ציצי אחד או שניים?

batLaLeche

New member
"חובה" לתת שני צדדים ../images/Emo77.gif

בכל מקרה אם נותנים לתום לינוק עד שהיא מסיימת את ההנקה בעצמה (ולא מנתקים אותה ביוזמה שלנו אחרי X דקות), אז היא כמובן מגיעה לחלב השומני יותר. מאז ומתמיד ההמלצות הן להציע (דגש על "להציע") בכל הנקה את שני הצדדים. תום יכולה לסרב, אבל את אמורה להציע. ככה שני הצדדים מקבלים גירוי לייצור חלב בכל הנקה, ואם הצענו אפשר להיות רגועים שהיא קיבלה את ההזדמנות לינוק את כל החלב של אותה "ארוחה". פשוט, אם לא מציעים את הצד השני יש תינוקות שלא דורשים מיוזמתם, וזה פוגע בגדילה שלהם ומוריד את ייצור החלב תוך כמה זמן (כי שד שלא מקבל גירוי ביניקה במשך כמה שעות מבין שלא צריך את כל החלב ומוריד את הייצור לרמה הנדרשת). אז לסיכום: תמיד להציע את שני הצדדים. תמיד לתת לתינוק היונק לקבוע את אורך ההנקה ואם הוא רוצה או לא רוצה צד שני.

ponchi

New member
כל הכבוד לתום!

4 ארוחות של צד אחד? באמת כל הכבוד.

ponchi

New member
יש תינוקות

שממשיכים לינוק בלילה עד גיל חצי שנה ויותר. שלא לדבר על מקרים שאני אישית מכירה מחברותיי, של תינוקות שלא ישנים רצוף גם בגיל שנה, למרות שכבר אינם יונקים, וההתעוררויות הן לא לצרכי אוכל. בקיצור, אתן בנות מזל!

batLaLeche

New member
דילמה ../images/Emo77.gif

אמא של תום היקרה, קודם כל אנחנו לא "נגד אחיות טיפת חלב", חס וחלילה. אנחנו כן מתוסכלות ומצטערות כשחלק מהן נןתנות עצות מוטעות. עכשיו לגבי תום: בואי נבדיל בין שני דברים. העיקרון הוא שצריך להציע - אני שוב מדגישה ל-ה-צ-י-ע את 2 הצדדים בכל הנקה. השיטה של צד אחד כל פעם לא מבוססת על ידע מקצועי והיא לא נכונה. יש לזה הסבר אבל קשה לי כרגע ביד שמאל עם תינוק שישן לי על צד ימין... אבל אם לך ולתינוקת הפרטית שלך עובדת יפה ומתאימה הנקה מצד אחד כל פעם - אז מה הבעיה? לא צריך דילמה. את העקרונות שמים בראש לשעת הצורך - ועושים את מה שטוב לנו כל עוד זה טוב לנו! הרי תום יכולה בעוד שבוע להתחיל לדרוש את הצד השני, הרי תינוקות משתנים כל הזמן... ואני מבקשת להזכיר שתינוקות יונקים עולים הרבה בחודשים הראשונים ואחר כך העליה מתמתנת והם נוטים לחזור לאחוזון שלהם. זה אמור לקרות בעוד כחודש, אז אני מכינה אותך מראש שלא תדאגי כשאחות טיפת חלב פתאום לא תהיה מרוצה ממך...

לפעמים עדיף צד אחד בכל ארוחה!

אני הייתי אצל ד"ר לייבוביץ שהיא רופאת משפחה ויועצת הנקה מוסמכת וסיפרתי לה שלמתוקונת שלי היה קקי ירוק וקצפי שזה יכול להעיד על חלב קדמי ולא אחורי, וזאת למרות שהיא עולה ממש ממש יפה במשקל (הכפילה את משקל הלידה תוך פחות מ- 3 חודשים ביניקה מלאה!). היא המליצה לי שכל עוד היניקה היא במסגרת 3 שעות (למשל יונקת בשעה מסוימת ורוצה שוב אחרי שעה וחצי...) - להניק מאותו הצד וככה גם בהפסקות של ההרמה לגרפס והחלפת חיתול אם צריך. מאז שהייתי אצלה (כבר חודש וחצי מאז) - זה באמת עוזר - ולמעט כמה פעמים ספורות שבכל זאת יש לה קקי קצפי או ירוק מדי (לעומת הצהבהב/חרדלי הרגיל) - באמת זה הסתדר. לגבי ייצור החלב - אני לא מרגישה כל בעיה. לסיכום - אני חושבת שכדאי לך לעשות מה שאת מרגישה שטוב יותר, כי באמת הדיעות חלוקות לגבי הנושא! בהצלחה.

ponchi

New member
אבל כמה אפשר להציע?

בסוף הרי אני "אבין את הרמז", ואדע שהוא לא מעוניין בארוחת שני צדדים, לא? האם ההרגל הזה צפוי להשתנות בהמשך, ולכן צריך להמשיך ולהציע עד שיסכים?

ponchi

New member
ציצי אחד או שניים?

רציתי להתייעץ אתכן בסוגייה הנצחית: האם יניקה משד אחד נחשבת ארוחה? הבן שלי (בן 6 שבועות) אינו מעוניין בשד השני, גם לאחר שאני מנסה לעורר אותו ע"י החלפת חיתול. הוא נשאר עירני אך מסרב להמשיך למנה השניה. הוא נעשה רעב שוב בערך שעה וחצי עד שעתיים וחצי לאחר מכן. ניסיתי שוב ושוב להציע לו את השד השני, במחשבה שזה יגדיל את המרווחים בין הארוחות, אך ללא הצלחה. חשוב לציין שהוא עולה יפה מאד במשקל, ואני לא סובלת מבעיות גודש שבגללן בדר"כ מייעצים להניק משני השדיים. האם הוא "בחור" שאוהב ארוחות קטנות, או שצריך להרגיל אותו אחרת?

batLaLeche

New member
כמה להציע ../images/Emo77.gif

ההרגל עשוי להשתנות - או שכן או שלא מה שבטוח אולי D-: עד שיסכים - כאמור, אין פה מטרה לשכנע אותו, רק לבדוק אם הוא באמת גמר את הארוחה או שהוא רוצה מנה שנייה...

ניצפיץ

New member
שיטת הנקה

כמובן שאינני מוסמכת לענות תשובה מקצועית, אלא רק מנסיון.... בערך מגיל שלשה שבועות עברתי להניק כך שבכל ארוחה צד אחד, נוח לי מאוד והנסיכה עולה יפה מאוד במשקל ויונקת כבר במעט תשעה חדשים

batLaLeche

New member
צד אחד או שניים ../images/Emo77.gif

האם יניקה מצד אחד נחשבת ארוחה? טוב, נחשבת למה? אם את רוצה לדווח על מספר הארוחות ביום
, אז כל צד הוא חצי ארוחה, וככה תספרי כל שני צדדים כארוחה - המתוק שלך פשוט מחלק כל ארוחה לשניים ולכן יונק לעתים תכופות יותר. מה שאת עושה בסדר גמור, ככה בדיוק צריך לעשות: להציע את שני הצדדים בכל הנקה. ומה שבנך עושה הוא בסדר גמור: בוחר רק צד אחד כל פעם. פשוט, ככה בנויה הקיבה שלו. הוא זקוק לארוחות "קטנות" לעתים קרובות, ולא בנוי פיזית לארוחות "גדולות" לעתים רחוקות. כמובן, הוא בסך הכל עובר שבקושי נולד, ודפוס היניקה שלו עשוי וצפוי להשתנות בהמשך. פשוט תמשיכי להציע את שני הצדדים בכל הנקה, ותמשיכי להיות קשובה לצרכים שלו כמו עכשיו. יופי וכל הכבוד לך!

למעלה