ציצי שלא מתפקד...

etilly

New member
ציצי שלא מתפקד...

כשנעה "מחוברת" לצד שמאל, הכל טוב ויפה, היא יונקת בשקט, נהנית, נרגעת... בקיצור - תענוג! בצד ימין, הופך להיות סיוט! בחמש דקות הראשונות הכל טוב ויפה, אחרי זה... היא מתחילה להזיז ידיים ורגליים, מוצצת קצת ומושכת את הפטמה אחורה, כל כך חסרת שקט! כבר כמה ימים שזה קורה, ואין לי מושג מה הסיבה. רעיונות למישהי????

ronnieyuval

New member
אל דאגה, הציצי מתפקד כהלכה...

יכול להיות שהיא מפתחת העדפה לציץ אחד מסויים (גם אצלנו זה השמאלי) ולא אוהבת את השני. אצלנו זה לדעתי קשור בתנוחת הראש בזמן ההנקה - יותר נוח לה מצד אחד. מכיוון שאני לא רוצה ציץ אחד מלא ואחד ריק ומתדלדל אני התעקשתי איתה על יניקה משניהם (לא בכוח אבל תמיד הצעתי) ועכשיו העניין הרבה פחות בעייתי. אולי תנסי לתת לה אותו בלילה כשהיא גם ככה חצי אפופה ולא שמה לב איזה צד היא מקבלת?

חשוב לבדוק שאין סיבה רפואית לנעה

כמו כאבי אוזניים או משהו דומה, שמציקים לה כאשר היא מונחת על הצד הבעייתי. את יכולה גם לנסות להניק אותה בתנוחת פוטבול (דרבוקה), כי אז היא נמצאת באותה תנוחה כמו בשד השני, כלומר - מגיעה אל השד מאותו כיוון.

_גלית_

New member
גם לי יש צד אחד "חלש"

- צד שמאל, ובצד הזה, תמיד היו לי קצת יותר כאבים בתפיסה...
. מה שעשיתי היה, קודם כל להיות מודעת לזה ולהשתדל להחזיק יותר חזק עם היד, ואני חושבת שפשוט פיתחתי שם שרירים
!

ענתש

New member
אתילי - רעיון אולי...

גם לי זה קורה: בעיטות ברגליים, כלפי מטה, כאילו היא רוצה להתקדם לאן שהוא וניפנופי ידיים לכל עבר - נכון ? וגם אצלי בצד ימין... והסיבה אצלי היא בפירוש גאזים ! ואני מסבירה - מכיוון שאני כנראה לא מחזיקה אותה אותו הדבר ביד ימין וביד שמאל (מה לעשות יש יד חזקה, ימין במקרה שלי, ויד חלשה וגם הציצי לא סימטרי, למרות שנדמה שכן) אז התנוחה שלה בצד ימין קצת שונה ונכנס לה אויר. בגלל האויר היא חסרת מנוחה. מה שאני עושה זה: קודם כל משתדלת להניק מהצד הזה בשכיבה כשאפשר (ואז התופעה נעלמת. עוד הוכחה לזה שזו התנוחה). ואם אי אפשר - מוציאה לה גרעפס כל חמש דקות (גם אצלי זה חמש דקות) ואז שוב היא רגועה לחמש הדקות הבאות (עוד הוכחה שזה האויר) זה מעצבן קצת, אבל לא נורא. וחוץ מזה אני מתכוונת בהקדם האפשרי ללכת ליועצת הנקה שתעזור לי עם שיפור התנוחה בצד הזה. מקווה שעזרתי...

meira

New member
את לא יודעת שהצד השני יותר טעים?

גם לנו היו ימים שפתאום צד אחד איבד את המשיכה וברגע שהעברתי לצד השני הכל היה כייף ויופי. אז מה שחשוב זה לא להפסיק להניק מהצד הפחות נוח אלא ולהמשיך להציע כי אחרת הוא יתחיל לייצור פחות חלב ולעיתים קרובות באמת יש צד מועדף. לנו יש צד לאור וצד למשאבה...

etilly

New member
תודה בנות!

ניסיתי היום את תנוחת ה"דרבוקה" וזה די הצליח... כנראה שזאת באמת בעיה של התנוחה. נראה מה קורה בהמשך... אעדכן אתכן!! תודה!

למעלה