ציפורי אהבה

diklani

New member
ציפורי אהבה

מצאתי ציפור אהבה בגינה והצלחתי לתפוס אותה אבל אני לא יודעת מה לתת לה לאכול איך לטפל בה והאם צריך להביא לה בת זוג? איך יודעים אם זה זכר או נקבה? אנא עיזרו לי

היי דקלה

בציפורי אהבה אי אפשר להבדיל בין זכר לנקבה. האוכל בעיקרי שצריך לתת להם זה תערובת תוכונים + קצת גרעינים שחורים בנוסף פרות וירקות וכמובן מים
אוהד

diklani

New member
פירות וירקות

אלו סוגים של פירות וירקות יש לי שני תוכונים שלא מוכנים לגעת בפירות וירקות אלא רק בעלים (חסה, פטרוזיליה וכו')

אין דבר כזה תוכים שלא אוהבים

פרות וירקות... צריך פשוט להרגיל אותם. הסלט צריך להיות בגודל ס"מ כפול ס"מ אפילו פחות, בתור אתחלה תתני תפוח עץ ומלפפון ירוק, את תראי שתוך שבוע-שבועיים הם יתחילו לאכול. (חשוב מאד להחליף את בסלט יום..יום) אוהד

contessa

New member
דיקלני...

מצטערת לעשות את זה אבל- הקשיבי לליבך! תחשבי איך היא סובלת-לחיות בחופש כל חייה ואז פתאום מישהו בא ותופס אותה ושם אותה בכלוב.. קצת לא הוגן, את לא חושבת? במיוחד אם היא לבד שם ולא תוכלךי לשחרר אותה כי היא לא רגילה לבני אדם.. תחשבי אילו חיים אומללים יהיו לה שם..

נעה גל

New member
ציפורי אהבה לא חיות בחופש במדינת

ישראל. זו בלי ספק ציפור שברחה מכלוב של מישהו אחר. אין לה סיכוי לשרוד "בטבע". ולכן, דיקלני עושה טוב שהיא נותנת לה לאכול ומטפלת בה. מה שכן, באמת כדאי לברר אם היא שייכת למישהו.

בזוז

New member
יתכן שזו ציפור שברחה למישהו

תעשי תצפית על ההתנהגות שלה - וגם אני בעד בני זוג.. תירס הולך מצויין, תני לה זמן להתרגל לבית החדש ואלייך לא אבוקדו, שוקולד או עגבניות - אלו שלושה דברים שמזיקים עד מסוכנים לתוכים אם מטגני במחבת טפלון - שהתוכי יהיה רחוק ובחדר שהוא נמצא חלון פתוח - אדי הטפלון רעילים להם תוכי חדש שתביאי להחזיק אותו בחדר אחר אם זה אפשרי, מומלץ ל30 יום - כדי לוודא שהוא לא חולה ורק אז לצרף - אם זה אפשרי אז מומלץ. תהני ממנה

diklani

New member
תודה לכולם

על העצות והטיפים בחנות חיות לא המליצו לי לקנות לו בת זוג מחשש שהוא יפגע בה קניתי לו כלוב גדול ומשחקים נתתי לו פירות וירקות ואני מקווה שהוא שמח ולא סובל בכל מקרה תודה על העצות אוהבת מאוד דקלה

diklani

New member
הציפור כנראה היתה שייכת למישהו

כי היא מכירה את הכלוב ויודעת היא מנסה לפתוח אותו מהפתחים של הכלוב והאוכל (לכן קשרתי את הפתחים כדי שלא תברח שוב)

למעלה