צ'י

higashionna

New member
צ'י

אני לא יודע אם הנושה הועלה לדיון או לא. איך אתם רואים ותופשים את אותו הצ'י האגדי הזה מה זה בכלל?

מכיר את זה שאתה קם בבוקר ויש לך

את הצהובים הקשים האלה בפינות של העיניים? אז זה צ'י מרוכז. יש גם hup-צ'י, שזה צ'י קוריאני ומודגם ע"י דבלבן בעיתות החורף, ויש עוד צ'י שיוצא ממקום נמוך בגוף אבל אני לא יכול לדבר על זה עכשיו

cenobite

New member
אנרגיה

אצל הסינים הוא נקרה צ'י אצל היפנים קי. הסינים רואים את הצ'י כאנרגית חיים שנמצאת בכל דבר חיי ואומן לחימה מוכשר יכול לטעל את הצ'י שלו לצרכיו אם לצורך כח או מהירות.... אצל היפנים לאומת זאת הקי הוא קצת שונה הם רואים את האנרגיה הזאת כאנרגיה הנמצאת בכל דבר גם בדברים הדוממים.

צי הוא חלק גם באומניות לחימה

בשיטה שלנו מלמדים שמרכז הצי בגוף הוא בטנדן באזור הבטן התחתונה ושכל התנועות צרכיות לבוא עם צי

Dragon Roar

New member
לדעתי.

אני מתאמן בקראטה. שם קי זה: ריכוז אנרגיה בנקודה אחת.

nitzano

New member
צ'י

ההגדרה הסינית לא נכונה כלל . ועוד חידוש קטנטן - למילה צ'י יש שתי סימניות . אחת הסימניות - גז מעל אורז והשניה - "ריק" (חוסא) מעל אש .כלומר 'ללא אש' . לא מעט ספרים בנושא אמנויות הלחימה והרפואה משתמשים דווקא בסימניה השניה !! (לדוגמא - דיין שואה בספרו על שינג אי

nitzano

New member
לא רק נפוצה יותר

למעשה , את הסימניה השניה לא ניתן למצוא במילון מודרני . כמו כן היא מופיעה בדרך כלל בקלאסיקות שנכתבו בכתב הקלאסי (כמובן) ואם אינני טועה , רק בשני התחומים שציינתי . בספרי אמנויות לחימה מודרניים אין כל שימוש בסימניה זו . בסינית הקלאסית (פאן-טי) הרבה סימניות "שגויות" (נכתבו בצורה שונה מעט מאזור לאזור) או בעלות יותר מאופן כתיבה אחד , ככל הנראה עקב חוסר אחידות בכתב ברחבי סין בתקופה שלפני הדפוס . אולי זאב יוכל להרחיב יותר או לפחות לתקן את דברי .

חבל, חבל שלא בודקים בנוסטלגיות...

דיברנו על צ'י הרבה. הקישור למעלה הוא להודעה שלי (כי זה מה שטל השאיר בנוסטלגיות), אבל כדאי מאוד לקרוא את כל הדיון - יש שם הרבה מידע והרבה דעות, ובכלל לא בטוח שדוקא אני זה שצודק.

ואם כבר עופות וטרמפים - פסיכולוגיה

שכחתי לרכז בהודעה ההיא, אז עכשיו אני פותח עוד תגובה... די בטוח שאת המאמר הזה לא העברתי אליך. לצערי לא זוכר אם אתה העברת את הלינק אלי, או מישהו אחר.

אדים.

במזרח רק השתמשו בזה לאמנויות לחימה ורפואה. במערב היו הרבה יותר חכמים, שמו על מסילות והתחילו לסחוב עם זה קרונות (צ'י מרוכז. ידוע גם כקיטור).

zoti

New member
עלית על זה.

אף פעם לא דיברו על זה פה. מי אמר FAQ ?

zoti

New member
הבעיה שזה לא עוזר שהפאק נמצא

קבור איפה שהוא במעמקי הפורום. הוא צריך להיות בטאגליין ומדי פעם נוסיף לו עוד שאולות. אני מוכן לרכז את מה שכתבתי עד עכשיו (לצערי מעט מאד אנשים לקחו את היוזמה והוסיפו לו שאלות ותשובות).

למעלה