צלבנים וסמוראים!!

carlos1

New member
צלבנים וסמוראים!!

האים אפשר להשוות,בין הסמוראים ביפן,של ימי הביניים לבין הצלבנים??? מי לדעתכם,שוב אחד על אחד,לוחם יותר טוב??? והאם אפשר להשוות בכלל???? האם ידוע בכלל,על עמות בסגנון זה,שנערך, בין שתי התרבויות הללו??? קרלוס

לא היה עימות

ואני לא יודע איך להשוות בין השניים, אני חושב שבהשוואה לצלבנים הסומראים היו לוחמים מיומנים הרבה יותר בהפעלת כלי הנשק שלהם, אבל זו לא המומחיות שלי

אני חושב

שהוא התכוון לדרך החשיבה שלהם ???

Antropus

New member
נינג'ות

אם כבר עוסקים בלוחמים יפנים - הייתי רוצה לדעת יותר על הנינג'ות. מתי הם הופיעו? האם הם שיתפו פעולה ביניהם (בתוך אירגון סדיר) או שהיו לוחמים בודדים? האם הם היו רק רוצחים שכירים או שהיו להם תפקידים נוספים? האם זה נכון שכדי להינצל מהתקפות הנינג'ות נזירים סינים פיתחו תורות לחימה כמו השאולין, ואם כן, למה שכוח קטן כמו הנינג'ות יתקיף מדינה גדולה כמו סין? ולבסוף, האם כל הנינג'ות היו גברים או שהיו גם ארגוני לוחמה של נשים? תודה מראש

התשובה על המושג נינג'ה היא ארוכה

כרגע אסתפק בתיקון כמה טעיות, הקשר היחיד בין תורת שאו לין לבין נינג'ות הוא שבסיס תורת הלחימה של השאו לין ובסיס תורות הלחימה בהן השתמשו נינג'ות היה (גם) הזן בודהיזם (ולא אכנס לויכוח שלי עם קוכולין על זן) יפתע אותי עם נזיר שאו לין כלשהו פגש אי פעם נינג'ה, או שיותר מ 10 סינים ידעו מה זה נינג'ה לפני שהם החלו להופיע בסרטים אמריקאים.

עוד תוספת: בתקופה המיוחסת לפיתוח

הקונג-פו שאו-לין (מאה שישית לספירה, ככה, למיטס זכרוני), היפנים באשר הם היו רחוקים מאד מאד מיכולת לתקוף את סין. סין היתה הדבר האדיר שבמרכז העולם, ויפן היתה מדינה מתפתחת שאת רוב תרבותה אז שאבה מסין.

זה דווקא יוכל להתפתח בצורה מעניינת

המאה השישית לספירה הוא זמן מיתולוגי, המיוחס לבודידהארמה המיתולוגי, העדות הראשונה לנזירים סינים העוסקים באומנות לחימה היא מהמאה ה 16, מה שמוביל את חלק מהחוקרים לחשוב שהאומנויות הללו הם דווקא דוגמא נדירה של משהו שהובא מיפאן לסין ולא להפך, אבל זו רק תיאוריה שקשה לבסס אותה. ביפאן ובסין נהוג לחשוב שאומניות הלחימה הובאו כמו רוב הדברים מסין ליפאן, מקובל גם לחשוב שהם נוצרו או הומצאו, ע"י אותו בודידהארמה, אבל המצב לאשורו אינו ידוע לנו, משום שאנחנו יודעים ממש מעט על ראשיתן של אומניות הלחימה.

נינג'ה

נין = מרגל/מתגנב. ג'ה=לוחם. אנסה לעשות קצת סדר בדברים, אם כי יש לזכור שכמו כל דבר היסטורי, ההיסטוריה של הנינג'ות שנויה גם היא במחלוקת. בנוסף, אני כותב בתמציתיות יתרה, אז אל תתפסו אותי במילה. אני כותב מהזכרון, אז התנצלותי אם טעיתי במשהו. הנינג'יצו כיום מורכב מתשע שיטות לחימה. שיטות אלו פותחו על ידי משפחות שונות של נינג'ות, כשכל אחת מהן התמקדה בפיתוח שונה של טכניקות, על פי הצרכים באותו איזור (הררי/מושלג/קצת או הרבה טירות/סוג האוייבים [למשל: עם או בלי סוסים], ועוד). פותחה גם מערכת של 18 שיטחי מומחיות שעליה ארחיב בהמשך, כשמשפחות שונות התמקדו בפיתוח של שטחים שונים. מייסד שיטת ה"טוגאקורה ריו נינג'יצו" לפני כ- 900 שנים הוא הסמוראי דאיסוקה נישינה מהכפר טוגאקורה. לאחר תבוסתו מידי חיילי הייקה ואיבוד "אדונו" הוא נמלט ממולדתו לאיזור מרוחק של איגה. שם הוא שינה את שמו לדאיסוקה טוגאקורה ומאוחר יותר נזקפה לזכותו יסוד הטוגאקורה ריו של נינג'וצו. מאז נמשכה השושלת של 34 ראשי משפחות ("מאסטרים" או "סוקה") עד היום - מאסאקי האצומי בן ה-72. מאסטר זה נחשב כיום לראש השיטה של 8 שיטות לחימה (בעבר לשיטות שונות היו מאסטרים שונים). 18 התמחויות הנינג'ה היו: *פילוסופיה, שליטה מנטליות, ומשהו מעין "כשפים". *קרב ללא נשק: התקפות, בעיטות, בלימות, האבקות, חניקות, תזוזות שקטות, גילגולים, קפיצות, נפילות. *שימוש בחרב. *לחימת מקלות ומוטות. *זריקת להבים. *לוחמת חנית. *לוחמת נאגינטה. *נשק שרשרת ומגל. *שימוש באש וחומרי נפץ להרס או הסחת דעת. *הסתוות וגילום דמויות. *התגנבות ושיטות פריצה. *לחימה רכובה על סוסים. *טכניקות לחימה מתחת למים, טכניקות הליכה על המים, ועוד. *אסטרטגיה. *ריגול וגיוס סוכנים. *בריחה והסתתרות. *מטאורולוגיה. *גאוגרפיה. יפן הפיאודלית חולקה לטריטוריות רבות, שנשלטו על ידי אצילים שנלחמו ביניהם על השליטה בטריטוריות (למרות שכולם היו נאמנים באופן מוחלט לקיסר). האצילים החזיקו אצלם סאמוראים שנלחמו למענם, ונשבעו לתת את חייהם למען האציל שלהם. מורדים סאמוראים, או סאמוראים ללא אציל נקראו "רונין". הסאמוראים ראו אז את הכבוד כדבר חשוב מהחיים עצמם (אפילו היום זה כך אצל יפנים רבים), ומי שלא היה סאמוראי - חייו היו הפקר... סאמוראי היה עשוי לנסות את החרב החדשה שלו על ראש של איכר, רק כדי לראות אם היא מספיק חדה. הנינג'ות לא ראו עצמם כרוצחים שכירים, אלא כבעלי השקפת חיים שונה במקצת... הם חשבו שהישרדות חשובה יותר מכבוד. לכן הם פיתחו שיטת לחימה שאמורה היתה לנצח כל שיטה אחרת, על ידי זה שלא יהיה מדובר בלמידה פשוטה של מכות ושיפור הטכניקה, אלא בלמידת טכניקות מתוחכמות שלאחר הרגלת הגוף לעבוד איתם, אמורות לנצח בלחימה עוד במהלך הפתיחה. הם פשוט שרדו... וחלק מההתמחויות שלהם היו טכניקות להשפעה על הפוליטיקה. נינג'ות לא הצטיינו בלחימה בשדה הקרב, והעדיפו להילחם מהמארב, או לבצע פיגועים ומשימות ריגול והתנקשות. הנינג'ות חיו במשפחות נינג'ה, בה הנינג'יצו עבר כמסורת מדור לדור. היו גם נינג'ה בנות, ולהם יועדו טכניקות נוספות שונות במקצת. נינג'ות אלו נקראו: "קונו-אי'צי". היו מקרים בהיסטוריה של שימוש ממוסד בנינג'יצו, דוגמת עיר יפנית שלמה שכל השוטרים בה היו נינג'ות (כן... אבקת פילפל לפיזור הפגנות, שפוזר באמצעות קני קש...
) ---- טוב, כבר הארכתי יותר מידי. אם יהיו לך שאלות נוספות, אשמח לעזור.

יונית א

New member
על צלבנים וסמוראים

יש לבן שלי ספר (עם ציורים) ישן למדיי ,אבל שימושי- "צלבנים אצטקים סמוראים" של הוצאת מסדה פרס. גרם לו בכיתה ד לכתוב עבודה מקיפה יבשות על תקופת "ימי הביניים" כי הוא החליט שלמרות המושג במתייחס לאירופה, הוא לא יתעלם מיתר תבל. ושקע בבביליוגרפיה.

אני חושב שתהנה מהמשחק

Seven Kingdoms 2 נינג'ות נגד פילים הודיים נגד דרואידים נגד ויקינגים, וזה רק קצה הקרחון.

הנדריקס

New member
זה הכל בטכנולוגיה...

ובכן לא ידוע לי על עימות שכזה בין סאמוריים ולצלבנים אבל! אם היה עימות שכזה אין ספק שהמנצחים היו הסאמורים פשוט בגלל שכלי הנשק שלהם היו יותר טובים. מלבד שימוש באבק שריפה הרבה לפני שהגיע לאירופה חרבות הסאמוריים מיוצרות בשיטות שהופכות אותן לחזקות בהרבה מחרב אירופאית ומכה אחת חזקה היתה שוברת את החרב הצלבנית הכבדה והמסורבלת.

למעלה