ציפי שלום

tookmy

New member
ציפי שלום

נפגשנו בפורום פמיניזים וגם בנשים וקריירה. יש לי שאלה אלייך: עד לאחרונה עבדתי במשרה מאד חלקית, במקום מסויים, בו שילמו לי לפי שעה, ולא היה לי חוזה עבודה מסודר. השעות בהן עבדתי היו פחות או יותר קבועות, בימים קבועים בשבוע, מלבד שינויים פה ושם. עבדתי במקום בערך שנה ושלושה (אולי שנה וארבעה) חודשים. לאחרונה בשיחה עם המעביד הוא הודיע לי שהחליטו לקצץ לי מספר שעות באופן קבוע. מכיון שגם ככה שקלתי לעזוב, הודעתי לו שאני עוזבת, אך לא כרכתי זאת עם העובדה שקיצץ לי בשעות. והשאלה היא: האם אני זכאית לפיצויי פיטורין וגם למכתב פיטורין- כיון שהיתה כאן כוונה להרע בתנאי עבודתי? אם אני אמנם זכאית, איך מחשבים את הסכום לו אני זכאית, שהרי לא מדובר בעבודה של יומיום ובכל זאת הסכום של התלוש השתנה מעט מחודש לחודש. בתודה מראש tookmy

ציפי לא עונה בשבת, אז אם את מסכימה

אני אענה - לפחות בינתיים. אם את עוזבת כי ממילא התכוונת לעזוב - את לא זכאית לפיצויי פיטורים בגלל שהיתה כוונה להרע את תנאייך. אם את עוזבת בגלל ההרעה - את כן זכאית לפיצויי פיטורים. תעשי חשבון אם את רוצה לנצל את הכוונה להרע בתנאי העבודה כדי לנצל את זה לפיצויי פיטורים, אם תחליטי שכן - יש לך סיכוי טוב להצליח בגלל שההודעה על העזיבה באה מייד אחרי ההודעה על ההרעה (אלא אם המעביד שלך קורא את ההודעות בפורום ויזהה אותך). לענין חישוב הפיצויים - עושים את זה לפי הממוצע של 12 החודשים האחרונים.

tookmy

New member
המעביד שלי לא קורה את ההודעות

בפורום... ומיד כשהוא אמר שיוריד שעות אמרתי שנראה לי שאעדיף לעזוב. האם אני חייבת להגיד מה הסיבה? כלומר, לא מספיק שזה קרה באותה שיחה (הוא ביקש ממני באותה שיחה להישאר ואמרתי שאחשוב, ומספר ימים לאחר מכן הודעתי שאזוב בכל זאת) . עוד נקודה, אני מניחבה שלו ההודעה מצידו לא הייתה באה הייתי מושכת עוד חודשיים שלושה,כךשמה זה משנה, אם רציתי לעזוב, מה שמשנה הוא שהייתה לו כוונה להרע את תנאי השכר. די ברור לי שמגיעים לי פיצויים והוא בעצמו מיוזמתו נתן משהו, אבל נראה לי שזה פחות מהמגיע וקצת עצבן אותי שהוא כינה את זה "לפנים משורת הדין".

tookmy

New member
ציפי, את כאן?

האם את יכולה לענות לי איך בדיוק מחשבים ומה עליי לומר בשיחה בעל פה... (אני לא מניחה שזה יגיע לערכאות הן בשל יחסי האנוש שלי והן בשל העובדה שאעדיף לוותר מאשר להתחיל לרוץ למשפטים)

ציפי ג

New member
תכפילי

1.25 X הממוצע של המשכורות בשנת העבודה. התוצאה אלו פיצויי הפיטורין. בשיחה בע"פ תגידי לו, שכפי שהודעת לו מיידית עם הודעתו על צמצום השעות, את מתפטרת על שום הרעת תנאי העבודה, ומגיע לך X. אם הוא יסרב, הדרך היחידה לחייב אותו היא פניה לבי"מש ובאמת עדיף לגמור את זה יפה.

tookmy

New member
תודה../images/Emo140.gif רק-

איך בדיוק אני עושה את הממוצע, בשיל זה אני צריכה לגרד את כל תלושי המשכורת שלי, לא? נדמה לי שאת חלקם השמדתי וה- 106 מזמן אצל היועצת מס (אני גם עצמאית...)

למעלה