ציסטה ...

poli4

New member
ציסטה ...

היום במעקב זקיקים אחרי ארבע ימים של זריקות , יש לי ציסטה בגודל 5 ס"מ. אוף
זה אומר שצריך להפסיק את הטיפול ? לפי מה שאני מבינה זה יכול לקרות כל פעם אז מה עושים????? אני מיואשת.

תולו

New member
אז בואי נתחיל

עם זה שזה לא קורה כל פעם - אצלי, מתוך 6 טיפולים "חטפתי" רק שתיים, אמנם אכבר ציסטות, אבל רק שתיים. ונמשיך בזה שמישהי פה ענתה לי בדיוק על זה, שהיא נכנסה להריון עם ציסטות. ולגבי הפסקת טיפול - אין לי שמץ של מושג, בטח לבנות פה יש יותר אינפורמציה על זה, אני לא הפסקתי טיפול בגלל ציסטות, אבל גם לא התחלתי אחד חדש בגלל ציסטות. מקווה שעזרתי

לפי ניסיוני...

ולצערי בדר"כ כאשר יש ציסטה בגודל של 5 ס"מ אז נאלצים להפסיק את הטיפול. פעם אחת היו לי ציסטות (כמה) יותר קטנות ועשו לי בכל זאת הזרעה ולא נקלטתי. ולפני חודש לפני החזרת מוקפאים גילו ציסטה של 4 ס"מ ולא ביצעו החזרה,הורו עלי להפסיק את הטיפול - קיבלתי גלולות והם "העלימו" את הציסטה. מקוה שלא סיבכתי,בכל אופן בהצלחה!

נועם@בת

New member
אני חושבת שעם ציסטה בגודל כזה

צריך להפסיק. ההורמונים רק מנפחים אותה וזה יכול להיות מסוכן לשחלה. מצטערת
אבל כנראה שלא תהיה ברירה.
נועם

poli4

New member
לנועם ולבנות - אני מיואשת לגמרי ../images/Emo7.gif

זה טיפול ראשון שלי וכבר כזה בלאגן .... מה זה אומר לגבי טיפולים הבאים , מה צריך לעשות???

נרי כ

New member
פולינ'קה, אל ייאוש!

כשאני שמעתי את המילה "ציסטה" לראשונה נכנסתי ממש ללחץ. מאז התפתחו לי ציסטות ונמסו לי ציסטות בקצב של הסכמי שלום במזרח התיכון. אני לא יודעת במה את מטופלת, אבל לי איקקלומין עשה יותר ציסטות ממנוגון וגונל F ביחד, וממילא, כמו שהרופא שלי אומר: עדיף להגיב יותר מדי מאשר פחות מדי. מקסימום יחליפו לך תרופה או יקטינו את המינון. אל דאגה. רופאינו היקרים (לעתים) מכירים את העניין ומטפלים בו כשורה. צריך לקחת בחשבון שחלק גדול מהעניין הוא ניסוי וטעייה, ואין דרך אחרת ללמוד עלינו מה עובד. תנוחי קצת. יהיה בסדר.

אפרסקה

New member
נרי, צריך להפגיש בין הרופאים שלנו

כי הרופא שלי נותן לי מינון גונל די נמוך בגלל שהוא פוחד מגירוי יתר והוא אומר שעדיף להגיב פחות מידי מאשר יותר מידי... אבל זו סתם אנקדוטה. לעניין הציסטות, אני לא מתמצאת (לשמחתי ומקווה שכך ישאר).

אלך יאוש!!

אצלי היתה ציסטה של 18 מ"מ אחרי 3 ימי זריקות, והמשכנו טיפול כרגיל. היא גדלה יחד עם שאר הזקיקים. בטיפול הזה נכנסתי להריון - אני עכשיו בשבוע 10, ויש לי גם ציסטה של 6 ס"מ בשחלה ימנית. בינתיים היא ילדה טובה ולא עושה בעיות. קשה לי לענות לגבי הגודל, כי אצלך זה באמת יתר גדול, אבל יש מקום לאופטימיות.

בולה101

New member
פולי, אל יאוש../images/Emo24.gif

אין לי תשובה בשבילך אבל החזיקי מעמד עד הסוף וכמה שפחות נפילות. הדרך לפעמים קשה וארוכה אבל בסוף אצל כולם זה יצליח. בהצלחה

../images/Emo20.gif אל תתיאשי מתוקה,

זה נורא מבעס שזה קורה - עד שמתכוננים נפשית לטיפול ובסוף הכל משתבש זה יכול לשגע... אבל לא נורא בטח תקבלי גלולות הם "יהרגו" את הציסטה ובע"ה תתחילי טיפול חודש הבא בתקוה שהוא יהיה האחרון והמנצח
זה לא אומר שומדבר לגבי הטיפולים הבאים... אני כבר עברתי מליון טיפולים ומתוך המליון פעמיים היו לי ציסטות,כך שאין לדעת וצריך לקוות לטוב. בהצלחה,ולא להתייאש!

s h i r a 3 0

New member
ממש לא להתייאש. גם לי היתה בטיפול

הראשון - האמת לא אחת אלא 4!!!. האמת זה לא ממש היה טיפול, סתם איקקלומין מיותר. הן הולכות ויכול להיות שהרופא יתאים לך פרוטוקול קצת אחר, כדי שהן לא יבואו יותר. גם אני נבהלתי אבל זה באמת עובר.

יעל301

New member
נדחפת לשאול

אני לא בטיפול אבל גם אצלי כנראה יש ציסטה ,הטיפול שלי מתחיל עם גלולות למניעת הריון - יכולות להעלם??

חגיתלה

New member
יעל301

גלולות עוזרות להנסת הציסטות. לעיתים נותנים גלולות כדי לגרשן. בהצלחה

poli4

New member
../images/Emo23.gifבנות יקרות

תודה על התמיכה זה כ"כ עוזר ... מחר אני הולכת לרופא והוא יחליט אם להפסיק את הטיפול. בכל מיקרה למה צריך לשתות הרבה מים???

למעלה