ציר מרכזי?

bigwave2000

New member
ציר מרכזי?

בימים האחרונים שמתי לב שכאשר אני מפעיל לחץ על אחד הפדלים אני שומע מעין קליק. . . האם זה אומר שהציר המרכזי הולך למות? ואם כן, האם מסוכן לרכב כך ?

djishai

New member
ייתכן בעייה במיסבים

שמוליק אנ'לא מבין גדול אבל נתקלתי במקרה כזה כבר... אסור לכחות זה עלול לחרוט את מעטפת שמחזיקה את הציר... ישי

nintense

New member
מסוכן זה לא...

אך אם הרעשים נובעים כתוצאה מציר משוחרר אתה עלול להרוס את השלדה אם תמשיך לרכב כך, אם כתוצאה ממיסבים גמורים, צריך ציר חדש ברגע שימאס לך מהרעש, לעיתים הצפה בשמן מעלימה את הרעשים לכמה רכיבות (בינתיים תחסוך כסף).

nintense

New member
איכות מייסבים, חוזק, משקל ומחיר...

אם תצליח להשיג, רייס פייס סיגנטור נחשבים לאיכותיים ביותר, טרובטיב ו FSA פחות או יותר באותה רמה ומחזיקים מעמד כחצי שנה לפני שמתחילים להרעיש.

andnem

New member
לא מזמן טיפלתי בציר מרכזי חורק

בעזרת WD-40 ולמרבה הפתעתי, זה עזר מאוד. הנחתי את האופניים על צד אחד, השפרצתי WD-40 על הציר. המתנתי כשעתיים, אחר כך הפכתי את האופניים ועשיתי אותו דבר בצד השני. אני לא חושב שלרכב עם ציר מרכזי שהולך להשבר(אפילו אם המצב באמת כזה) זה מסוכן. קרה לי שהציר המרכזי התפרק במהלך רכיבה. לפני שהוא נשבר, אתה מרגיש חופש בפדלים. אם אין חופש, אני מניח שאין בעיה לרכב. וכשהציר התפרק, לא היתה שם שום סכנה, רק שאי אפשר היה לרכב יותר. נאלצתי לקחת את האופניים לחנות ולהחליף, זה הכול.

bonanai

New member
WD40 לא טוב לשימושי אופניים!!!

ובעיקר לא לאיזורי צירים למיניהם! כל כך הרבה פעמים אומרים זאת בפורום! - טוב אולי אתה חדש... WD40 הוא על בסיס ממיס שומנים (וגריז לצורך העניין) וטוב לניקוי חלודה וכדו' מה שעשית בעצם (תקווה שהתרסיס לא חדר עמוק לבית הציר ולציר עצמו) זה להמיס את הגריז שנמצא שם ובכך האצת את תהליך הבלאי של הציר... אם אתה יודע לפרק - פרק, גרז - ואל תעשה זאת שוב
אם לא. לך למכונופן.

djishai

New member
חשוב חשוב

שכן...... בנקודות קריטיות של רכיבים..... עדיף להשקיע במכונאי מוסמך ולא לבנות על ידע אישי.... ככל שמוקדם כן יהיה פחות נזק........ ישי

andnem

New member
ציר מרכזי לא ניתן לפירוק

כל כך הרבה פעמים אומרים זאת בפורום! - טוב אולי אתה חדש... זה חלק אטום שאפשר רק להחליף אותו. אם הוא חורק, אפשר להחליף אותו מייד ואפשר להאריך את חייו בעזרת WD-40 אני בחרתי להאריך את חייו וזה עבד מצויין ואין לי שום בעיה כבר חודשיים של רכיבה די מאומצת - חסכתי כמה גרושים. WD-40 מיועד לשיחרור חלקים תפוסים וחורקים, לא משנה אם זה באופניים או לא. מה שאפשר לפרק ולגרז - כמובן, צריך לפרק ולגרז. לא ציר מרכזי אבל. בעיקרון, תמיד עדיף לתת עצות על סמך נסיון אישי ולא על בסיס מה שאומרים בפורום, כי לפעמים מה שאומרים - אומרים על סמך מה שאומרים שגם זה אומרים על סמך......וכך הלאה.

ציר מרכזי ניתן לפירוק

בעזרת הWD40 לא הארכת את חייו מקסימום הוצאת קצת חול שגרם לחריקות

andnem

New member
באופני הרים לא ניתן לפירוק

If your bottom bracket is a sealed cartridge unit (as most are nowadays), it can't be serviced or adjusted. If it grinds, wobbles, or catches, it must be replaced as a unit. Just remove the old cartridge and replace the entire thing.

bonanai

New member
אני מקווה שלא נפגעת...

הכוונה שלי הייתה לעזור לך אבל עושה רושם שלקחת את זה למחוזות רחוקים (אולי כאלה ש WD40 יגיע אליהם מבלי שתרצה/תדע...) ולגופו של עניין: 1. זה שאמרתי שאומרים בפורום, לא אומר שאין לי ידע ונסיון משלי - אני רוכב על שני זוגות שהרכבתי לבד (כולל סריגת גלגלים) אז יש להניח שהתעסקתי "קצת" עם צירים מרכזיים 2. זה שציר מרכזי מהסוג שהזכרת מחליפים ולא פותחים - זה נכון 3. זה שמוכרים לך שהוא אטום - זה לא נכון! 4. בנוסף לגריז שקיים בתוך הציר יש גם גריז בתוך השילדה במקום בו יושב ציר 5. בהתיזך WD40 ישירות אל האיזור הזה, קיים סיכוי סביר שהגעת לגריז גם באיזור השילדה. וכן, גם לתוך הציר עצמו - מה שהופך את זה לבעייתי משהו - כי אי אפשר לפרק אותו (זוכר? אתה אמרת!) 6. הנזק לא יורגש מיידית ואף לא יהיה משמעותי אם עשית זאת פעם אחת - אך אם תתמיד בשימוש ב WD40 כפי שתיארת, אכן תחסוך "כמה גרושים" במניעת רעשים וחריקות ותוציא אותם אחר כך בקניית ציר חדש ובהתקנתו. PEACE

barak 14

New member
זה לא הציר המרכזי

גם לי היה את זה זה בגלל הפדל הוא השתחרר ואז נהיה את הקליק הזה תחזק תפדל וזה היסתדר

למעלה