ציצי / מוצץ....

shanipaz

New member
ציצי / מוצץ....

שלום, יש לי תינוקת בת 9 חודשים שיונקת מלא ויש לי כמה שאלות (ניסיתי לתמצת): - היא לא מוכנה לשתות מבקבוק (קניתי את כל סוגי הבקבוקים כולל הכל..) אלא רק מכוס. וגם אז טיפת מים /תה אבל לא תמ"ל. - בלילה היא מתעוררת כל שעתיים (לפעמים שעה וחצי) כדי לינוק וחוזרת לישון איתי במיטה כי אני עייפה מאוד... - היא אוכלת כמעט הכל אבל תמיד מדובר ב4 כפיות קטנות ומשלימה לעצמה את הארוחה בהנקה. - היא נרדמת רק על הציצי ובידיים בספטמבר אני מתחילה לעבוד וצריכה להתחיל בסוג של גמילה או לפחות הפחתת כמויות ההנקה, מדובר אגב בילדה שניה (ז"א יש לה אחות גדולה שגם דורשת תשומת לב...
) אשמח לקבל הפניות ו/או ייעוץ איך לעשות את הגמילה בכמה שפחות בכי.... תודה רבה...

Revili

New member
כמה שאלות וכמה תשובות...

למה את "מתעקשת" על בקבוק, כאשר תחזרי לעבודה היא תהיה מספיק גדולה בכדי לשתות מכוס פלא בהצלחה רבה (כבר היום היא יכולה עם מעט אימון). למה לתת לה תמ"ל? למה לא חלב שאוב, הרי יש סיכוי שאותו היא כן תסכים לשתות בגלל הטעם המוכר... למה את קוראת לתהליך גמילה? את הרי לא מתכוונת להפסיק להניק, אלא יהיו כמה שעות ביום בהן יש למצוא תחליפים להנקה ישירה. והנה כמה תשובות...סביר ונורמלי שתינוקת הנמצאת עם אמא תינק בתכיפות גדולה יחסית ותסרב לכל תחליף ...היא אינה זקוקה למים, תה ובטח לא לתמ"ל כאשר את בסביבה. גם אכילת המוצקים כנראה מושפעת מהיכולת שלה לינוק מתי שהיא רוצה - וכך זה בדיוק אמור להיות....זה מצויין שאת מצליחה להניק אותה עפ"י דרישה. כאשר תחזרי לעבודה, יחולו שינויים במציאות של התינוקת...חלק מהשינויים יהיו קשורים לארוחות שלה ולהרגלי ההרדמות. אני מניחה שאת משאירה אותה בידיים של אדם סבלני ורגיש שיוכל בהדרגה ובסבלנות לתת מענה לצרכים שלה, גם אם הם לא בדיוק כמו שהיא הורגלה וכמובן ללא ציצי. אני לא רואה טעם להתחיל "להרגיל" תינוק סרבן לשתות מבקבוק ובטח לא להרדים אותה בלי הנקה - את הרי איתה, בשביל מה לאמלל את שתיכן? כאשר תחזרי לעבודה, היא תחוש ותדע שאת אינך (לאחר כמה ימי הסתגלות) והרגלים חדשים יווצרו. השאירי לה חלב שאוב, הנחי את מי שמטפל בה לנסות להאכילה בכוס, כפית או אפילו מזרק...בהחלט סביר שכאשר היא לא תינק בשעות אלה, כמות המוצקים שהיא אוכלת תגדל.

shanipaz

New member
כמה תהיות...

לגבי הכוס בסדר גמור, לגבי השאיבה - היא לא מוכנה לשתות חלב שאוב מכוס מבקבוק או מכל דבר שהוא לא ציצי... העניין הוא שהתלות שלה בי גדולה עד כדי שאני לא יכולה אפילו לצאת לכוס קפה עם חברה בערב... כמו כן הלילות די מתסכלים כי אני צריכה להניק כל שעתיים,( אני אחרי וירוס בו ירדתי 5 קילו ב4 ימים ואני קצת מותשת ולכן מחפשת פתרונות לאו דוקא גמילה אלא תדירות גבוהה יותר להנקה...) כמו כן הזמן שאני מקדישה להנקה הוא גדול וזה בא על חשבון הילדה הגדולה שאומנם מבינה ומקסימה אבל עדיין...

Revili

New member
נכון...זה תובעני

אבל זה הולך ומשתפר...הרי עוד חודש וחצי יהיו שעות לא מעטות שכלל לא תהיו יחד...היא גדלה ובהדרגה תאכל יותר מזון מוצר ותינק פחות - זה תהליך... הרי אין מה להשוות את ההנקות היום שלוקחות לך מספר דקות (חלק אולי ארוכות יותר), לעומת ההנקות של לפני כמה חודשים. עצם הכניסה שלה למסגרת תכריח אותה להתרגל לאנשים אחרים שמרדימים אותה, לאוכל שבה ממקומות אחרים...זה גם יאפשר לך לצאת בערב. את בטח יודעת שזמן ההנקה יכול להיות גם זמן לא רע לספר סיפור לגדולה, לצפות איתה בטלויזיה, לשוחח, לחבק... לגבי הלילות, את יכולה לנסות לרווח את ההנקות ולהחליט שאת לא מניקה אם לא עברו שעתיים מההנקה הקודמת, לשלוח אליה את אבא עם מים...זה לא תמיד עובד, אבל אולי יתן לך תחושה של שליטה כלשהי. אימהות רבות נוכחות שהאזנה לתינוק בוכה בלילה מטרידה הרבה יותר מהנקה של מספר דקות...גם מנסיוני האישי ההנקה היא הדרך המהירה ביותר לחזור לישון. חלק מהקושי נובע מהרצון שלנו להגיע לשנת לילה ארוכה, לעיתים כאשר משלימים עם הצורך לקום ולהניק עוד מספר חודשים, משתדלים להנות ולראות את הצדדים החיוביים והנעימים, גם התחושה משתפרת.

למעלה