ציפורן חודרנית

shakedmish

New member
ציפורן חודרנית

אני לא רופאה אבל נראה לי שיש לי ציפורן חודרנית בבוהן , זה מלווה בכאבים, אדמומיות וקצת כאבים (רגיש לכל מגע) מה עושים עם זה? לאיזה רופא אני צריכה לפנות בכלל? והאם ניתן להפחית את הכאב?

0 אור 0

New member
ציפורן חודרנית

הי, לבדיקה / אבחון אפשר להגיע למרפאה הרגילה - רופא המשפחה, ואצלנו מטפלת בזה בכלל האחות. אפשר גם ללכת לפדיקוריסטית. אבל ברוב המקרים אפשר לטפל גם בטיול ביתי: עושים לרגל אבמטיות של מים חמים עם מי מלח (להורדת הזהום / אדמומיות) משחררים את הציפורן מתוך הבשר בעדינות באמצעות חוט שמשחילים מתחתיה או קצה הפצירה אם זה ממש בשפיץ של הציפורן. אחרי שמוציאים צריך לגזור את השפיץ שנכנס לבשר ואחר כך להקפיד לגזור את הציפורן בצורה ישרה שלא תאפשר לה להכנס. היו לי שני ילדים שלי ושניים של שכנים עם בעיה חוזרת של ציפורן חודרנית, אז מה שחשוב זה ההקפדה על הגזירה המונעת של הציפורן, וכל פעם לשים לב אם זה מתחיל להכנס לבשר מיד להוציא.

shakedmish

New member
אבל כל הקטע הוא שהציפורן

גזורה בצורה עגולה יותר, ולכן אני לא חושבת שאני יוכל לגזור את זה אז איך אני מעבירה את החוט/פצירה בכל זאת?

טיפול יעיל לצפורן חודרנית

את הדרך הזאת למדתי מרופא משפחה לפני הרבה שנים, ומאז היא הצילה אותי ואת משפחתי מעקירה של הציפורן. השיטה היא: שמים את הרגל במים חמים שמרככים את האזור. אחר כך דוחפים פיסת צמר גפן בעזרת קיסם, בין הצפורן (במקום הבעיתי) לבשר. המטרה שהצמר גפן ישאר וירים קצת את הצפורן החודרנית על מנת שלא תפצע את הבשר. כך הפצע יוכל להגליד תוך מספר ימים ןאז הצפורן כבר לא תשפיע עליו. ניתן גם להוסיף לזה הילינג שמאוד עוזר לקצר את התהליך... עם זאת, האמור למעלה אינו מחליף בדיקה או ייעוץ רפואי במקרה הצורך. בהצלחה.

למעלה