צ'י

• פותח הנושא mk12
  • פורסם בתאריך
כן...

ללא קשר לשאלה המקורית ("צ'י - עבר, הווה, עתיד"): בועז כן צודק: על קצה המזלג (בלי שום רצון להרחיב בנושאים פיסיקה, חומר ואנרגיה) משמעות הנוסחה E=mc2 היא שבכל חומר בעל מסה m אצורה אנרגיה בגודל השווה למכפלה של אותה מסה m במהירות האור בריק c בריבוע. לפי אותה תיאוריה, מהירות האור היא המהירות הסופית ואין גבוהה ממנה, כך שחומר לא יכול לנוע במהירות גבוהה יותר ממהירות האור (בטח לא בריבוע. חוץ מזה שאותה העלאה בחזקה מעלה בחזקה גם את היחידות של המהירות מ: "מרחק\זמן" ל: "מרחק^2\זמן^2", וזה כבר לא ממש יחידות של מהירות). רן.

דרך אחרת להסתכל על העסק

אין בכלל חומר, יש רק אנרגיה בצפיפות משתנה במרחב. אם האנרגיה צפופה מספיק, ניתן לחוש בה כ"חומר". אם היא דלילה יותר חשים בה כ"חום" או "אור"...

MotiAd

New member
אפשר גם על זה לחלוק...

לא בהכרח נכון שאין מהירות שגבוהה ממהירות האור. כנראה א' שאנחנו לא יכולים נכון לעכשיו לחזות בתופעות שקשורות במעבר במהירות הזאת (אנחנו גם לא יודעים למה לצפות). ב' מהירות האור נמדדה רק בתוף תחומים שאנחנו מכירים בהם, מה לגבי גלקסיות אחרות וכו'? איך סוף לזה. מה גם שראו שכבידה כן משפיעה על קרני אור - משנה את מהלכן, כיוונן ומה שתרצו. איך סיבה לחשוב שגם לא את המהירות. אבל זאת פיזיקה.

nage

New member
לפי איינשטיין

ואני קטונתי מלמתוח עליו ביקורת, הדבר היחידי שקבוע בטבע הוא מהירות האור בריק, הוא הגיע לזה באופן תיאורטי מתמטי, כך שלניסויים לא היה חלק בזה ועד היום כל הניסויים שנעשו רק אוששו את התיאוריה שלו.

MotiAd

New member
ואיפה ערכו את הניסויים?...

ד"א לא קטונת ולא בטיח. אתה יכול בהחלט למתוח עליו ביקורת, אבל אולי רק לאחר שתקרא את התורה שלו במלואה. בכל מקרה הוא פילוסוף בדיוק כמוני. יש לי גם חוסר הסכמה לגבי ההגדרה שלו לגבי מערכות וריאנטיות וכאלו שהן לא. אבל ברמת הפילוסופיה. אל תשכח את הטענה שהצגתי בהודעה שלי. לא הגענו למהירות של האור כי לא בדקנו אותו במקומות רחוקים ושונים מאיתנו, כאלו שבהם יתכן הבדל. אל תשכח מה המרחק שהאור עובר. סביר להניח שבתוך הגלקסיה שלנו לא יהיה כ"כ הבדל למרות שזה אפשרי במיוחד במרכזה כי יש שם לפי מה שאומרים הרבה מאוד חומר ושמשות.

ומה מהירות האור בגבול שוורצשילד

בתוך באר הכבידה של חור שחור האור "לא מצליח להמלט"/החלל מעוקם כ"כ סביב עצמו שהאור מתכנס, מחוץ לבאר האור רק ייטה ממסלולו אך לא יתכנס. מה קורה בגבול ממש? פרקטית ניתן לטעון שהאור "עומד מלכת" במובן שהוא מטווה מסלול מלא - לא מתכנס ולא מתבדר. אותו פוטון מופיע באופן קבוע באותה נקודה לאורך זמן? בכל מקרה זה לא לפורום, למרות השינוי לכאורה בכיוון חץ הזמן עבור טכיונים.

ש מים

New member
חומר טוב!! ../images/Emo98.gif

אחי, תביא שכטה!

nitzano

New member
תיקון

החומר הכי קטן ! הסינים מעולם לא התיחסו אליו כאנרגיה .אנרגיה היא נסיון מערבי להסביר את הצ'י ,ואילו אני נתתי תרגום ישיר מסינית .

למעלה