ציר מרכזי - עזרה:

ציר מרכזי - עזרה:

יש לי קראנק טרובטיב 5D ציר מרובע. אני רוצה להתאים לו ציר מרכזי חדש. רוצה להזמין את הכי טוב. מיסבים אטומים. כיצד אדע את המידות (ביחס לשילדה, שילדה חדשה אין לי את הציר הקודם) ? האם ציר של שימנו יתאים ? איזה דגם מומלץ?

האם 68*113

זה אומר שרוחב ההברגה בשילדה הוא 68 מ"מ, והרוחב בין קצות הציר לאחר התקנתו הוא 113 מ"מ מקצה לקצה ? האם ניתן לשים ספייסרים בציר מרובע ? האם ציר מורובע שימאנו יהיה תואם לקראנק חיבור מרובע של טרובטיב ? תודה לעונים.

etal2

New member
צירים מרובעים

- כן אתה מבין נכון 68 זה רוחב השלדה ו-113 רוחב הציר עצמו. רוחב הציר צריך להתאים להגדרות ה-chainline של יצרן השלדה. - לא הבנתי איפה אתה רוצה לשים ספייסרים אבל בכל מקרה התשובה היא לא. - כל הצירים המרובעים אמורים להיות תואמים. אם אתה מחפש ציר טוב במחיר סביר אני יש לי נסיון טוב עם אלו של שימנו, אם מצליח למצוא UN-71/72 (רמת XT) זה הכי טוב, אם לא אז UN-51/52 (רמת LX) גם הולך.

תודה. איך מחשבים את הצ'ינליין?

מדובר על שילדת זנב קשיח. אורך ההברגה 68 מ"מ. רוחב הנאבה מאחור הוא 135 מ"מ. הקראנק הוא 5D. ציר מרובע. מהאתר של שלדון בראון עולה נתון של 47.8 מ"מ צינליין, מה זה אומר ? הקסטה תהיה XT. בקראנק תהיה רק פלשטה אמצעית 32 שיניים. ההתלבטות היא בין ציר סטנדרטי ברוחב 113 לבין ציר ברוחב 115 או 118, ומה המידה היא כל כך קריטית ?

האם אני יכול להרכיב את הגלגל האחורי

ופשוט להסתכל בעין שיש קו שרשרת מהפלטה האמצעית למרכז הקסטה ? (אבל אין לי את הציר) .

etal2

New member
אתה יכול להסתכל

אבל אפילו עם הציר קשה יהיה לראות הפרשים של שניים-שלשה מילימטר לכאן. אל תתפוס אותי במילה אבל בהנחה שמדובר בשלדת הרים ז"ק קונבנציונלית פחות או יותר אז 113 אמור להיות הגודל המתאים.

P a p i r

New member
זה לא כזה פשוט etal.

עצה שלי, תבדוק הכל לפני שאתה מחבר. אם תשים ציר לא מתאים יהיו לך בעיות קשות מאד בהעברת ההילוכים. וגם יכול להיות לך רווח גדול בין השלדה לקראנק מה שיגרום לחוסר יכולת לכוון את ההילוכים הקידמיים. בנוסף השרשרת תוכל ליפול לרווח בין השלדה לקראנק ולהיתקע שם.

P a p i r

New member
זה מאד תלוי בקראנק שיש לך

הרוחב הברגה, כמו שאמרת, נקבע בשלדה. יש 68 ו-73. את המידה הזו אפשר לבדוק על ידי מדידה פשוטה של הרוחב של השלדה איפה שנכנס הציר המרכזי. לפי הקראנק שיש לך אתה צריך לבדוק איזה רוחב כולל (כלומר של הזרועות שלו) של הציר אתה צריך. תבדוק באתר של היצרן או באתרים אחרים את ההתאמה של הקראנק. המלצה שלי, אם כבר אתה מוציא כסף, תשים כבר קראנק חלול אינטגראלי וזהו. קראנק LX נחמד מאד, שלא דורש ציר מרכזי, מוריד מהמשקל ומוסיף חוזק, הוא בסביבות ה-700 שקל, לא מכה אדירה אם אתה מוריד את הסכום של הציר המרכזי שהתכוונת לקנות. בהצלחה.

מצטרף להמלצה

אני נאלצתי להחליף כבר פעמיים ציר מרכזי TRUVATIVE 5D תוך כשנה וחצי בגלל חדירת רטיבות (לא קרה לי באופניים הקודמות) מדובר על ציר מרכזי POWER SPLINE והבנתי שזו מחלה טיפוסית אצלו יתכן וזהו ציר הדומה לשלך (הוא אינו מרובע)

אני בסוג של מילכוד

כי הקראנק שיש לי הוא חדש 2008, ואני מודע לכך שהוא פשוט ועם ציר מרובע. אבל אני גם מייעד אותו לרכיבה רגועה, ללא קפיצות ושטח, ועם גלגל שיניים אחד (ללא מעביר קדמי), ולכן, נראה לי ש - LX או XT חלולים זה אוברקיל ולא נחוץ. מצד שני, צירים מרובעים, ידועים במחלות כרוניות, וקשים להתאמה. דיברתי עם DAA, אמרו שיצא ב - 2008 קראנק דאור חדש 542 עם ציר מרכזי חלול אינטגראלי, אבל הזרועות לא חלולות. עמיד מאוד. עולה 500 ש"ח. נראה לי עסקה שווה במקום ליפול עם הציר. מה אתם אומרים ?

timon1

New member
באופני הסינגל ספיד שלי יש ציר מרובע שלא סובל

מכל הבעיות שתארת כאן. אם אתה מחפש ציר חלופי, צריך לדעת מה מידת הציר המקורי [ולדבריך אתה כבר יודע] ולמצוא ציר באותן מידות בכל חנות שתיכנס אליה כמעט. המלצה שלי היא דווקא לא שימנו אלא חברה שנקראית TH, עלות לצרכן 100 ש"ח ולמרבה הפלא הלוגו שלה מופיע גם על מיסבים של FSA כך שאני מניח שאני יודע היכן הם מיוצרים
המחיר זול משימנו והאיכות בוודאי לא פחות טובה וזה אני אומר מנסיון עם שני המוצרים, ברור שתמיד אפשר לשדרג עד אין סוף רק שלפעמים השאלה "האם אני באמת צריך את זה?" לא תמיד נשאלת במסע לשדרוג המוחלט. לגבי מידות וצ'יין ליין, גם פה קיים טולרנס מסויים וישנם גם ספייסרים במקרה שהציר עומד בטולרנס [הקטן אמנם] להשלמת המשימה, בכל מקרה תמיד מומלץ ללכת על המידה המדוייקת ובמקרה שלך נראה לי שמדובר במידה הנפוצה ביותר בשוק כך שלא תהיה בעיה. צ'יין ליין, בהחלט ניתן לבדוק אותו כפי שציינת [או אולי מישהו אחר] למעלה ע"י מבט כאשר אתה נמצא בהילוך 2/5 אבל מומלץ לוודא בעזרת סרגל גם את המרחק בין פלטה 2 למרכז צינור אוכף. בין אם וידאת או לא, סטיות שלא ניתן לראות בעין כנראה שגם לא ישפיעו על העברת הילוכים [אפילו אם נדרש כיוון קל במידה והציר טיפה ארוך/קצר מהמידה]. אני חושב שאם תבחר בציר מרובע של TH או שימנו לא "תיפול" ועדיין תחסוך מספיק כסף בשביל לחגוג את המאורע, לא שווה?

תודה על תגובתך

זה מה שהחלטתי לעשות. ציר מרכזי מרובע שימאנו XT = 170 ש"ח, המידות הן 68*113 ביררתי ומדדתי. הקראנק, שממילא יעבוד ללא מעביר קדמי ויהיה טיפש כלומר יניע רק גלגל 32 שיניים אחד, יעשה את העבודה. גם מבחינת משקל, אגב (960 גרם). ולכן נשקיע תכסף במקום אחר. אסף תודה

למעלה