ציפורניים

בני ברק

New member
ציפורניים

מה סדר גזירת הציפורניים? שמעתי שאסור לגזוז ציפורניים לפי סדר,אלא יש לזה כללים, רצוי לכתוב את המקורות. ועוד בנושא הנ"ל-נושא גזירת ציפורניים בימי חמישי, שמעתי שזה אסור בגלל שהגדילה היא לאחר 48 שעות ואז זה יוצא ביום השבת, האם זה מידת חסידות או הלכה?

dannabanana

New member
../images/Emo108.gifלגבי השאלה השניה...

לי ידוע שזה ממידת החסידות.

D BOOK

New member
לגביי סדר גזיזת הצפרניים.

אני לא זוכר מקורות ,אבל רוב הפוסקים אומרים שאין בעיה בגזיזה לפי סדר האצבעות ,ומי שסובר שצריך לגזוז לא לפי הסדר הוא דעת יחיד(והוא מובא בשם מנהג ולא עיקר הלכה). אם אני זוכר נכון זה מובא במשנה ברורה -בבאר היטב או בביאור הלכה.

הסדר כך

יתחיל משמאל באצבע אחר כך קמיצה אחר כך זרת אחר כך אמא אחר כך אגודל ימן יתחיל באצבע ואחר כך אמא אחר כך קמיצה אחר כך זרת ואחר כך אגודל ויש אומרים יתחיל שמאל בדילוגין ויתחיל מאגודל לדלג ויחזור וימין יתחיל בזרת, וכמו כן רצוי לא לגזוז ביום חמישי בגלל צמיחתם בשבת\ יש הנוהגים לא לקצוץ בראש חודש

כך ראתי כתוב בספר

ששמו הלכות עם ישראל , ועל צפורנים כך כתוב גם בספר הלכות שבת כתוב ממשהו דומה על ציפורנים בהתחת הספר

loters

New member
מצטער לתקן אותך

אבל דין זה מובא ברמ"א בסי' של ההכנות לשב"ק, אמנם מביאים בשם האר"י (וכן בשם המהר"ם) שלא נזהר בזה, אך כתוב כמדומה בשם המג"א (מובא שם במ"ב) דלכתחילה יש להזהר.

D BOOK

New member
צודק אולי זה לא דעת יחיד

וזה אכן מופיע במ"ש בביאור ההלכה או בבאר היטב בס' ההכנה לש"ק.ואאל"ט לשון הרמ"א זה "יש נוהגים".

asaf2000

New member
הסדר

רמז: בדאג"ה = האצבע השניה מרומזת באות ב', לאחר מכן האצבע הרביעית מרמוזת באות ד' וכך הלאה. וביד השניה, אם אני לא טועה זה הפוך - הגאד"ב.

למעלה