ציסטה בשחלה

ציסטה בשחלה

אני בתהליך לפני איי וי אף עשיתי אולטרסאנד ביום השלישי למחזור. היו 7 זקיקים קטנטנים בסהכ. אבל באחד השחלות היה ממצא ציסטי צלול בגודל 21 על 28 ממ. אני חודשיים אחרי הגרידה.. לדעתי אם זכרוני אינו מטעה אותי זאת ציסטה שהייתה קיימת עוד בהריון.. האם היא עלולה להפריע לתחילת הטיפולים? האם לא אוכל להתחיל את הטיפול כל עוד קיימת שם ציסטה ? שבוע הבא ניפגש עם היחידה לאיי וי אף עם כל התוצאות אבל עד אז .. (מקווה להתחיל טיפול במחזור הבא)

ginger lemon

New member
ברוב המקרים אין בעיה

לפחות מההתנסות שלי, אבל זה תלוי-
1. סוג הציסטה- האולטראסאונד מאפשר לדעת אם זו ציסטה פונקציונלית שנוצרת לפעמים באופן רגיל, או ציסטה אחרת.
2. גודל הציסטה- פחות מ4 ס"מ לרוב לא נוגעים וגם אין מניעה להתחיל טיפול.
3. מצב הורמונלי- על פניו יש ציסטות שמפריעות לאיזון ההורמונים. אפשר לבדוק בבדיקות דם בתחילת הסבב, גם ככה כדאי להתחיל שהפרוגסטרון נמוך וכולי.. (מודה שלא נתקלתי בציסטות כאלו בעצמי, אך כך שמעתי).
4. גורמים אישיים- תסביב שחלתי בעבר או נטייה לתגובה קיצונית (יתר או חסר), ייתכן שגם ישפיעו על ההחלאה האם להמתין זמן נוסף.

יכולה לספר לך שאחרי הסבבים הראשונים עם איקקלומין נוצרו לי ציסטות של 80 מ"מ. לקח להן חודשיים לרדת לגודל סביר אחר כך עוד שלושה חודשים עד שנעלמו לגמרי. התחלנו הזרעות עם פיורגון כשהן היו בגודל של כ25 מ"מ. מצד שני, זה היה הזרעות והמינון היה נמוך יחסית להפרייה חוץ גופית.. אולי זה גם היה שיקול.

למעלה