צלוליטיס

אטל81

New member
צלוליטיס

אני לא מבינה איך, אבל שמתי לב שיש לי צלוליטיס באגן של רגל שמאל (בצד ימין לא ראיתי שיש...)אני בת 25 בריאה, רזה, הולכת הרבה ברגל (נחשב ספורט, לא?). למה זה?

הצטברות תאי שומן

צלוליטיס (או דלקת רקמה תת עורית) היא דלקת אקוטית של רקמות החיבור התת-עוריות. (המצב של הצטברות תאי שומן מתחת לעור המכונה בסלנג צלוליטיס) הליכה ברגל זה אכן מעולה אך לא יעיל כ"כ לפיתרון צלוליטיס באזור עליו את מדברת. אני ממליץ לך לעשות ספורט המפעיל את האזור הנ"ל. יום טוב

Orrza

New member
את אולי מתכוונת לצלוליט?

צלוליטיס כמו שאמר טל, זו דלקת. תהיי בבקשה ברורה יותר, האם רופא איבחן דלקת ברקמה, או שאת פשוט רואה הצטברות שומן (צלוליט)?

אטל81

New member
אממ....

אז יכול להיות שהתבלבלתי. אני מאמינה שזה הצטברות שומן. מה גם שיש לי מעין שקע באותו איזור...

../images/Emo13.gif קשה לאבחן ככה

אבל זה נראה כמו בעיה של עודף שומן. יש לעשות ספורט נכון לאזור הנ"ל. הבעיה הינה בעיה נפוצה לנשים, במיוחד במקומות הללו. האם יש לך רקע משפחתי זהה?

Orrza

New member
אני ארצה לדייק יותר...

הורדת שומן נעשית מכל הגוף, באופן סיסטמי בלבד ולא ניתן לאבד שומן באופן מקומי (פרט להליך כירורגי). לא ניתן להוריד שומן מרגל אחת בלבד ע"י ספורט או כל דרך שאינה כירורגית. שומן "נעלם" בשל מאזן קלורי שלילי, להוציא יותר מאשר להכניס. לא הכוונה להרעיב חלילה, אלא לאכילה נכונה ולפעילות אירובית מבוקרת ע"י מקצוענים (רופא, מאמני כושר). פעילות באיזור ממוקד תוכל להגדיל מסת שריר, ובניגוד לאמונה הרווחת, מסת השומן לא תשתנה כלל.

אכן ... מסכים אם כל מילה ../images/Emo45.gif

תודה על הדיוק.

אני יכול להציע לך שני דברים:

1. לעשות עיסוי במקום בטיפול שמנים המיועדים לטיפול בצלוליטיס. 2. לעשות ספורט אירובי \ פילאטיס.

0 אור 0

New member
צלוליט

ואחרי שקראתי כל מה שכתבו לך, אוסיף: 1. לעתים קרובות ההצטברות של תאי השומן במקומות מסויימים היא נטיה גנטית שלא קשורה בכלל להשמנה ולאי פעילות גופנית. 2. ניתן לטפל באמצעות עיסוי לימפתי 3. מצטרפת להמלצות על הרבה שתית מים, על עיסוי בשמנים ממריצים ועל פעילות גופנית יותר ממוקדת לאיזור - לאו דוקא פעילות לבניית השריר, אלא מתיחות.

למעלה