צירופי מזון

astral travel

New member
צירופי מזון

כתוב בכל המקומות האפשריים לא לשלב בין חלבונים ופחמימות\עמילינים. במאמר הנ"ל: http://www.derech.net/food_hygiene.htm כתוב ש: קטניות (עדשים, חומוס, שעועית יבשה, אפונה יבשה, פולי סויה) כוללות חלבונים ועמלנים כאחד, לכן לא מומלץ לערבבן עם סוגי מזון אחרים, להוציא ירקות וטחינה. טחינה היא זרעי שומשום טחונים. האם הרכב זרעי השומשום שונה באופן כלשהו מזרעים אחרים (שהרכבם העיקרי הוא חלבון)בכך שהוא מאפשר את השילוב עם העמילנים ? - לפי עקרונות שילובי המזון המאכל הנפוץ של חומוס-טחינה ושמן-זית אינו אפשרי - ואף על פי זאת לא נראה שהשילוב יוצר קושי כלשהו במערכת העיכול.. אז ? האם ישנה עובדה מסויימת המבססת את טענת המאמר ?

d a p h n a

New member
לא קראתי את המאמר

אבל עד כמה שידוע לי בחלק גדול משיטות התזונה המקובלות על הרפואה ה"מדעית" (להבדיל מכל מיני רפואות אלטרנטיביות או מכל מיני אופנות דיאטה שצצות חדשות לבקרים) אין מניעה לאכול ביחד פחמימות וחלבונים. השילוב של פחמימות עם חלבונים הוא שילוב בסיסי ויסודי בכמעט כל מטבח עליי אדמות, וספציפית זה נכון לגבי קטניות עם דגנים (פיתה עם חומוס, אורז עם שעועית, טורטיה עם שעועית וכו'). יתרה מזאת, במקרה של צמחונים יש אפילו המלצה לאכול מאכלים הכוללים דגנים וקטניות (למשל מג'דרה) בגלל שהשילוב בין קטניות ודגנים יוצר חלבון מלא שהינו חלבון איכותי יותר מאשר אכילה של הקטניות לבדן. אמנם נדמה לי שראיתי כאן לאחרונה את ההערה שכיום כבר לא מחייבים לאכול אותם באותה הארוחה ואפשר גם לאכול אותם בהפרש של כמה שעות ועדיין לקבל אותה התוצאה, אבל גם במקרה הזה לעניות דעתי לא נקבע שחובה או מומלץ להפריד ביניהם, רק שאין מניעה ליצור הפרדה כזו.

astral travel

New member
דפנה

זרעי שומשום אינם דגנים וגם לא קטניות.... ויש הבדל בין מזון מורכב, דהיינו מזון המכיל שילוב של פחמימות וחלבונים יחדיו (קטניות,דגנים) לבין כזה המכיל ברובו את אחד מהם בלבד.....

לא "בכל המקומות האפשריים"

כי אם תחפשי במקומות שמתבססים על מחקר מדעי ומגבים את דבריהם בסימוכין מדעיים, לא תמצאי שום המלצה להפריד בין חלבונים ובין פחמימות (ולמעשה ברבים מהמקומות תמצאי את ההמלצה ההפוכה). מכיוון שאין ביסוס מדעי לתורות שטוענות שיש להפריד ביניהם, אלא רק ביסוס תיאורטי-פילוסופי, קשה לי לענות מדוע הם החליטו שדווקא טחינה וירקות הם יוצאי דופן פה. אני יכולה לנחש שזה בגלל שטחינה היא בעיקר שומן בהרכבה (כמו גם רוב הזרעים והאגוזים), וירקות הם בעלי תכולה קלורית נמוכה. אבל כל ניחוש אחר יהיה שווה ערך לשלי, כי התורות האלה אינן מתבססות על משהו מלבד הדמיון הפורה של ממציאם.

קסקסון

New member
יש לך טעות קטנה

הקטניות אינם נחשבים למזון חלבוני וזאת מהעובדה הפשוטה שאינן מכילות הרבה חלבונים,[לאחר שרייה] בלחם,לדוגמא,יש כבר יותר חלבון מאשר בקיטניות,להוציא את פולי הסויה. בקטניות יש ריכוז גבוה יחסית של חלבונים ופחמימות,אבל,רק כשהן יבשות,ואף אחד אינו אוכל קטניות כשהן יבשות אלא, לאחר שרייה. לאחר השרייתם של הקטניות ערכם התזונתי משתנה לחלוטין לדוגמא:19% עמילן,6.9% חלבונים, וכ70% מים. בלחם יש כבר בן 9 ל-13 אחוז חלבון.[אז לחם הוא חלבוני??] הקטניות הן למעשה מזון עמילני ולא הכי מתאים[לבעלי קיבה רגישה] לצרף להם חלבונים,כבשר וגבינות יבשות וכד'. אבל אין שום בעייה לצרף להן מזונות פחמימתיים וירקות כמובן. וטעות נוספת,, הרכבם העקרי של האגוזים והזרעים הוא שומן ולא חלבון.[פקאן-70% שומן,לדוגמא]. ןלפי הדוגמא שנתת, השילוב בין חומוס [שהוא עמילני] לטחינה [שהיא שומנית] ושמן זית [שומני]לא אמור מלכתחילה ליצור בעיתיות במע' העיכול ע"פ שיטת צרופי המזונות.אין פה צירוף של חלבון ועמלן אלא,עמילן ושומן בלבד.

TheFinalCut

New member
תיקון קטן לתיקון

זרעי קטניות בעלי תכולת סוכר נמוכה מאוד, ועמילן אינו חומר התשמורת הנפוץ בהן. נוסף לתכולה הגבוהה של סיבים תזונתיים, זו הסיבה שהאינדקס הגליקמי של קטניות נמוך מאוד. הפחמימות העיקריות בקטניות הם סוכרים מורכבים שאינם מתעכלים היטב (או בכלל) במערכת העיכול שלנו. זו, אגב, הסיבה לכך שאכילת קטניות עשויה לגרום לגזים (כתלות בצורת הבישול ובאדם שאוכל אותן) - חיידקים החיים במערכת העיכול שלנו כן מסוגלים להתסיס את הסוכרים המורכבים והם משחררים גזים מסוימים כתוצר לוואי. ברוב הקטניות יש בין 7 ל-8 גר' חלבון במנה (~90 גר') לאחר השריה או בישול; וספציפית לסויה יש עד פי 2 מכך (ולפיכך במזונות סויה יש בהחלט יותר חלבון מבלחם). אגב לחם, הוא באמת עשיר בעמילן, הרבה יותר מאשר בחלבון (למרות שאפשר לקבל לא מעט חלבון גם מלחם, לעיתים קרובות יש לאנשים נטייה להתעלם מכך). כפי שצוין קודם ובמנותק מכל זאת, אין בסיס מדעי של ממש לרעיון של הפרדה או שילוב בין חלבונים \ פחמימות \ שומנים ( \ חומצות גרעין??).

wwwyou123

New member
אז מה אם כתוב?

לדעתי, אצל כל אחד ספיגת המזון שונה. יש אנשים שאלרגים לחומרים מסויימים שאחרים אינם אלרגים אליהם. לדעתי ערבוב של חלבונים ופחממות לא אמור להזיק. השאלה היא איך הגוף מרגיש אחרי הארוחה ולא מה כתוב בספרים. לפי ההגיון שלי מניעה מהגוף של שילוב מסויים דווקא תגרום לו לא להתמודד עם המאכל בעתיד. זה לא אמור לגבי מזון/חומר שהוכח שהוא מזיק (סגריות). העובדות אמורות להיות עובדות שטח ולא עובדות כתובות בספר. אני צמחונית כבר הרבה שנים, והגוף כבר לא מעקל בשר. הצמחונות היא אמנם אידיאולוגית אבל התוצאה היא שגוף שלא אכל בשר הרבה שנים, יתקשה בעתיד לעקל אותו.

התזונה של הצרפתי

האמת שתזונה לפי שיטת מונטיניאק (שנקראת 'דיאטת מונטיניאק' אבל הכוונה היא לתזונה ולא רק לדיאטה על מנת להרזות) מורכבת בבסיסה על צירופי מזון, שם יש כמה 'עשה' ו-'אל תעשה' בתחום צירופי החלבונים-שומנים. מה שאני זוכר במעורפל זה שירקות ניתן לצרוך עם כל סוגי המזון, חלבונים בניפרד ושומנים בנפרד, להפחית סוכרים ולצרוך יותר קמח מלא. המטרות של התזונה נשמעות מצויינות - הפחתת סיכוי להתקפי לב וסכרת מסוג 2 אבל מכיוון שאני זוכר רק מעט מהעקרונות, הנה קצת יותר מהם:

למעלה