צ'י

גולשאש

New member
צ'י

מה זה צ'י? איך מפתחים אותו? ראיתי סירטונים באינטרנט וגם סיפרו לי שלדוגמא אפשר בלי לקחת תנופה לתת מכה מאוד מאוד חזקה בעזרת צ'י אני לא יודע אם זה מבויים או אמיתי אבל מעניין אותי לדעת (אם יש פה מישהו שיודע) ובכל מקרה אם זה במאת נכון איך מתפחים את צ'י? האם הדרך היחידה היא חוג מתאים? תודה רבה :)

יוסיא

New member
אני לא יכול לעזור לך אך ...

יש פה בחור מאוד נחמד בשם ננדין, הוא יעזור לך בכל הקשור לצ'י. אני לא כל כך מאמין למרות שישנם סברות רפואיות אשר איתם אני נוטה יותר להסכים מאשר לעלף אדם רק אם אסתכל עליו לדוגמא. יכול להיות שיש דבר כזה , אני לא אהיה זה שאשפוט , אך ישנם המון המון שרלטנים בתחום שרותמים את העניין לטובתם , מה שהופך את כל העניין לשנוי מאוד במחלוקת.

ננדין

New member
באאתי לעעזרת חחחבר...

שלווווווום! (תראה, אני שחקקקן!) לפני שיפתח פה עוד דיון מיותר על אדוארד צ'י ושותפיו אני ממליץ לך לקרוא בעיון רב את הקישור הזה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=53739650 אך במיוחד את ההודעה הזאת: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=53852830 תודיע לי אם אנחנו ממשיכים לשחק... רון

chooselife

New member
אממממ

תשמע ננדין, ניסיתי לקרוא את השאר, אבל הבולשיטמטר שלי נשרף מאנרגיות כחולות וברקים ירוקים אחרי כמה דקות, אפשר להשאיל את שלך אחי?
(אלוהים ישמור דווקא לך נתנו להסביר על צ'י?! הם רוצים להרוס לאיש את החלומות!
) דרך אגב חבל שלא שמת את הסירטון של "במבוק צהוב"- זה אחד החזקים!

Boogieman

New member
מחשבה בקשר לבולשיט.

אם בגלל קיומם של "במבוק צהוב" וכיו"ב אנחנו צריכים להבין שאין דבר כזה "צ'י", אז ההגיון אומר שבגלל קיומו של ביבי אנחנו צריכים להבין שאין דבר כזה "כלכלה".

Defuse

New member
בתור אחד שמתאמן בקונג פו שגם שמה..

אפקט הצ'י קיים.. אני חייב לאמר שאנשים מבינים את המונח צ'י לא נכון.. הם חושבים שפתאום הם יהיו חזקים ויוכלו להוציא ברקים מהידיים וזה חח.. לפי מה שהבנתי צ'י זה לא משהו קסום או בלתי אפשרי ללוחם הרגיל.. צ'י זה פשוט עבודה עם הסרעפת העברת משקל ותנועה משוחררת שנותנת לחפץ שאחריה להמשיך את התנועה ואישית אני כן יכול לדחוף מישהו למשהו כמו שתי מטר בלי תנופה בעזרת "צ'י"..

Raffael

New member
תוכל להרחיב קצת לגבי המשפט האחרון?

מה בדיוק אתה יכול לעשות...

Defuse

New member
לדחוף מישהו למשהו כמו מטר וחצי - 2מ

עם שימוש נכון בנשימה טכניקה טובה ותנועה משוחררת..

Raffael

New member
ומה זה "בלי תנופה"?

ואיך צריך לעמוד המישהו כדי שהדחיפה תצליח?

IshMaElf

New member
חחחח אתה חי בסרט... המישהו הזה

במיקרה שוקל פחות ממך או כמוך? אני רוצה ליראות אותך דוחף אדם כבד ממך וחזק ממך בלי תנופה בכלל למרחק של שני מטר.

גולשאש

New member
זה מה שהתכנתי חחח

לא חשבתי שאפשר להרביץ לאוויר וזה יכאב למישהו לידך... השאלה היא איך מאמנים אתת הצ'י לפי מה שאתה כתבתה? אם אני רוצה להתאמן בבית...

Zeev Foux

New member
אם מנסים להסתכל על צ'י ברמה המעשית,

כלומר על תרומתו לי כתלמיד אומנות לחימה, הרי שראשית יש להתבונן בכתובים המדברים על הצ'י בהקשר הזה - הכתובים הסינים. אחד המשפטים הברורים ביותר בתחום זה אומר: 意帶气 כלומר, הכוונה מובילה את הצ'י אכן, דברים רבים הנקראים תרגולי צ'י מאופיינים בתרגול כוונה, מה שתורגם בזמנו (תרגום חסר) ל"מינד" MIND. אני בטוח שהמורה שלך יוכל לתת לך דרכים מדוייקות ביותר לתרגול כוונה, להאריכה ולמקדה. וכן, הדרך היחידה לאנשים מהשורה בתחום הזה היא עם מורה. זאב

Boogieman

New member
וברמה התאורטית...

ככה אני מבין את המושג "צ'י". בן אדם זה דבר שלם, אבל כדי להבין דברים, אנחנו מחלקים אותו לקטגוריות כמו גוף, מיינד, שכל וכיו"ב. הקטגוריות האלה לא קיימות בזכות עצמן, אלא חלוקה שאנשים המציאו כדי להקל על עצמם להבין את העולם. תרבויות שונות עושות חלוקות שונות, והמושג "צ'י" היא קטגוריה שלא קיימת בתרבות המערבית, שכוללת אלמנטים שבמערב רגילים לשייך אותם גם ל"פיזי", גם ל"מנטלי" וגם לעוד כמה דברים שהחשיבה המערבית לא ממש מתייחסת אליהם או מכירה בקיומם.

Vegaro

New member
סמינר בנושא

יש בסופ"ש הקרוב סמינר "קי-אייקידו" בנושא זה ספציפי. ראה לינק

למעלה