באליס ספרינגס. פשוט טעם ומרקם אמיתיים, כמו של חלה של יום שישי. תענוג. המודעות לצליאק בניו זילנד ואוסטרליה הדהימה אותי. במסעדות ובתי קפה בארץ אני צריכה להסביר מה זה גלוטן ובמה יש אותו ובניו זילנד ואוסטרליה ישר ידעו על מה אני מדברת ולא היתה בעיה. אם מישהו מתכנן טיול באיזורים האלו, צרו קשר ואני אפרט יותר! עכשיו אני מתגעגעת לימי ניו זילנד..... אין על ניו זילנד.

למעלה