ציצי בסיום הנקה

IlaRC

New member
ציצי בסיום הנקה

כאמא מניקה מזה כמעט 11 ח´ הייתי רוצה לדעת מניסיונן של אמהות שסיימו להניק, מה קורה לציצי בתום ההנקה, אני שומעת כל מיני שמועות אבל אף פעם לא ממקור ראשון. האם צורתו אי פעם שבה לו? האם הוא קטן מנקודת ההתחלה? (כאילו יש לי את הפריבילגיה) האם אכן ההנקה משנה את הצורה או שמה זהו ההריון? מאחר שאני מניקה מצד אחד בלבד, אני תוהה אם לנצח אשאר א-סימטרית? תודה אילנית

לאה_מ

New member
אני מניקה ילד שלישי, ומנסיון של

השניים הקודמים אני יכולה לספר לך, שלא חל שינוי משמעותי בעקבות ההנקה, למעט קיטון לא ממש משמעותי בגודל (שאצלי לא מהווה בעיה). לא נראה לי שיש שינוי בציצי שלי היום בהשוואה לאיך שהוא היה לפני שנכנסתי להריון עם בני הבכור, שלא היה נגרם על ידי הפעולה הטבעית של כח המשיכה במשך 9 שנים.

נ מחיפה

New member
הציצים שאחרי..

אני אמא ל-3 ו"התברכתי" בחזה קטן במהלך ההריונות וההנקות גדלו ציצי לתפארת אך כשגמרתי להניק הם קטנו ונראו מדולדלים .רק כעבור כשנה חזרו לצורה נורמלית .

אילנית - אין תשובה חד משמעית

באופן כללי - זה נכון שעיקר השינוי לשד מתרחש בעקבות ההריונות ולא בעקבות ההנקות. שד שנופל אחרי הריון/הנקה - זה בגלל ההריון והתורשה. יש נשים שהשד שלהן חזר לגודלו הראשוני, יש שגדל ויש שקטן. זה מאוד אינדבידואלי. לגבי השוני בין הצדדים - אני משערת שזה יתאזן אך אולי ישאר שינוי קל, שאצל הרבה נשים קיים ממילא.

למעלה