צירוף לעץ המשפחה

צירוף לעץ המשפחה

שאלה לי לחברי הפורום , ייתכן שדנו בה כבר בעבר ויתכן שהיא מעט מטופשת:האם מקובל/נהוג לצרף לעץ המשפחה עצים של פרטים הקשורים למשפחה בקשרי נישואין. לדוגמא: האם לצרף את עץ המשפחה של חתני. האם אין בכך משום "ניפוח" מלאכותי של העץ?
 

ענתר

New member
כל אחד עושה את ההחלטות שלו

אין דבר שנהוג. לדוגמא, אני מכניסה ענפים מאוד רחוקים, שנהרגו בשואה, אוצרת אותם אצלי ואילו ענפים קרובים יותר אינני מכניסה ממפעת זמן עבודה עכשיו
 

eyholla

Member
הרחבת עץ המשפחה

השאלה כמובן עלתה כבר בעבר וכנראה תעלה בעתיד עוד אי אלו פעמים. בסופו של הדיון הסתבר שכל אחד/ת עושה מה שהוא/היא חושב/ת שנכון ומתאים עבורו/עבורה. במקרה של משפחת חתנך, את יכולה ל"תרץ" לעצמך שזהו עץ המשפחה של נכדייך ולטעמי זה "תרוץ" מספק. לילה טוב איל
 

bilen

New member
מחזיקה עץ אחד גדול שכולל הכל וחוץ

מזה עץ קטן יותר שלי בלבד, ועוד עצים של המשפחה המורחבת. איסוף החומר חשוב מאוד לצרכים עתידיים של ילדים שיכינו עצים של המשפחות שלהם ולפעמים, תוך כדי, מגלים במקרה דברים מעניינים. הרי ביום מן הימים נכדייך יצטרכו את העץ של חתנך-אביהם... אני בעד איסוף של כל מה שניתן בכל רגע נתון. כי אף פעם אי-אפשר לדעת כמה תצטרפי להשקיע כדי לחפש את אותו מידע בזמן אחר. אז אני לא חושבת שצריך להשקיע אנרגיה חריגה בעץ שאינו שלך, אבל כל מה שנמצא זמין - שווה רישום.
 

נינה 18

New member
גם אותי הטרידה השאלה את מי מכניסים

לעץ המשפחה ואת מי לא, ומהי משפחה ? האם משפחה נחשבת כשהיא בנויה מהקרובים המחוברים בקשרי דם ונישואין או גם הענפים הרחוקים יותר שמגיעים עם נישואי הדודה ממשפחה אחרת לדוד (והרי משפחתה רחוקה ממני וחלקם נמצאים אי שם בים השיכחה...). ואיך להתיחס לאותם בני דודים שבאו על המוכן והם ילדים לנישואין ראשונים של הדודה , אבל עם השנים הפכו להיות ממש כמו דם מדמי, ואני נולדתי אחריהם, וההתיחסות המשפחתית אליהם היתה כבני דודים לכל דבר... אז איני יכולה לעלות על דעתי שלא לראות אותם כחלק ממני. ומה עם "הדודים" המבוגרים שלי ? שעל ברכי סיפוריהם גדלתי והם הבנים מנישואין ראשוניים של האמא החורגת של סבי ? רחוק ? לא ! הם היו לאגדה במשפחה, בירכו אותי על לידתי, ועם חתונתי ? מהי משפחה בעצם ? התחלתי את המעורבות היותר אינטנסיבית שלי עם הולדתו של נכדי הראשון בן השנתיים וחצי, הייתי חייבת לרכז את האינפורמציה ולהכניס למחשב שיהיה לנכדי אם אני לא אהיה בין החיים את המורשתשל המשפחה ושיכיר, מפני שאנחנו משפחה גדולה עם קשרים רופפים בין הענפים הרבים... אז שידע למי הוא משתייך .... וזה הפך להיות מסע מרתק שאני לא עוזבת אותו, וכמי שרוצה שהוא יכיר... יש לי מחויבות כלפיו גם לגביהצד של אימו (שאני מאד אוהבת את משפחתה ואותה )... וכך אני בתחילת הדרך... (חצי שנה בלבד..) עם חומר רב שאחותי אספה (לא ממוחשב)... מרותקת לגילויים ולהרפתקה הזו, חושבת שכל פיסת מידע חשובה, ומי אני שאחליט מה חשוב ומה לא. השאלה שעומדת בפני איך ואיפה אני מאחסנת את המידע ? לעת עתה פתחתי מספר עצי משפחה,עץ אחד למשפחות עם קשרי דם, נישואין, וחיבור ישיר חזק כולל בני דודים ודודים שאינם עם קשר דם , אבל עם קירבה רגשית ונישואין ישירים (כמו בני הדודים שהזכרתי...) ואינפורמציה נוספת בעצים נפרדים.. ופה אני גם מתנצלת בפני כל אותם חברי פורום שאני יודעת שיש לי קצוות קשר עם קשרי נישואין / דודים רחוקים/ ומידע על אנשים פחות מקורבים אלי שעדין לא הגעתי אליהם לקבל מידע שהיציעו וזה מפני שאני עדין נדהמת משפע האינפורמציה שאני צריכה לחבר ולהכניס ועשות בה סדר, ולהתרגל לתהליך התיעוג גם של הפרטים הקטנים. אבל עוד אגיע אל כל אלו שנגענו האחד בשני... ועזרתם חשובה והענותם חיממה את הלב. אז זהו על קצה המזלג, כל אדם שאני מוצאת קצה של חוט איתו כן חשוב לי, ואני משתדלת לתעד, מפני שזו גם שליחות, וגם מרתק. תודה על ההקשבה למי שהיתה סבלנות.
 
למעלה