ציר זמן היסטורי

so be it

New member
ציר זמן היסטורי

היי, היום בשיעור תנך פשוט עלה לי רעיון גאוני, שברור שהייתי מודעת אליו, אבל מעולם לא חשבתי עליו... ישנם כל מיני דברים בהסטוריה שמתחברים!! וואו! גאון!! סתם.. תנו לי להסביר, למדנו בתנך איזשהו סיפור שהיה לי ממש מוכר, אז המורה שלי אמרה לי שאותו סיפור מוזכר במיתולוגיה היוונית, וכנראה שבזמן שערכו את התנך אותו סיפור היה מאוד מקובל כמיתוס, וכנראה מספרי סיפורים היו עוברים מאירופה לאסייה ולהפך ומספרים סיפורים.. ככה שיש הרבה קבליות בין המיתילוגיות השונות (תנך-מיתולוגיה יהודית, מקווה שלא יהרגו אותי!!!!!) לדוגמא-מבול, תינוק בנהר, והסיפור שאני מניחה שלא רבים יזכרו, על נעמן המצורע, גיבור חייל של מלך אשור/בבל שנרפא ע"י ירמיהו.... בקיצור, אני מחפשת טיים ליין, כדי לסדר את החיים.. לדוגמא, מוסקטרים, רובין הוד, ז'אן דארק, מגפת המוות השחור, סיפורי התנך, המיתולוגיה היוונית, הרומאית, יד הנפץ (אינדיאנים והבהלה לזהב), בת מונטסומה (האינקוויזציה הספרדית), מלחמת השושנים (ששאשק) המכבים, מסעותהצלב, אבלון+ארתור, ועוד רבים ורבים.. אני רוצה לעשות סדר בחיים.... אם יש לכם אתר שמציע כזה טיים ליין, אני אשמח לקבל אחד כזה... או בער סדר בתקופות (אני לא מצפה שתספרו לי על תולדות העולם, רק אם יש לכם קישור או משהו..) תודה, לילה טוב יום טוב לערפדים ולחיות הלילה

Boogieman

New member
אין בעיה.

רק תודיעי לי כשתגיע המשאית שתסחב את כל האינפורמציה הזאת.

so be it

New member
חחחחח

טוב אני ממש רוצה להגיד משהו - אז אני אגיד בוגימן תעשה לי צ'יזבט!!!!! חחחח (טוב שאני צחקת מהבדיחותשל עצמי)

Boogieman

New member
בבקשה.

פעם היה איש אחד שהיו לו 3 בנות, אחת גדולה.... אחת בינונית, ואחת.... היתה... בהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
נבהלת?

אגב צירי זמן

במקום כלשהו, לפני זמן לא מועט, קראתי על תפיסה הטוענת שכל תיארוך ההסטוריה המערבית בטעות יסודו. שבכלל... הממלכים המוזכרים בתנ"ך ואלה המשוייכים לאירופה של ימי הביניים המוקדמים הם אותם מלכים, ופשוט הסיפורים סופרו באירופה טיפה אחרת. משהו מבולבל כזה שבסופו של דבר מקצר את ההיסטוריה המוכרת לנו במאות שנים אחד התומכים בתיאוריה המגוכחת-פנטסטית הזו הוא אלוף העולם בשחמט לשעבר, ספסקי. עכשיו אני אגש גם לחפש על זה בגוגל משהו...

למעלה