ציפורי אהבה - גוזלים

eduard15

New member
ציפורי אהבה - גוזלים

היום נתקלתי בבעיה חמורה ואסון. היו לי ציפורי אהבה, שנמצאים אצלי זה שנה ואף יותר. ואני בעצמי אילפתי אותם לא לפחד ממני, וגם לאכול מהיד שלי. והם היו מאולפים איתנו, בכך שאכלו מהיד שלנו, התיידדו איתנו והשתשעו. היום מצאתי את קופסת האוכל שבולטת מבחוץ פתוחה, כאשר המכסה היה שבור! וגרוע מכך, התוכים האלה ברחו. ממש כאב לי עליהם, אחרי האהבה והידידות שהייתה בינינו, והתנהגותם המשעשעת וקולם הצורם. גרוע מכך, יש להם גוזלים, שאותם הטילו לפני חודשיים נדמה לי. הגוזלים ימותו מרעב, ולא יהיה מי שיטפל בהם. אמא שלי אומרת שעדיף שנחכה שימותו מרעב, או נזרוק אותם, או שפשוט נשים להם אוכל ציפורים רגיל על רצפת הכלוב, נוציא את הגוזלים מקופסת ההטלה, ונשים אותם ליד האוכל שבריצפה, אך זה ממש לא נראה לי רעיון טוב. מה אני יכול לעשות? איך אני יכול לטפל בהם בעצמי כך שימשיכו לחיות ולגדול? עזרו לי! ד"א חיפשתי את התוכים בסביבה ובמקומות גבוהים ולא מצאתי אותם. יש לכם אילו עצות על איפה אפשר למצוא אותם, או איך אפשר להחזיר אותם? תודה!

מה פתאום לזרוק אותם?!?!

לגוזלים אתה צריך לתת בזהירות (עם פינצטה) פיסות אוכל יבש של כלבים/חתולים מרוכך במים עד שנעשה מעט "עיסתי". בנוסף, שים לידם מנורת שולחן, שכן הם אינם מסוגלים לווסת את חום גופם בהתחלה והמנורה תעזור לשמור עליהם מחוממים.

eduard15

New member
מה פתאום אוכל חתולים/כלבים???

ומה פתאום פינצטה? פינצטה זה מסוכן לדעתי.. לא משנה, בכל מקרה עזרת לי בקשר לחום, כי לא ידעתי שהם עוד צריכים חום. מחר אתחיל עם המנורה. ד"א מחר על הבוקר מוקדם אני הולך לחנות החיות עם הגוזלים, כדי שילמד אותי איך להאכיל אותם ואיך עליי לטפל בהם, וכמובן אני קונה מזרק.

אוכל לכלבים/חתולים זו המלצה של

2 וטרינרים: 1. דוקטור טליה מור מפורום doctors.co.il 2. דוקטור שלומית לוי (מומחית לתוכים) מאתר petnet. רק חשוב להקפיד שהאוכל יהיה רטוב ועיסתי כמו שציינתי. בקשר לאמצעי האכלה, אכן טוב אתה עושה שאתה פונה לחנות חיות בעניין.

eduard15

New member
כן יש להם קצת. אחד מהם הוא מאוד

קטן, הרבה יותר מכולם. הם 4 גוזלים. למעשה האמא הטילה 5 גוזלים(!!!) ואחד מהביצים לא התפתח. בפעם שעברה שהטילו האימא הטילה גם 4 גוזלים והנה הם עכשיו גדולים. הלכתי כבר לחנות החיות, והמוכר הסביר לי היטב, והראה לי עם הגוזלים שהבאתי, איך מאכילים אותם בעזרת מזרק. האוכל שהמליץ לי זה גרבר, וכדאי מאוד גם שיבולת שוער, שקניתי בסוף. הוא הסביר לי שאת המזרק אני מתחיל להכניס מהצד הימיני של המקור, ומכניס לכיוון שמאלה, כאשר המזרק הוא עומד כזה, כאילו מלמעלה עד למטה להכניס את המזרק, ובאיטיות רבה וזהירות. זה היה די מפחיד ומסוכן, וממש הצתמררתי כשעשיתי את זה בעצמי. לא יכולתי להסתכל, ממש אני מרחם על הגוזלים האלה.. אני מפחד לעשות טעות בפעם הבאה.. תודה על התמיכה

רואי

New member
לפי מה שאני רואה הוא הסביר לך בסדר

הושט של התוכים נמצא בצד שמאל בכל מקרה, אל תזריקי להם הרבה בבת אחת שלא יחנקו בטעות ותשדלתי שהגרבר לא יהיה קר מדי שימי לב שכאשר את נותנת להם את האוכל אז מתמלא להם הזפק כלומר החלק העליון של הבטן- מתחת למקור, ברגע שתראי שיש שם כמו בלון קטן, אז תדעי שהבאת להם כמות מספיקה. ודרך אגב, אם יש איזה גוזל סורר שמתנגד לאכול, אל תתרגשי ממנו- תכריחי אותו לאכול. בהצלחה

eduard15

New member
ותודה על העצות. נתקלתי ממש בכל מה

שהזכרת. כולם התנגדו לאכול, ולא התרגשתי כלל, כי חשוב לי שלא ימותו כי מאוד כואב לי עליהם. האם זה נכון שאם אני אמשיך להאכיל אותם ככה אז הם יגדלו יותר מהר מהמצופה, בגלל שאני מאכיל אותם יותר מההורים? האם זה נכון שבגלל "האכלת היד" שלי הם יתאלפו קצת? עם הזפק הסביר לי המוכר, ממש ראיתי איך הוא מתנפח. ולא עצרתי כל כמה זמן אבל הזרקתי את האוכל ממש לאט ובעדינות. באילו שעות לדעתך עליי להאכיל אותם? התוכנית שלי היא להאכיל אותם בבוקר בשעה 9-10, בצהריים בשעה 2-3, בערב בשעה 7-8, ובלילה בשעה 11-12(מאוחר נכון?) האם זה בסדר?

רואי

New member
לא יודע למה התבלבלתי..

בכל מקרה זה נכון, בגלל שאתה מאכיל אותם אז הם יהיו כולם מאולפים- האכלת יד. בקשר לשעות האכילה אני חושב שצריך להקדים קצת, כלומר הייתי נותן ארוחה ראשונה בשעה 7 בבוקר אחר כך 12 בצהריים, 4 אחרי צהריים וארוחה אחרונה בשעה 7 בערב. שעה 11 הלילה נראה לי קצת מוגזם. ראה מה קורה בטבע- הרי בחושך לא מאכילים... דרך אגב, איפה אתה שם אותם? מומלץ לשים אותם באקווריום קטן(אם אין לך אז שים אותם בקרטון קטן כמו קופסת נעליים) מה לשים בתחתית האקווריום או הקרטון? הכי טוב זה נייר גרוס (מהמכונות שיש במשרדים), אפשר גם לחתוך עיתון לחתיכות קטנות ולשים שיהיה הרבה בהצלחה ספר לנו איך הדברים מתפתחים...

eduard15

New member
בקשר למה התבלבלת? בכל מקרה

אשתמש בעצתך בקשר להקדמת השעות. אבל הם לא יהיו רעבים 12-13 שעות??? מ7 בערב עד 7 בבוקר לא לאכול? חוץ מזה אני לא מתעורר מוקדם, אלא בשעה 9 או 10, רק אמא שלי מתעוררת מוקדם אבל היא לא יודעת ולא רוצה לנסות להאכיל אותם, כי היא מזדעזעת ממראה הפעולה של האכלת הגוזלים, והיא לא כל כך מבינה בהם. אבקש ממנה שתעיר אותי בשעה 8.. דרך אגב יש להם את קופסת ההטלה, כלומר הקופסא שבה הוריהם הטילו אותם. אין לי מה לדאוג באשר להם. תודה!

jossy7

New member
../images/Emo2.gif לזרוק? שאני אמות!!!!

ביום ראשון איבדתי תוכי, תן אותם למגדל, או שתמסור אותם לחנות, אני בטוח שיטפלו בהם היטב. בבקשה, אל תזניח אותם! תמסור אותם כמה שיותר מהר לחנות ציפורים. מבטיח?

eduard15

New member
חס וחלילה זה מה שאימי חשבה

ואני בחיים לא אחשוב על זה. גם אמי מתחרטת. אני לא אמסור למגדלים כי אני בעצמי אאכיל אותם

גרבר ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif

היי אדוארד !! ראיתי שאתה מאכיל את התוכים שלך גרבר !!! זה ממש לא מספיק !! אני שוב יחזור על מה שכתבתי כאן או בפורום האחרים !! לכל אלו שעושים פעם ראשונה האכלת יד !! "" תוכי בן יומו/שעדיין לא גמול צריך לקבל אוכל מיוחד לאכלת יד ולא גרבר ותוספות (גרבר אפשר לתת בתור תוספת להתוכי שיהיה יותר בוגר). האוכל שקונים להאכלת יד מכיל פחממות, שומנים, מינרלים ועוד דברים שחשובים לגדילה של הגוזל, לאומת זאת גרבר לא מכיל כמאת כלום...(התוכי יואוכל אבל ירזה... ובסוף ימות מתת תזונה) "" מקווה שזה יעזור לכם אוהד

eduard15

New member
אין צורך לדאוג. אני נותן להם בתוספת

שיבולת שועל מזינה מאוד... גרבר מעורבב עם שיבולת שועל זה נראה לי בסדר נכון? כך המליץ לי המוכר

אדוארד !!!

מה שהמוכר אמר לך זה ממש לא נכון.. גרבר, שיבולת שועל זה דברים שאפשר לתת בנוסף לתוכי... לקראת גמילה !!! האוכל הזה לא יחזיק אותם בחיים !!! אני ממליץ לך לתת אוכל להאכלת יד.. אם אתה גר בצפון אני אשמח לתת לך כמות יפה של אוכל!!!!

eduard15

New member
אני גר במרכז.

איזה אוכל אתה ממליץ לי. האם אתה רומז שהאוכל שאני נותן להם עכשיו, יהרוג אותם?

eduard15

New member
אוהד, לאיזו גמילה אתה מתכוון?

גוזלים אלה הם בני חודש ומשהו. לפני 3 ימים, אחרי האכלה מצד האימא, כבטבע, ההורים ברחו(קופסת האוכל נשברה ואז הם ברחו מהחור). עליי להאכיל אותם בעצמי, ולהרגיל אותם אליי, ליד שלי. הם רק גוזלים בני חודש. מדוע גרבר ושיבולת לא מתאימים? מה זאת אומרת שאפשר לתת אותם לקראת גמילה? גמילה ממה? האוכל הזה הוא מאוד עיסתי וקל להאכלה. למה שלא אתן להם את האוכל הזה? דרך אגב, איזה אוכל אתה ממליץ לי חוץ ממה שאני מאכיל?

jossy7

New member
אוהד, אני לא מבין אותך... ../images/Emo12.gif

איך גוזלים פראיים, בטבע, או אפילו בכלובים, שורדים גם בלי אוכל מיוחד להאכלת יד. הרי ההורים שלהם מאכילים אותם...

למעלה