צלול או לא?

צלול או לא?

ככה, תמיד כשאני חולמת חלומות רעים , אני מבינה באיזשהו שלב שזה חלום ובוחרת מתי להתעורר. למשל לפני כמה ימים חלמתי שרודפים אחריי במטרה להרוג אותי, ואמרתי לעצמי 'זה חלום. הם הולכים להרוג אותי. אני לא רוצה להתעורר, אני רוצה למות בחלום ולדעת מה מרגישים כשמתים' ובסוף משום מה התעוררתי לפני שהרגו אותי. בחלומות טובים או נייטרלים זה לא קורה לי, אני לא מודעת לכך שזה חלום. מממממ תגובות ?

Roy1232

New member
Karma police, arrest this man

he talks in maths he buzzes like a fridge, he's like a detuned radio תמיד כשיש מודעות שאת בחלום החלום הוא צלול (ישירות מההגדרה), ובגלל זה התשובה היא כן, צלול.

uzihen

New member
באמת מעניין אם מישהו חווה מוות בחלום צלול

אני זוכר חלום שחלמתי , לא צלול שבו הורגים אותי בירייה בלב ואני מתעורר עם כאב בחזה

silverhawk

New member
כשאני חווה חוויה האמורה להוביל למוות

(כגון נפילה ממקום גבוה) אני פשוט שורד אותה בד"כ. אבל בחלום לא צלול, חוויה שכזו בד"כ אכן תוביל להתעוררות.

silverhawk

New member
כן, זה מה שקורה בד"כ

סביר להניח שמדובר באינסטינקט השרדותי שכזה.

The Kite Runner

New member
אם אני לא טועה../images/Emo203.gif

אני חושב שקראתי באיזה מקום שאתה מתעורר בגלל עוד אדרנלין או משהו כזה..

לא מזמן היה לי חלום, צלול בסופו

כשבערב קראתי מאמר שהמוח זה סך הכל "רשתות נוירונים" וכל מיני דברים כאלו אקיצר חלמתי על כמה חבר'ה שנהרגו במהלך השירות, ואמרתי לעצמי "לא נורא, סך הכל כמה רשתות של עצבים הלכו" ואז אמרתי לעצמי, "רגע, גם אני רשת של עצבים, כל החלום זה זה רשת של עצבים", ואז "ראיתי" את "הרשת" שלי מתפזרת, והתעוררתי

nofaroos4

New member
איך אומרים

you can't dream you'r own death ואני מאמינה בזה זה נראה לי משהו שהתת מודע לא יכול להתמודד איתו כשבאמת מתים ,לדעתי,פשוט אתה לא קיים ואין מה להרגיש, לא נראה לי שאפשר להמציא את התחושה. מה שכן, אפשר להרגיש את הכאב, שכביכול יוביל למוות-מה שאת לא יודעת שיקרה, כי לא משנה מה, תמיד תתעוררי כשתחשבי שאת עכשיו הולכת למות

The Kite Runner

New member
../images/Emo203.gif

קצת מוזר הייתי אומר, כאילו העירות היא מה שבא אחרי המוות בחלום..

למעלה