צירוף מקרים מוזר?

צירוף מקרים מוזר?

אני כמעט בטוח שלא ראיתי את זה פה... אבל... שמתם לב שבכל הספרים עד עכשיו, חוץ מהראשון (ותקנו אותי אם אני טועה..) , הארי "מבלה" הרבה שעות מחוץ לשיעורים ביחד עם המורים שלו של DADA??? בספר השני - הוא צריך לבלות המון זמן עם גילדרוי ולענות על המכתבים שלו, ואי אפשר לשכוח את כל סצינת הלפני בסיסיליק... בספר השלישי - יש לו את השיעורים עם לופין איך לעצור סוהרסנים, ובגלל הוא מבלה הרבה זמן עם לופין במשך הספר. בספר הרביעי - מודי עוזר להארי במשימות, וגורם לו להבין מה הוא באמת צריך לעשות... בספר החמישי - אוי... פה זה יכול להימשך שעות..! פרופסור אמברידג', שהוא בילה איתה כל כך הרבה שעות. שעות של עינויים בחריצה של שמו על ידו... בספר השישי - המורה הוא סנייפ, ושוב להארי יש אינספור שעות איתו של עונשים, שלא נדבר על כל עלילת נסיך חצוי הדם והרצח של דמבלדור... אתם מבינים את מה שאני אומר? זה לא נראה קצת יותר מידי צירוף מקרים?

ToryMaster

New member
נו, ואם זה לא צירוף מקרים?

יש לזה משמעות כל שהיא? ברור שיהיה דגש [אפילו לא בכוונה] על השיעור הזה, כל החיים שלהם סובבים סביב ההתגוננות הזו.

Pr0NgS

New member
לא רק זה, אלא עוד דברים:

הארי תמיד פוגש במורה קצת לפני שנת הלימודים <בשישי זה קצת חורג, כי הוא לא ממש פוגש, אלא אנחנו כקוראים>: את קווירל בקלחת הרותחת, את לוקהרט בכרך ודף בע"מ, את לופין על הרכבת, על מודי הוא שומע יום לפני שהוא חוזר, את אמברידג' בשימוע שלו... תמיד מגלים משהו חשוב על המורה: קווירל שהוא משרת של וולדמורט, לוקהרט שהוא זייפן גדול, לופין שהוא זאב-אדם, מודי שהוא בכלל ברטי קראוץ' ג'וניור, אמברידג' שהיא שלחה את הסוהרסנים, סנייפ שהוא בסוף נסיך-חצוי הדם וכל הדבר שקרה איתו... וגם המורים בסוף הופכים לדבר די משמעותי: קווירל עם אבן החכמים, לופין בצריף המצווח, מודי בסוף שהוא עשה את כל הדברים בטורניר, אמברידג' שהיא תפסה אותם וככה התחילה הדרך למשרד הקסמים ומנוסת הנסיך בספר השישי.

בדיוק! ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

יש כל כך הרבה דגש על המורים של השיעור, יותר מאשר על השיעור עצמו...

פיבסי

New member
אבל אתם שוכחים

שהמורים הם אלה שמקדמים את העלילה כאילו בוא נודה באמת עם לוקהרט הספר השני כמעט ולא התקדם... הוא לא הוסיף כלום ואילו כל שאר המורים כן מקדמים את העלילה כאילו עם קווירל לא היה בספר הראשון אז הארי לא נלחם בוולטי בספר השלישי אז סירוס היה חוזר לכלא... כי הוא לא באמת תכנן להרוג את הארי נכון? בספר הרביעי הסדרה היתה נפסקת הארי היה צריך למות ע"י הדרקון או בטביעה... בספר החמישי הארי עושה דווקא לאמבריג' ובספר השישי הארי עושה דווקא לסנייפ אפילו שדי עצוב שהארי ללא המשיך עם צ"ד בספר השישי :(

צ"ד יקום לתחייה

הארי ימשיך עם צ"ד בספר הבא מכיוון שהוא יצטרך את כל משאבי היקום והסביבה כדאי להילחם נגד וולדמורט אפילו שלא יהיו תלמידים בבית ספר אחד כמו שיימוס ישקר להוריו וילך אל הארי כי הוא מאמין לגירסתו אחרי שנוכח לגלות שהארי הוא לא שיקר בראיון הדפוק שנאלץ לעשות בספר החמישי כל חברי צ"ד יבואו לעזרתו בשביל מה היא עשתה את העלילה הזאת סתם בשביל כיף? תחשוב על זה..

בספר ה-5 יש להארי שיעורים גם אם

סנייפ.. ולא ניראה לי צירוף מקרים

רזושש

New member
נראה לי שהארי קשור כלכך למורים

בהתגוננות מפני כוחות האופל (אפשר לדעת למה אתפ קוראים לזה DADA) כי התפקיד הזה קולל בידי וולדמורט, יש לזה איזהשהו קשר

יש משהו בדברייך....

כל המורים שהיו לו עד עכשו לימדו אותו המון דברים בכל מיני סגנונות. דברים שיכולים להעניק לו כוח הנה למשל המורה השחצן בספר השני נתן לו עזרה מבלי שידע, דבר שהציל אותו בספר הרביעי השלישי את הפטרונוס הרביעי העניק לו את הידע האפל ו"עזר" לו במשימות טורניר החמישית העניקה לו את הצד האפל של משרד הקסמים מה נתנה לו לא יודעת אולי את העט המקולל ואת האומץ להתמודד מול מצב מרדני? סנייפ בכלל העניק לו ידע יותר מכל אחד אחר חדירה אל המוח דבר שהארי יצטרך ללמוד אותו בכל מחיר לחסום מחשבות מפני וולדי וגם פעם הראשונה מצב שבו יצטרך לשלב את נשמתו עם וולדי בררר!! השביעי לדעתי יעניק יותר מכולם ידע ענקי!!

למעלה