ציסטת בייקר וריצה

שיר בים

New member
ציסטת בייקר וריצה

היי לכולם
לפני כחודש בערך נמצאה אצלי ציסטה על שם בייקר, האורתופד שהלכתי אליו (שגם מומחה בספורט), אמר שמדובר בבעיה מובנית, ושאין בעיה שאמשיך לרוץ, למרות שהברכיים מציקות...ואם יש כאב ממש חזק, אז לקחת נוגדי דלקת.
אכן המשכתי לרוץ, אבל עדיין הברכיים מציקות (כאבים שלא משפיעים על התנועה, אבל כאב זה כאב...)
יש כאן מישהו שגם חווה את זה?
מישהו מכיר דרך להפחית את הכאבים האלה?
האם זה יעבור?

תודה למגיבים!

רץ בשטח

New member
ציסטה על שם בייקר

ציסטות אלה נפוצות יותר מאשר אנשים נוטים לחשוב. בדרך כלל הן לא ממצא בודד, בורסות אלו בחלק האחורי של מפרק הברך יכולות להתמלא בנוזל. למרות שהן מרגישות כמו גוש, וכאשר אנו חושבים על גוש אנחנו חושבים על סרטן, לציסטות אלה אין כל קשר לסרטן. בדרך כלל מדובר בתהליך משני בתגובה למשהו שקורה במפרק הברך עצמו. הן לא תוצאה של זיהום. הן לא מסכנות חיים ולא מאיימות על האיבר אבל יכולות להיות מטרידות למדי.
ציסטה על שם בייקר

D4n

New member
תגובה מהירה

היי שיר בים
הבעיה שאת מתארת באמת לא מסכנת, אבל לפעמים מציקה. יש רבים שיש להם ציסטה כזו והיא א-סימפטומטית(כלומר- ללא סימפטומים). לאחרים יש כאבים קלים ואחרים אפילו מוגבלים בפעילות.
הפתרון הוא לא תמיד מיידי- יש מקרים בהם הציסטה מתפוצצת מעצמה(ואז זה די כואב אבל עובר מהר), לעיתים הבליטה נשארת והכאב עובר כליל ובמקרים אחדים ניתן לשאוב את הנוזל בטיפול פשוט.
לדעתי אם זה לא מאוד מפריע אל תתעסקי עם זה. אם זה יתחיל להגביל אותך חפשי אורתופד שיסכים לטפל.
בהצלחה

שיר בים

New member
תודה דן!

כרגע יש לי כאבים מאוד קלים ביום של הריצה, בדרך כלל הם עוברים יום למחרת, מקסימום יומיים, ואני חוששת לרוץ על כאבים. (כי כשעשיתי את זה לפני חודשיים, הבאתי את עצמי לצליעה של ממש, והשבתה של שבועיים וחצי)...
באולטרסאונד נאמר לי שהן די קטנות (יש לי בשתי הברכיים)...האורתופד שלי אמר לי לסבול את זה ולחזור לרוץ, ואפילו לא הסכים לתת לי מרשם לאטופן...חחח
חשבתי שאולי יהיו כאן אנשים שיוכלו לספר לי טיפים לגבי איך אפשר להקטין את הכאבים למינימום, או סתם לעודד אותי בסגנון "היה לי גם..." אני מודה שזה די מבאס :(

D4n

New member
היה לי גם

האמת שיש לי עדיין, מזה כמה שנים, ציסטה ברגל ימין. אבל היא אסימפטומטית אז אני לא יכול להגיב מנסיון אישי לגבי הכאב :)
זה באמת מעצבן. יש פה כמה אופציות....
- להתאמן לפי סרגל מאמצים מותאם ואם מופיעים כאבים לא להתקדם בעליית מרחק/מהירות, לשמר את הקצב שבו אין כאב ולהתמיד למשך X שבועות בתקווה שהכאב יפחת
- לנסות סוג ספורט אחר
- לשלב
- לנסות רופא נוסף :) [בלי לזלזל ברופא שלך כמובן]
מודה ומתוודה שייכתן שיש שיטות נוספות שאני לא ער לגביהן- נסי לחפש באמת קצת עם מאמרים ששלחו לך בתגובות ובגוגל.
אשמח לשמוע איך העניין מתקדם ואם את מוצאת משהו שעוזר כדי שאדע להמליץ להבא :)

שיר בים

New member
אעדכן בשמחה!

כרגע גיליתי ששלוש ריצות בשבוע, זה קצת יותר מידיי - ושהמצב מחמיר אם אני רצה יותר מ 40 דקות, אבל אני מתקדמת בקצב (וזה נשאר פחות או יותר אותו הדבר). אז אני רצה פעמיים בשבוע, ופעם בשבוע אני עושה פילאטיס/פיטבול.
כן יש לי גמישות יתר, ואיכשהו אני מקווה, שאולי שיפור של הטונוס ברגליים יביא להפסקת הכאבים...לא יודעת אם זאת סתם תיאוריה, שאני "נאחזת בה" או שזה יביא לתוצאות..חחח..אבל מבטיחה לעדכן!

למעלה