צירוף מקרים???? כן? לא?

magy

New member
צירוף מקרים???? כן? לא?

אחרי שיחה עם בן אהרון, החלטנו להביא בפניכם סיפור ..... שהתרחש בתחילת השנה............ הועתק מהארכיון של נוסטלגיה...... ינואר 02 צירוף מקרים?????? magy / נוסטלגיה 8.1.02 אוי, איך שוכבת תמונתם של אימי וסבי מעל חצי מאה שנים אצל בן אהרון ומגיעה לידי בימים האחרונים. אחרי שגילינו בהתכתבות שנולדנו באותו מקום, התחלנו להעביר תמונות מאותה תקופה. הוריי , סבי וסבתי ואני, בת חצי שנה..התגוררנו במחנה מסוים בגרמניה. כשהוכרז על עצמאות המדינה, קיבלו את הידיעה כל הפליטים , העקורים, ניצולי השואה ששהו במחנות מעבר , כשהיעד הסופי הוא, פלסטינה. הציעו לאבי להניף דגל במצעד שהתקיים.....וכך היה. אבי, בן 25 בבגדים לבנים, מכנסיים קצרים....מניף דגל עם עוד מספר אנשים בשיירה ארוכה של אנשים , שנודע להם, שנולדה להם מולדת... ואין צורך שיחזרו לאירופה, או ארצות הברית..... הרי הוא לפניכם..בתמונה ***************************** פרק נוסף בצרוף המקרים - magy / נוסטלגיה 8.1.02 על גב התמונה הקודמת מצויין ברומנית, שההפגנה היא לכבוד הכרזה על מדינה ליהודים בפלסטינה , שהתקיימה בסאדאן קסרנה בעיירה , אולם.. ומצויין תאריך....15.5.948 ואז שולח לי בן אהרון תמונה של אביו נואם באותו מקום, אולי בנסיבות אחרות (תמונה רצופה) אבל מתחת לתמונת אביו.....אני מגלה עוד תמונה...ובה...תהלוכה , שהיא המשך התהלוכה הראשונה, שיש לי בבית.....בה מופיע רק אבי..ומה אני מגלה לתדהמתי הרבה? אני רואה את אימי מחייכת בבהירות רבה, בת 21, אחרי לידה.. וכל כך יפה... ועל ידה, אביה, (לא זיהיתי אותו בגלל שהיה רזה - כולם היו אחרי מחנות ריכוז)....וממש על ידם, ילד קטן מניף דגל..... התמונה נשלחה בגלל הילד הקטן.....שהוא אחיו הבוגר של בן אהרון....ואביו אהרון ז"ל. זו תמונה מאותה הפגנה.....אבל מזוית אחרת..... עם קהל שונה. סיפרתי לאבא שלי....על התמונה.....כשהגיע אתמול.....וראה.. כמעט נחנק...התחיל לצעוק......"זו אמא ........זה סבא........" אין טעות......הוא אפילו לא זכר או ידע, שהם צועדים רחוק מאחוריו לולא ראה את התמונה אתמול.... יצרנו קשר עם בן אהרון.......מיד...... אבי רצה לדבר איתו, להשוות גירסאות. לבדוק מכרים משותפים.... השיחה הייתה נרגשת לפחות מצד אבי, לא ראיתי את בן אהרון ותגובותיו. תוך כדי שיחה. הבאתי מים לאבי......בכל זאת , בן 78, קצת נחנק, קצת השתעל.....והוא אדם בריא.........אבל.......זה החזיר אותו אחורה....במכה..... פתאום, אבא שלי הבין.....מה זה אינטרנט...........ומה הפלא הטמון בו. וזה היה גילוי מפתיע...הוא קלט את צמצום המרחקים , ואת צירופי המקרים שיכולים לקרות בגלל המכשיר הזה........ששמו ......מחשב+אינטרנט... היה מרגש מאדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד. בן אהרון...............גירסתך................ ****************** מצעד הדגל... בן אהרון / נוסטלגיה 8.1.02 שיחת הטלפון, עם אביה של מגי, החל בסיפורו, על הנסיבות אשר הביאו אותו, לשורה הראשונה, במצעד, שנערך עם הוודע הידיעה, על הכרזת קום המדינה. מישהו, תקע לו את הדגל ביד, אמר לו : קדימה צעד! מצעד הצדעה למדינה, שזה עתה קמה. אותו צלם , הנציח את הארוע, כאשר צילם את אבי צועד ומאחורי כתפו, אמה של מגי וסבה. התרגשותו עלתה, כאשר דיבר על אשת נעוריו, אשר נפטרה בצעירותה, בגיל 37 . ככל הנראה, בשלב הזה , מגי הגישה לו כוס מים. דיבר עליה בכאב רב. ממאן להשלים עם אובדנה. סיפר על עלייתו ארצה, ועיסוקו בבניין. מסלול דומה שעבר אבי . הבטחתי לו ביקור, בהזדמנות ראשונה. זה היה דור ההורים. שרידי שואה, אשר נקבצו מכל רחבי אירופה. ישבו במחנות עקורים, מחפשים אחר קרובי משפחה,אבודים, אוספים כל פיסת מידע על משפחותיהם ההרוסות. מנסים לשקם את חייהם מחדש, מתחתנים, מולידים ילדים. מחכים בציפיה , לפתיחת גבולות הארץ. עלייתם ארצה ובנית בית. להם ולעם היהודי. גם אבי עסק בבנין. למרות עיסוקיו הפוליטיים, בטרם עלה ארצה. היה יו"ר וועד העקורים, במחנה סדאן-קסרנה באוּלם. שם צולמו התמונות. לפני המלחמה, נבחר למועצת עיירת הולדתו. נציג היהודים בתפקיד סגן ראש העיירה. רצה לעסוק בארץ רק בבנין.מתוך הכרה וחלוציות צרופה. עבד עד גיל 70, אז פרש לכתוב את ספריו, על קורות חייו ובני משפחתו. אלה ששרדו ואלה שאינם. דור אחרון לשעבוד, ראשון לגאולה.

magy

New member
אביו של בן אהרון במצעד

ובאחד הנאומים למעלה.....

פפוש4

New member
מאגי שערותי סומרות בעודי

קורא את הסיפור המופלא וכאשר אומרים המציאות עולה על כל דמיון אכל זה יתכן רק לעם שלנו העם שעבר כל כך הרבה תלאות וכל-כך הרבה צרות וכל-כך הרבה נסיונות חיסול בכל דור ודור תמיד יהיו מי שירצו לכלותנו ובזכות אנשים גיבורים אשר ממשיכים את הדת . העם. האומה באומץ בנחישות ובהקרבה עילאית אני כורע ברך בהכנע למיסדי וממשיכי הדרך

כשפותחים צריך להגדיל את התמונה

רואים את פיגמת הפסים מתחת ,אבי היה מסוג האנשים שלא סיפר דבר, בקושי הוצאתי משהו ממנו ,היה בן 50 כשנולדתי.אהבתי אותו מאוד מאוד

התמונה בהגדלה

התמונה צולמה במחנה העקורים, סדן קאסרנה אוּלְם גרמניה. ביום הכרזת המדינה 1948. במצעד החגיגי, שהוביל נושא הדגל, אביה של מגי. צועדים אבי אמה וסבה . התמונה, מתוך האלבום המשפחתי, היתה מונחת אצלנו למעלה מחמישים שנה, עד שנמצאו לה שותפים.

magy

New member
בעייה עם ההגדלה.....הא?

גם אני לא ידעתי איך להגדיל....... את התמונה.....

magy

New member
בן, משהו אישי

עדיין אין לי איסיקיו.... בתמיכה אמרו (כמו שכבר אמרתי לך) שהם לא מטפלים בזה.. וגם יש להם הפסקת חשמל.... לך דבר ללמפה.............. אני מתאפקת לא להוריד את הגירסא החדשה ולגמור עם זה....

זו אותה תמונה

שהיתה בפורום נוסטלגיה. לא ערכתי בה כל שינוי. הבעיה כנראה בתפוז. בקשר לאיי סי , אם הבעיה במודם, שינוי הגירסה לא תשנה. אבל תנסי.

magy

New member
אני מנסה.....

משמאל לימין......... סבא שלי ז"ל, אמא שלי ז"ל ואבא של בן בן .... אהרון ז"ל....

magy

New member
משהו לא תקין

זה jpg והתפוז לא מוכן להעביר ...וכותב שזה קובץ? לא הבנתי כלום.....

magy

New member
פורפור.....שוב?????

המספרים בתור של הקו(ר)ס...... אם אין לך התנגדות.....אתן לך כמה שעורי הכנה פרטיים רק את ואני.....
אחרת בכלל לא יכניסו אותך לכיתה.... מגיעים לשם, מיד צריך לספר בדיחה.... אם כל האנשים לא נופלים על הרצפה מצחוק..... מעיפים הביתה..... תבואי, נתאמן....... זוכרת את המפגש???? נתכונן בבית..... נעשה חזרות....תבואי מוכנה.... מתי אנחנו נפגשות? בבקשה, תוך קריאת הודעתי.....תמשיכי לשים מוסיקה.
ההפסקה שלך.....רק בחצות......תוכלי לנוח..... נשארו לך רק שעתיים....לגמור את העבודה היום....

למעלה