צ'י גונג

• פותח הנושא tgyom
  • פורסם בתאריך

tgyom

New member
צ'י גונג

שלום. אני חדש כאן בפורום ובכלל בעולם אמנויות הלחימה - ללא רקע קודם. אני מעוניין להתחיל ללמוד שני דברים טאי צ'י וצ'י גונג ואשמח לעזרת חברי הפורום במציאת מורה ואולי קצת הכוונה ולהעיר ולהאיר את עיני לפני שאמצא מורה. לדעתי זו החלטה מאוד חשובה (אולי אפילו הכי) . על אף שעדיין לא ממש התנסיתי באמנויות האלה כבר שנים רבות אני מעוניין ללמוד אותן ותמיד יש איזושהיא הפרעה או עומס מסוג שהוא בחיים שמונע זאת אז כעת החלטתי שהגיע הזמן ללמוד אחרת זה לא יקרה אף פעם. אם יש בשאלות שלי חוסר ידע והבנה אז כמובן שאני מתנצל ומקווה שבסופו של דבר תכווינו אותי. הבנתי שטאי צ'י וצ'י גונג הינם לעיתים אך לא תמיד שתי ישויות נפרדות. טאי צ'י עוסקת באמנות הלחימה וצ'י קונג הינה תורה שלמה הכוללת תרגילים לשיפור הבריאות אשר חלקם מופיע בטאי צ'י. מבחינתי יש לי נכונות גדולה ללמוד ולהשקיע, רצינות התמדה ואולי גם זיעה (יש בטאי צ'י? ) מובטחים מראש אבל באותו משקל אני מחפש מורה ודרך. מורה רציני שמתמסר לעבודתו וחי את האמנות אותה הוא מלמד 24 שעות. לא מחפש חוג לצאת ולנקות את הראש מדי פעם אלה אמנות אמיתית עם פילוסופיה ושורשים. אני מעוניין ללמוד את שתי האמנויות (טאי צ'י וצ'י קונג) אבל במידה שאמנויות אלו דורשות "התמסרות" יומיומית והשקעה רבה אעדיף להתמקד בצ'י קונג הרפואי/טיפולי ואולי עוד כמה שנים אשלב את הטאי צ'י. יש לי מגבלה רפואית שלא כל כל רוצה לפרט אבל היא גם הסיבה שמכל אמניות הלחימה הטאי צ'י לדעתי היחיד שאני אוכל להתאמן ולהתמיד בו לאורך זמן ומכאן גם המוטיבציה הגבוהה שלי ללמוד צ'י קונג כאמנות ריפוי כי עד היום הטיפול המערבי לא כל כך עוזר (שוב מבלי לפרט). ואחרי כל ההודעה הארוכה אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מורה רציני (עם כמה סימני קריאה) או שיטה לצ'י קונג רפואי /טיפולי (אני מוכן גם לנסוע במידה ונדרש). תודה שבת שלום

למעלה