ציפורני הרגליים

ציפורני הרגליים

האם מומלץ לי ללכת לרופא אם ציפורן בכף הרגל מקבלת פתאום צבע שחור, יוצא דם כשאני מקצץ אותה ולאחר מספר שבועות אני מצליח לתלוש אותה עם היד וללא מאמץ?

0 אור 0

New member
עדיף לחכות ולראות אם האצבע נופלת

וברצינות: תופעה כזאת דורשת להגיע דחוף לרופא. לא מבינה איך חיכית אתה כמה שבועות.

מוּסקט

New member
תהרגו אותי

אבל זה הזכיר לי בדיחה: נרקומן ומצורע יושבים בתא אחד בכלא. פתאום נושרת למצורע אצבע, הוא מרים אותה וזורק מהחלון. אחרי חצי שעה נופלת לו עוד אצבע, הוא לוקח אותה וזורק מהחלון. אחרי חצי שעה נושרת לו אוזן, הוא לוקח אותה וזורק מהחלון.... הנרקומן פתאום קולט משהו ואומר: "אההה!! עליתי עליך!! אתה מתכנן בריחה!!"

צימעס

New member
אם אתה שואל - לך לרופא!

אם אתה בטוח שאין צורך ברופא, אל תלך. (אני חושבת שאני לא הייתי הולכת, אבל אני לא יודעת מה יש לך, אני רק מדמינת ע"ס התיאור שלך). הנה משהו (שלא יעזור לך) שאמרה לי רופאה בענין ציפורן כזאת: עדיף להגיע לרופא עוד *לפני* שהציפורן משחירה, מיד עם קבלת המכה. אילו הייתי יודעת את זה לפני המכה שבתי קיבלה בציפורן, היה לה פחות כואב. עכשיו אני חכמה לפעם הבאה שמישהו באחריותי או לידי יקבל כזאת מכה

בטח שכדאי ללכת לרופא

שאני אבין - הצלחת לתלוש את כל הציפורן ללא מאמץ? לא רק חלק שבור? זה נראה לי טריוויאלי שכדאי ללכת לרופא. עמית, מה יש לך נגד רופאים?

יש לי פשוט את התחושה שרופא

יסתכל קצת ויגיד לי פשוט לחכות שתצמח ציפורן חדשה. אין לי שום הסבר לדימום שהיה לי מתחת לציפורן, חוץ מאולי נעליים לא טובות לפעילות שעסקתי בה. חוץ מזה שאין ציפורן שם הכל נראה לי בסדר גמור. הייתי מספר פעמים אצל רופאים עקב בעיה בציפורן אחרת שתהליך הקיצוץ שלה קצת מסובך, וגם אז אמרו לי שהכל בסדר.

צימעס

New member
אז...

אם אתה חושב שיש בעיה יסודית, מצא רופא (או מטפל אלטרנטיבי) שיתיחס אליך ברצינות. אם אתה חושב שהציפורן תגדל, ודי, עזוב. אנחנו פה לא יכולים להגיד לך - "עזוב, אל תלך לרופא", כי זו החלטה ממש רק שלך.

ואכן, נראה לי שאחכה לראות אם

צומחת ציפורן בריאה, ואם לא אז אלך לרופא. חשבתי שזה עלול להצביע על איזו בעיה יותר קשה, ושמחתי שלא שמעתי על אופציה כזאת.

מוּסקט

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

"שמחת" שלא שמעת מאיתנו על אופציה לבעייה קשה?? מקבוצה של אנשים שלא ראו על מה אתה מדבר ואין להם מושג בציפרניים?? אין לך מה לשמוח. רק להחליט מה אתה עושה עם עצמך ואיך אתה בוחר לטפל בעצמך.

0 אור 0

New member
אל תחכה בשום אופון!!!

אני לא רופאה, אז אני לא יכולה להגיד לך מה האופציות שגורמות למה שתיארת. אבל אם מה שכתבתי לא היה ברור, אז אני אגיד יותר ברור: ציפורן שיוצאת לבד במשיכה קלה, שחור בציפורן שמופיע לא אחרי מכה קשה - אלו תופעות שבהחלט יכולות להצביע על בעיה קשה (ואני מקווה בשלבילך שלא). אם אני הייתי במקומך הייתי רצה לרופא באופן דחוף מאד, ואולי אפילו למיון. רק אחרי שרופא רציני בדק אותך ואמר שהכל בסדר, אתה יכול לשבת בשקט ולחכות אם צומחת ציפורן בריאה - ואם לא: אז תלך שוב לרופא ותבקש שיבדוק שוב. מקווה שהפעם המסר היה ברור.

עמית

אני מבינה שאתה ממש לא סומך על הרופא שלך. במוקדם או במאוחר תצטרך להחליף אותו. יותר קל לחפש רופא כאשר מרגישים טוב מאשר למשל כשמתפתלים מכאבים. אז לדעתי עכשיו זו הזדמנות טובה. אם הבעיה היא שאין לך כוח לקבוע תור ולשבת לחכות כאשר מנסיונך אז אולי נתפשר: תלך לאחות! אני לא יודעת איך זה בכל הקופות חולים. אבל לפחות בקופת החולים שלי יש אחות כל יום מ- 8:00 עד 17:00. לא צריך לקבוע תור. פשוט באים ונכנסים. מה דעתך?

למעלה