"צי-הכוכבים" או "צי-החלל" ?

Bajoran Priest

New member
"צי-הכוכבים" או "צי-החלל" ?

Star-Fleet. לכאורה, "צי-הכוכבים". אז למה "צי-החלל" נשמע לי יותר טוב?.. אני כותב עכשיו כתבה על סטאר-טרק, ואני מתלבט. מה דעתכם?

Broken Bow

New member
צי הכוכבים

זה אולי נשמע יותר טוב, אבל חשוב לזכור שהמקור הוא באנגלית ובאנגלית StarFleet נשמע יותר טוב. אם זכור לי נכון בכל הסדרות ששודרו בארץ תורגם Star Fleet כ"צי הכוכבים".

TheMadKow

New member
אני חושב

שגם צי הכוכבים יותר מבהיר את הנקודה לשונית, כלומר, צי החלל - נשמע דבר מאד, במעין מסגרת קבועה. שהיא החלל. שזה דבר שיש לו סוף והתחלה. בעוד צי הכוכבים נשמע שלי יודע חופשי, יש אינספור כוכבים שעל הקפטנים המתקרחים שלנו לתור.. אבל זה רק אני :)

בריסטו

New member
צי הכוכבים.חיבים להיות נאמנים למקור

איפה אתה כותב את הכתבה שלך?

Bufreak

New member
וזה גם נשמע כמו משהו שקשור ל-

"מסע בין *כוכבים*"
דוד.

Bajoran Priest

New member
../images/Emo3.gif מה רע ב-

"מסע בחלל" ?
"מסע בחלל: הדור שאחר כך" "מסע בחלל:עמוק חלל תשע" "מסע בחלל:טיולית" "מסע בחלל:היוזמה"

Bajoran Priest

New member
אני לא יכול להתאפק...

"מסע בחלל:התמונה הנעה" "מסע בחלל 2:קהאן מתעצבן" "מסע בחלל 3:איפה ספוק?" "מסע בחלל 4:אנטרפרייז, שובי הביתה" או לחילופין - "מסע בחלל 4:לשחרר את ווילי" "מסע בחלל 5:גדר ההפרדה" "מסע בחלל 6:הארץ שעוד לא מצאו אותה" "מסע בחלל מיוחד- בהופעת אורח, קירק !" "מסע בחלל:מגע ראשוני" "מסע בחלל:אינתיפאדה" "מסע בחלל:האויב" רק כמה דוגמאות לשמות אלטרנטיביים שהיו עלולים להיות

בריסטו

New member
צי הכוכבים.חיבים להיות נאמנים למקור

איפה אתה כותב את הכתבה שלך?

Bajoran Priest

New member
אוקיי..אוקיי....

אני רואה שאני חייב לקבל את דעת הרוב.. : ) אני כותב אותה במעבד התמלילים וורד של מיקרוסופט. מומלץ.

7thHeaven

New member
אם אתה רוצה להיות מדוייק

אז גם "ספינת הכוכבים אנטרפרייז" במקום ספינת החלל...

Lu Tze

New member
ארר... "סטארפליט"?

אני הייתי הולך על צי הכוכבים, אבל בפעם הראשונה שתשתמש במונח, אני מציע לך לכתוב גם starfleet בסוגריים (בכלל, העצה הזאת חלה על כל מונח שאתה מתרגם)

למעלה