ציפיות שכר לdata scientist

radioblabla1

New member
ציפיות שכר לdata scientist

קיבלתי הצעת עבודה מסטארטאפ ושאלו מה ציפיות השכר שלי. יש לי תואר שני במדעי המחשב עם התמחות בתחום הdata שרלוונטי לחברה.
בעבודה הקודמת הייתי research scientist והרווחתי 25 אש"ח, אבל זה היה לפני שהיה לי תואר שני.
כמה כדאי לי לבקש? וגם: האם מקובל להמיר חלק מהשכר באופציות, או שזה אמור להיות בנוסף?

choo

Active member
בתור גישה בשוק העבודה - אף פעם אל תמיר שכר באופציות

&nbsp
כן, היו אנשים שעשו את זה וסיימו בתור מיליונרים. לא - זה לא מצב שכיח מספיק ולא בר ניחוש בשביל שתוכל לדעת או אפילו להעריך מתי זה כדאי.
&nbsp
בכל סטארטאפ סביר אתה תקבל אופציות בנוסף לשכר (שמעתי על חברות בתחומי מיכשור רפואי שלא נהגו ככה), ויותר מזה - סביר שאם יראו בך עובד בכיר יותר/מנוסה יותר/בעל פוטנציאל טוב יותר, יציעו לך גם יותר שכר וגם יותר אופציות (בתחומי הפיתוח יש קורלציה בין גובה השכר לכמות האופציות שנותנים לעובד).
&nbsp
לגבי גובה השכר, אין לי מושג. עיין בטבלאות השכר, אולי זה יעזור לך.

יבגניי34

New member
תואר שני לא משפיע על השכר שלך בשוק הפרטי

אופציות באות בנוסף לשכר בחברות הזנק. בעקרון עליך להתייחס אליהן כאל נייר טואלט. משומש.

אנקדוטה משעשעת: מכלל האופציות שקיבלתי עד היום בחברות קטנות שעבדתי בהן הרווחתי בערך 50K-

ipv6

Member
ג'נקה, אתה לא צודק בקשר לתואר השני

זה חלק מה"פרופיל" של הבן אדם.
בחברות גדולות זה הרבה פעמים משוקלל בצורה פורמלית (מומר לכמה שנים של ניסיון, כנ"ל דוקטורט) ובלי זה תקבל דרגה\שכר יותר נמוך.
יכול להיות שבלי תואר שני או כמות מספקת של ניסיון, לא תוכל לקבל תקן (=כסף) במקום כלשהו למרות שתפקדת בראיונות בדיוק כמו בן אדם שיש לו תואר שני \ יותר ניסיון ממך.
כלומר שני אנשים יכולים לעבור ראיונות באופן זהה אבל ההצעה שכל אחד יקבל תהיה תלויה בעיקר ברזומה שלו.
גם בחברות קטנות זה בד"כ משהו שרואים בעין יפה אבל קשה להגיד כמה בדיוק זה נותן.

בן100

New member
בכן

בתור בוגר תואר שני במדעי המחשב העבר ומראיין בהווה. זה היחס שלי לתואר שני:

תואר שני הוא נחמד אבל לא נותן כמעט כלום.
כאשר מדובר על תואר שני עם תזה מאוניברסיטה - התואר מראה שהמרואיין הוא אדם רציני. זה משהו שאני בהחלט אעריך.
כאשר מדובר על תואר שני ללא תזה או ממכללה הדבר מהווה תעודת עניות בעיני.התואר מעיד שהאדם מחפש קיצורי דרך לקורות חיים - במקום לעבוד קשה.

כמו כן, כשמדובר על תואר שני עם תזה - התואר לא מהווה נסיון קודם בתחום. גם אם תחום המחקר קרוב לעבודה בפועל - הרי שלרוב העבודה היומיומית והמחקר יהיו כמעט תמיד לא קשורים אחד לשני.

--

כמה לבקש? מה שמקובל לאדם עם נסיון כמו שלך. התואר הראשון (או השני) לחלוטין לא רלוונטי.
במאמר מוסגר אציין שאם יש לך הישגים חריגים בקורות החיים. כמו הצטיינות יתרה ותצליח להרשים במיוחד בראיון - אז תוכל לבקש שכר בקצה העליון של הטווח המקובל עבור אנשים עם נסיון כמו שלך, אולי אפילו 1-3 אלפיות יותר.

כך או כך - לתואר השני כמעט ואין משמעות.

נ.ב.
בנוגע לאופציות כבר ענו לך יפה.

vinney

Well-known member

משורה

Member
מי שאמר לך שתואר שני לא משפיע פשוט לא מבין את התחום

ברוב משרות התוכנה תואר שני לא ממש מעניין את המעסיקים (נניח).
אבל בתחומים כמו בינה מלאכותית שדורשים ידע מיוחד או אלגוריתמיקה מתוחכמת במיוחד או מתמטיקה גבוהה (וכל מה שקשור לביג דאטה בטח עונה על ההגדרה הזאת) תואר שני מוסיף מאוד גם לשכר ולגם לסיכויי הקבלה למשרה. לפעמים תואר מתקדם הוא אפילו דרישת סף. לפעמים תואר שני אפילו לא נחשב מספיק מתקדם...
אז טוב שעשית תואר שני והגיוני לצפות לשכר גבוה יותר בעקבותיו. כמה בדיוק - בדוק בטבלאות שכר.
אופציות נדיר מאוד שמשתלמות לכן כדאי לבקש אותן כתוספת לשכר לא במקומו.

זה נכון שיש משרות שדורשות תואר שני
אבל: א. הן מיעוט קטן יחסית, וב. השכר בהן לא בהכרח גבוה יותר מאשר במשרות "רגילות" שדורשות רק תואר ראשון.

למעלה