צלחת לווין זה קשור??

ro ni

New member
צלחת לווין זה קשור??

למה אין לי קליטה בגשם??

moco10

New member
גשם כבד מנחית את הסיגנל המגיע

לצלחת עקב בליעת הקרינה על ידי טיפות המים. לפעמים זה קורה גם כשלא ממש יורד גשם לידך, אך הסיגנל צריך לעבור דרך ענן גשם כבד. אין מה לעשות, חוץ מהפתרון הלא פרקטי של התקנת צלחת גדולה יותר. לפחות הגשם שירד יהיה טיפה חם יותר

eli44

New member
אם אין קליטה זה לא טוב...

אם הקליטה קצת משתבשת בעקבות הגשם זה מתקבל על הדעת (אחרי הכל הגשם מגדיל את ניחות האות בתווך). אך אם הקליטה מפסיקה לגמרי, זה אומר שיש צורך לטפל בעניין כמו הזמנת טכנאי שיוסיף מגבר, יבדוק אם הצלחת לא זזה קצת ממקומה וכו'. אלי

אז כך . בתור מתקין צלחות כמה שנים

לצלחת לא מוסיפים מגבר . מגבר רק חברת יס מוסיפה כי היא מחברת 30 40 ממירים לצלחת אחת . לאדם בודד מגבר לא יתן כלום . גשם סמיך מאוד משתק את הקליטה בצלחות . ברד משתק את הקליטה . על מנת שתהייה קליטה טובה צריך אות בעוצה של 40% לפחות מהמקסימום . פחות מיזה אין קליטה . שלג שנידבק לצלחת גם משתק את הקליטה .צלחת יותר גדולה מפחיתה את השיבוש . ז.א. בימקום מטר, מטר שמונים . זה שטח פי 4 יותר גדול

elians

New member
זה קורה בדרך כלל בשלג

אבל מבחינת גשם ככל הנראה הרוח הסיתה מעט את הצלחת מהכיוון שלה.

ro ni

New member
היי תודה- אז מה בסוף אני עושה

אם אין שום תמונה במשך רוב זמן הגשם - זה מצב סביר כמו שאומרים לי ב"יס"?גברת אין מה לעשות בגשם זה ככה?? או שיש מה לעשות ואז תגידו לי בבקשה מה לדרוש.תודה

אין מה לעשות כחה זה בגשם

אולי בעוד כמה שנים כאשר הלווינים יהיו בעלי הספק יותר חזק תיפתר הבעייה . לא לישכוח שליפני עשר שנים צלחת נורמלית הייתה 2.4 מטר . והצלחת הראשונה של בזק ליפני 25 שנה הייתה 30 מטר . לא יודעים מה צופנת לנו הקדימה . היום זה בקושי מטר

eli44

New member
קרמר יקר...

ב- 99% מהמיקרים גודל הצלחת לא קשור לתקופת היצור שלהם או הספק הקליטה, אלא לתדר האות שרוצים לקלוט או לשדר. סתם שתדע ! אלי

מר 44 אתה כותב קיקוש בלבוש

סתם רוצה להראות שאתה מבין . ישנו לוויין שניקרא "אסטרה" . שמשדר למרכז ארופה . יש בו כ150 תחנות פתוחות . בגרמניה צריך צלחת בגודל 60 ס"מ . זה מספיק . השידור לא ניקלט כימעט בישראל . אז מה עושים שמים צלחת 1.8 מטר.וקולטים חלק מהתחנות . בין התחנות ישנה תחנה שמשדרת מוסיק בשיטת שידור HD שצריך טלויזייה מיוחד . יש לי חבר באומר שהתחנה הזו נקלטת רק בגרמניה . ובישראל לא ניקלט אפילו עים 1.8 מה הוא עשה התקין צלחת של 4 מטר וקולט את הערוץ הזה וצופה בו עים מקרן וכרטיס לווינים במחשב . כי מס' השורות בערוץ הוא 1200 HD . לחברת HםT יש צלחות של 6 מטר 12 מטר . הם קולטים תדרים רגילים למה הצלחות גדולות כי הם רוצים עוצמת סיגנל חזקה זה הכול באנטנות רגילות יש יחס בין גודל האנטנה לתדר . בצלחות ככול שהצלחת יותר גדולה . עוצמת האות יותר חזקה נקודה

moco10

New member
גודל צלחת - הסבר

שידורי לויין הם בתחום המיקרו הגבוה - אורך גל הנמדד בסנטימטרים. הצלחת, שהרבה יותר גדולה, מתפקדת כמראה מרכזת. כמה שהיא תהיה יותר גדולה, היא תאסוף יותר מאות השידור ויתקבל סיגנל יותר חזק.

eli44

New member
אין דבר כזה אין מה לעשות...

זה לא נראה הגיוני שכל פעם שיורד גשם לא יהיה לך טלויזיה !!! אל תותרי ותמשיכי להתעקש ואף לאיים במעבר לכבלים או התנתקות !!! ובפרוש יש אפשרות להוסיף מגבר לאנטנה ! אגב, המגבר ש"יס" מחברת כאשר הצלחת מזינה לקוחות רבים זה מגבר אחר שנקרא מגבר מפצל שכל מטרתו היא לפצות על הניחות באות שנובע מהפיצול. צפייה נעימה (וללא הפרעות
) אלי

מר 44 אים הייה מגבר פלא כזה

אז זה הייה פותר הרבה בעיות קליטה בלוויין אסטר או בארופה . שיש שם ערוצים חלשים . אין כזה פלא . גשם חזק מחליש את האות של תדר הלוויין . באנטנות רגילות לא מחליש את האות . כתבתה דברים לא לעניין

eli44

New member
קרמר... אל תכעס...

...זו לא היתה הכוונה. ואני מתנצל אם פגעתי בך למה אתה חושב שאי אפשר להוסיף מגבר ?! יש מגברים שמיועדים במיוחד למטרה זו, והם מתאפיינים בספרת רעש נמוכה מאוד (עד 0.5 db) ויש לחברם קרוב מאוד לזן. "הצרה" במגברים מסוג זה הוא המחיר (שנגזר מספרת הרעש הנמוכה)! זו גם הסיבה ש"יס" לא ששים (בלשון המעטה) לספק ללקוחותיהם מגבר שכזה. לגביי הלווין... הסיבה שבאירופה קולטים טוב יותר זה שאלומת הלווין מכוונת לכיוון אירופה ולכן האות נקלט שם בעוצמה טובה יותר. לגביי ערוציי הטלויזיה... שיטת השידור בארץ היא PAL ולה "רק" 625 שורות (אגב לא כולן נראות לעין, אלא חלקן מכילות מידע ניסתר כמו טלטקסט, אותות בדיקה, זיהוי תחנה ועוד) להבדיל ממה שרשמת שזו שיטת שידור חדשה יחסית שנקראת HDTV (טלויזיה ברזולוציה גבוהה) שבה כמות השורות והפיסלים בכל שורה גדול בהרבה. ואכן ישנן מספר מועט של תחנות שמשדרות בשיטה זו (אבל מומחים יודעי דבר מנבאים טובות לשיטה זו. אגב, ראיתי ! וזה נראה מדהים !!!) בברכה אלי

סיפרת רעש נמוכה 0.5 זה לא נמוך

כול הLNB זה 04-05 . ויש שמוע שיש LNB 0.3 . השידור מהלוויין עמוס הוא חזק מאוד . אין מה להגביר . ללוויין אסטרה אים שמים LNB 0.3 אומרים שקולטים עוד . ונניח שנסים את המגבר הזה עים ספרת רעש נמוכה זה יעזור מעט . אבל ללוויין עמוס ובמיוחד עמוס 2 העוצמה מאוד חזקה . וכמה עולה מגבר כזה 100 ש"ח זה גג . כאשר קונים בכמות . וניראה לי פחות . אז חברת יס יחסכו את ה100 ש"ח . אים זה הייה פותר הרבה בעיות בגשם . סתם אתה מפגין ידע תאורטי . אבל בשטח לא מבין כלום וכותב כול מני קישקושים . להרשים את הגולשים בפורום

למעלה