צלול במקרה

צלול במקרה

שלום לצוללים בצלילות. הופתעתי לדעת שיש פורום כזה. הבנתי שאני חולמת חלומות צלולים לפני כמה שנים. אני קראתי לזה חלום מודע. אבל תמיד זה קרה לגמרי במקרה בעיקר בנוגע לתעופה בחלום. הבנתי שבחלום אני עפה בצורה מאוד מצחיקה (אגב, האם אתם עפים בחלום? האם עפתם בעבר ומתי זה נפסק ובאיזה אופן פיזי מתרחשת התעופה-אני למשל עפה בישיבה אחרי ריצה קצרה על האדמה ואז התרוממות לתנוחת ישיבה, אמרתי שזה מצחיק.... זה מאוד מסקרן אותי אז אשמח לתשובות) אני חושבת שאחרי ששמתי לב לעיניין התעופה המצחיקה פתאום התחלתי להבין כשאני חולמת. אבל באופן מלא, בלי לחפש את הידיים או לנסות שזה יקרה. פתאום ההבנה הזו- "אני חולמת, אני יכולה לעשות הכל" הייתה באה. אחר כך זה התחלף בסיוטים שבהם אני מזכירה לעצמי שזה רק חלום ומתאמצת להתעורר על-ידי לכפות על עצמי להוציא קול ממשי, צעקה, מילה, אנחה, כל דבר העיקר שהוא יהיה במציאות ואני אתעורר ממנו. אבל עכשיו זה פשוט נעלם.... כל לילה אני אומרת לעצמי שהלילה אני רוצה לחלום חלום צלול, אני זוכרת חלומות בבהירות מדהימה בדרך כלל אבל עדיין לא חזרו החלומות הצלולים. איך אתה מסביר את זה שבעבר זה קרה בטבעיות? למה זה נעלם?..

לקשמי

New member
זה קורה...

אין לי הסבר למה, אבל זה בהחלט יכול לקרות שתקופה מסוימת יהיו לך חלומות צלולים באופן טבעי ואחר כך זה ייעלם. כמו שבכל תקופה מסוימת אופי החלומות משתנה באופן כללי. גם לי הייתה תקופה, עוד הרבה לפני שהתחלתי לתרגל חלומות צלולים, שהיו לי חלומות צלולים שבאו ככה באופן טבעי, אם כי זה קרה לעיתים רחוקות. גם אצלי בכל החלומות הצלולים שלי, הבנתי שאני חולמת, כשהתחלתי לעוף. אני לפעמים עפה כמו סופרמן כזה, פשוט מושיטה את הידיים לפנים ועפה ולפעמים אני עפה בתנועות של שחייה.
החלום הצלול האחרון שבא לי באופן טבעי היה שפתאום התחלתי לעוף תוך כדי שאני הולכת באזור של הדיזנגוף סנטר אבל למרות שזה היה ברחוב, הייתי במקום סגור, הייתה תקרה מעל. מכיוון שידעתי שאני חולמת ניסיתי תוך כדי תעופה לעבור דרך התקרה אבל לא הצלחתי. בעקבות החלום הזה בעצם החלטתי להתחיל לתרגל חלומות צלולים באופן מודע. (אגב, חלום צלול נקרא גם חלימה מודעת, כך שלא טעית באיך שקראת לזה בהתחלה
) אז אם עכשיו זה לא בא לך באופן טבעי ואת רוצה בכל זאת שיהיו לך חלומות צלולים, התשובה היא פשוט להתאמן על זה. אני ממליצה לך להיכנס לאתר של אלון ברמן (שנמצא בקישורי הפורום) ולפעול לפי ההוראות שבאתר. ככה גם תגבירי את התדירות של החלומות הצלולים וגם את השליטה בהם.

EndOfAllHopes

New member
שלום

סיבה אפשרית לכך שזה נעלם היא בגלל הסיוטים ,אני משער שלא רצית שיחזרו, זה עבר לתת-מודע שהפסיק את התופעה.

למעלה