ציר הזמן

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
ציר הזמן

אתר שניתן למצוא בו את ציון דרך או תמונה.....בדרך למדינה משנת 1939 עד 1948 גם בארץ וגם בעולם...... נתחיל בכרזות שאייפנו את התקופה כל האתר לפניכם....

magy

New member
אתר שכדאי לשמור

תערוכת צילומים מאוספי הארכיון הציוני המרכזי. כל התמונות....כל הסיפורים, על העליה ארצה..... מכל התפוצות....... מאוהלים, צריפים, פחונים, בדונים, אסבסטונים, ......... אתר מדהים........ כניסה לתערוכה

magy

New member
זהו, גמרתי לדבר עם עצמי...

והיה די משעמם..........
PPPP

redredole

New member
בטח שמשעמם לך

את מפציצה אותנו באתרים לא נותנת מספיק זמן לראות להציץ לך (מותר?) ולהגיב ועוד באה בטענות? ותודה לך.

תראי מה זה חוכמה של בן אדם....

לפני שנים רבות חי בבבל יהודי עשיר, אשר נהג לנדוד לארצות רחוקות לצורכי מסחרו ואליו נלווה בקביעות משרתו הנאמן והמסור, ויהי היום, בעת שהותו בארץ רחוקה הגביר חש לפתע ברע ובטרם פרחה נשמתו הספיק להפקיד שטר בידי משרתו ובו כתב , "כל נכסי למשרתי המוכשר, אלא אם יתבע בני ירושה, ינתן לבן כמה שירצה המשרת". בנו יקירו של העשיר הבין, כי אביו התכוון בוודאי שכספו הרב יועבר אליו, אך לא היה בידיו או בידי מי ממקורביו הרבים לפעול מאומה נגד השטר שהחזיק בידיו המשרת, כאשר הגיע הדיון אל בית דינו של רבינו סעדיה גאון, הציץ רבי סעדיה בשטר ופנה אל המשרת , "כיצד הנך מבקש לנהוג בממונו של העשיר"?, "לעצמי אני לוקח את כל הסכום ולבנו היקר של האדון אני נותן באצילותי אלף דינרים". "יפה", השיב רבי סעדיה, "טול לעצמך אלף דינרים ואת כל הירושה תן לבן אדונך", המשרת כמעט התעלף כאשר המשיך רבי סעדיה "הרי כך נאמר מפורשות בצוואה , "ינתן לבן – כמה שירצה המשרת" - את אותו סכום שהמשרת רוצה לעצמו, כך ייטול הבן... הא????

דודו21

New member
סיפור על ליצן../images/Emo3.gif

סיפור על ליצן היה היה פעם איש עצוב ומדוכא שהחליט ללכת לראות פסיכולוג. כשהגיע , שאל אותו הפסיכולוג מה הבעיה. "דוקטור, אני לא יודע מה לעשות. אני כל כך מדוכא. לא משנה מה אני עושה כדי לצאת מזה, זה לא עוזב אותי. אני לא יכול להמשיך כך" ענה לו. הסתכל עליו הפסיכולוג וחשב לעצמו ´האיש הזה צריך איזו הצחקה רצינית, שתנער אותו´... "גש אלי לכאן" אמר לו הפסיכולוג ונעמד ליד החלון הרחב של משרדו. "תסתכל לשם, אתה רואה את האוהל הגדול בקצה המגרש למטה? זה קרקס שהגיע לעיר, והוא ממש מצויין. יש המון מה לעשות ולראות ואני בטוח שתהנה שם, בעיקר מההופעה של הליצנים. יש שם ליצן מדהים אחד, כל כך מצחיק. אני בטוח שהוא יגלגל אותך על הרצפה מצחוק. אני מבטיח לך, לך לראות את הליצן הזה, ולא תהיה לך יותר סיבה בעולם להיות מדוכא". פנה האיש מעם החלון, תלה בפסיכולוג את עיניו העצובות ואמר לו: "דוקטור, הליצן הזה הוא אני..."

redredole

New member
שוב משהו מהמייל

מצא חן בעיני מקוה שגם אתם תאהבו. 13 ביטויים חשובים לחיים: 1. אני אוהב אותך לא בגלל מה שאתה, אלא בגלל מי שאני כשאני איתך ! 2. אין אדם שראוי לדמעותייך - ומי שבאמת ראוי להן מעולם לא יגרום לך לבכות. 3. אם מישהו לא אוהב אותך כמו שאתה רוצה, אין זה אומר שאתה לא נאהב על ידו בדרכו שלו... 4. חבר טוב הוא זה שיאחוז בידך וייגע בליבך ! 5. הדרך הנוראה ביותר לפספס מישהו - לשבת לצידו ולדעת, שלעולם לא תוכל להשיג איתו... 6. לעולם אל תפסיק לחייך, אפילו לא כשאתה עצוב - מישהו עשוי להתאהב בחיוך שלך ! 7. אולי אתה סתם עוד אדם בעולם, אבל בשביל מישהו אתה כל העולם. 8. אולי אלוהים רוצה שתפגוש הרבה אנשים לא נכונים, לפני שתפגוש את האדם הנכון - כדי שתוקיר ותעריך אותו כשזה יקרה... 9. אל תבכה כשזה נגמר - תשמח כי זה בכלל קרה ! 10. תמיד יהיה מישהו שיפגע בך - ותמיד תצטרך להמשיך לבטוח ולהאמין באנשים, אבל בזהירות ! 11. הפוך לאדם טוב יותר ותמיד דע מי אתה ומאין באת, לפני שאתה פוגש במישהו חדש - ותקווה / תצפה שהוא מכיר / יכיר אותך... 12. אל תלחם / תסתבך כדי שדברים יקרו - הדברים הכי טובים פשוט קורים כשאתה לא מצפה להם.. תמיד תזכור - לכל מה שקורה יש סיבה !

למעלה