צליאק בגיל 25

אייל609

New member
צליאק בגיל 25

שלום לכולם אני חבר חדש במועדון דיי בשוק ריאשוני מכל הדיאטה החדשה שלנו כבר אין יותר מילואים ואין לאכול עם החברים אסמח לקבל להכיר אנשים חדשים במישפחה החדשה שלנו

נילוס11

New member
תתחדש

מילואים אולי אפשר לעשות בהתנדבות ,קל"ב,תבדוק אם אתה מעניין. לאכול עם חברים אפשרי,לוקחים את הפיתות מהבית לחומוסייה לוקחים את הפרכיות לבית הקפה ואוכלים סלט ולוקחים לחם מהבית ואוכלים במסעדה(גם בלי לחם) אתה תתחיל להתרגל ולהכיר ותראה שהשד אינו נורא כל כך בהצלחה.

מית צאן

New member
ברוך הבא

השד אינו נורא כל כך, מתרגלים. בבית זה הכי קל אבל בחוץ צריך להתארגן. כדאי להרשם לעמותה ולקנות את מדריך המזון ולקבל מהם המון אינפורמציה להתחלה. לאכול בחוץ מתרגלים אבל לעומת מה שנילוס11 כתב, לדעתי צריך קצת יותר לשים לב - לא כל חומוס בחומוסיה מותר כי חלקם שמים עמילנים או אפילו קמח לעיבוי - צריך לברר, גם על סלטים צריך לברר כי לפעמים מכניסים קרוטונים ותוספות וגם הרוטב לא תמיד מותר.מוזר, אבל מתרגלים לצאת עם פיתה או משהו מהבית. כדאי לך לקחת קצת זמן ולעלעל במה שכתבו בפורומים ותלמד על מקומות שכדאי יותר או פחות לצאת ועל עוד דברים שצריך לשים לב.בהצלחה.

אייל609

New member
תודה מית

תודה נילוס אני לא אשכח את הריאשונים שפנו אלי ואגב עבדתי שנים כעוזר שף במסעדות רבות ואני מבטיח להכניס טעמים חדשים למישפחה שלנו. יש לי שאלה קטנה בנוגע ללחם: הרעיון שצריך לישמור אותו במקפיא קצת מבאס , האם זה נכון לגביי שאר הלחמים המותרים ?

נילוס11

New member
צריך לשמור במקפיא רק

כשקונים כמה לחמים והם קפואים כבר,או שאתה אופה לחם ומקפיא כמה ומשאיר אחד בחוץ(בחורף)במקרר הרגיל בקייץ. ההמלצה שלי היא לעשות מפרוסות הלחם שאתה אוכל טוסטים זה מה שאני עושה מההתחלה.

אייל609

New member
תודה

תודה נילוס אני לא אשכח את הריאשונים שפנו אלי ואגב עבדתי שנים כעוזר שף במסעדות רבות ואני מבטיח להכניס טעמים חדשים למישפחה שלנו.

daniela21

New member
ברוך הבא אייל

מהר מאד תתרגל לדיאטה החדשה ותראה שהשד לא נורא (הוא רק נטול גלוטן). גם אני גיליתי את הרגישות בגיל מבוגר יחסית - כמעט 23 והיום, קצת יותר משנה וחצי אחרי האבחון, אין ספק שההרגשה הגופנית והנפשית התפשרו פלאים וההקפדה על הדיאטה נראית לי כאילו היתה מאז ומתמיד (והיא אפילו קלה יותר מאז שגיליתי מוצרים שלא נחפשתי אליהם קודם ושהם באמת טעימים). אז ברוך הבא ואם תרצה לשאול, להתייעץ או לשתף - אנחנו פה (-:

אייל609

New member
דניאלה

שלום תודה על התגובה האמת היא שכייף ליראות איך כולם כאן מיתנהגים כמישפחה אחת גדולה , אני מקווה שאוכל להכניס "טעם " חדש לפורם , ומי יודע , בעתיד אולי מתכונים חדשים , מסיבות לחולים ועוד........ בחצי שנה האחרונה שעבדתי במיסעדות עבדתי כעוזר סושי שף במיסעדה יפנית , כרגע אין לי מוסג איך אפשר להפוך את זה להיתרון לטובתנו , אבל שאלה לי אליך. תמיד עסקתי בספורט , בשנה האחרונה הדרכתי את חוגיי הסקווש באזור מגוריי , בכל אופן תמיד הרערתי לעצמי האם הדיאטה החדשה שלי תיגרום לי להרזות לבנתיים ( אני חולה כחודשים וחצי ) עליתי 2 קילו , האם זאת תופעה ידועה ? האם גם את עלית במישקל כשקיבלת את המחלה בגיל 23 ?????????????

../images/Emo99.gif

הייתי עוזר לסו שף? יש לך טיפים לגבי סושי? מכיר סוגים טובים של חומץ אורז ללא גלוטן? אתה יכול לעזור לי למצוא מתכון לאיניארי נ"ג? ולגבי המשקל, אני עליתי קצת במשקל אחרי שהתחלתי את הדיאטה וזו תופעה מוכרת כי מפסיקים לשלשל... אבל אם אתה סובל מנפיחות בבטן, זה אמור לרדת כששומרים על דיאטה.

חברים, יש לנו סו שף בבית!

אני בעד מפגש פורום על בסיס שבועי ועל בסיס סושי

אייל609

New member
סושי

מוזר איך כל הפורם מתחיל לדבר פיתאום על סושי אני רק צריך לאשר את המוצרים שאני מישתמש ואנחנו על הגל

זה לא פתאום...

יש כאן בפורום כמה וכמה חובבי סושי, אפילו דניאלה שבהתחלה נרתעה מזה גילתה שהיא אוהבת סושי צמחוני.

אייל609

New member
ok

אין לי מוסג עדיין איך עובדים כאן הדברים , אבל אני אסמח למסיבת סושי של הצליאקים

daniela21

New member
אני והצליאק

למרות שזו מחלה, אני לא רואה את עצמי "חולה", לא מאז שהתחלתי לשמור על הדיאטה בכל אופן. אצלי המצב היה קצת מורכב, כי לפני שאובחנתי סבלתי מכאבי בטן 6 שנים והיתה אצלי ירידה מאד משמעותית במשקל, בספיגה של שומנים וויטמינים, אנמיה, כאבי פרקים ומה לא... מאז שהתחלתי עם הדיאטה עלתי 7 ק"ג, אבל העלייה היתה איטית מאוד והיתה דומיננטית יותר בהתחלה ובתקופה האחרונה, שאני מרגישה יותר טוב. היו לי תקופות שלמרות שהקפדתי על הדיאטה הרגשתי לא כ"כ טוב, כי סבלתי מדלקות בקיבה ובמעיים (חשדו שאני סובלת מקרוהן במצב קל והבדיקה שהיתה אמורה לתת אבחנה חד משמעית גרמה לי בשבוע שעבר כמעט להתקף לב :) ). בוא נסכם שהתחלתי ממצב מאוד גרוע שבקושי יכולתי לתפקד ואחרי שנה של דיאטה עשו לי שוב גסטרוסקופיה ועדיין ראו השטחה של הסיסים, כלומר עדיין יכולת הספיגה לא אופטימלית. אני מניחה שמרבית חברי הפורום לא הגיעו למצב שלי, למרות שהיום אני בטוחה שמצבי השתפר מאד ושהיום אני אפילו יכולה מידי פעם לצרוך מוצרי חלב מסויימים ללא בעיה). היום אני שומרת על דיאטה נטולת גלוטן וחלב ולאחרונה (טפו-טפו-טפו) אני מרגישה הרבה יותר טוב ועולה במשקל (גם לקור שבחוץ תרומה ניכרת וגם לפיתות של נטורל קייקס).

אייל609

New member
תגובה

לפני שאני מתחיל אני חייב להיתוודות , יש לי דיסלקציה! ( לא לשים לב לשגיאות כתיב) קראתי את התגובה שלך ואני חייב להודות שבחלקים קטנים ממנו , לא כל כך הבנתי את המונחים המדוברים אך כמובן שחקרתי דרך ערוצי מידע שונים ועכשיו אני מעודכן יותר במונחי הצליאק. אם אנחנו לא חולים אז צריך לחשוב על שם אחר בישבילנו כי אנחנו מיוחדים. אני לא יודע מה רץ כבר בחברה אבל חשבתי על כמה שמות ( ילדי התירס , גלוטנים , אנשי קמחפרי ) יש מצב שזה קצת ילדותי , אבל חפיף. אני מבין שבסופו של דבר עלית במישקל ואני מניח שהקמחים החדשים שלנו דיי משמינים , אבל כמו שאת בטח היית אומרת עכשיו העיקר הבריאות , אז באמת העיקר הבריאות. אגב אני אסמח עם תיתני לי עדכון קל לגביי מה שקורה כאן בפורם , מי הקבועים , בערך כמה? עד אז :)

הקמחים שלנו משמינים?

לא נראה לי שהם יותר משמינים מקמחים רגילים, אני טועה? בכל מקרה, מה שיצא לי טוב מהמחלה הזאת (כן נצר, עכשיו אני נזכרת...), זה שגיליתי פתאום שאין לי נטיה להשמנה ושמעולם לא הייתה לי ושבעצם לא הייתי אף פעם שמנה - הייתי נפוחה. זה היה משהו ששיגע אותי שנים, לא משנה איזה דיאטות עשיתי וכמה שקלתי, הייתי תמיד עם בטן של חודש רביעי פחות או יותר וזה נראה נורא. מאז הדיאטה, כשאין פשלות, אני נהנית מבטן שטוחה ולא עולה ולא יורדת במשקל לא משנה כמה אני אוכלת. (האמת שהיו לי כמה פשלות בזמן האחרון שהובילו לירידה, אבל זה בבדיקה).

אייל609

New member
אני חושב

יש בלחמים ביצים וגם מרגישים כמו טעם של עוגה- הם פחות אוורירים ויותר דחוסים לכן לדעתי משמינים יותר לא שזה קשור אליך כי את תמיד בפיגורה :) בכל אופן אני עליתי 2 קילו וזא דווקא מחמיא , הסיבה היא גם כי כל שנייה אני פותח את המקרר ומחפש משהו לנשנש אני רגיל עדיין ללחם הישן ולכל שאר השטויות.

נצר1

New member
הלחם יותר דחוס ופחות אוורירי

כי אין בו את הגלוטן שעוזר באווריריות ורכות של מאפים רגילים. הקמחים ברובם מבוססים על קורנפלור או על אורז ואני מניחה שיש להם כמעט אותו ערך קלורי כמו ללחם מחיטה רגילה.

נצר1

New member
לי גילו את הצליאק בגיל 20

ומאז שהתחלתי לשמור על הדיאטה, נראיתי רזה יותר וירדתי 2 מידות במכנסיים (כי ירדה הכרס), אבל בפועל העליתי 5 ק"ג בערך. עכשיו הבעיה שלי היא שמאז הלידה אני לא מצליחה להוריד את הקילוגרמים שנשארו באזור הבטן (כאן קוראים לזה GELLY BELLY) , ועוד חודש וחצי גיסתי מתחתנת ואני לא רואה את עצמי נכנסת לשמלה
החיים היו קלים יותר לפני 5 שנים כשעוד לא היו כל התחליפים המעולים האלה (הפיתות, הלזניה והפיצות) שהורסים לי את הפיגורה וכל כח רצון לדיאטה

אייל609

New member
נצר 1

תקשיבי אנחנו לא רוצים ליסגור את נטורלקייקס ביגלל שאת לא שומרת על הגיזרה יש לך מטרה בראש ואת תעמדי בה. סתאם , אני יודע שזה קשה , אנחנו מרגישים שביגלל שאסור לנו דברים מסוימים אנחנו צריכים לפצות את עצמנו בשטויות אבל את כבר ותיקה בתחום ויודעת שהכל בראש ואת יכולה להוריד 2 מידות בחודש וחצי בקלות בכל אופן העיקר הבריאות :)

למעלה