צינתור לב,,שאלות

צינתור לב,,שאלות

היום נאמר לי כי אולי בעתיד הקרוב יומלץ לי על ידי קרדיולוג בכיר לעבור צינתור שקשור כך הבנתי ,,,שהמטרה שלו לתקן את ההולכת החשמלית שבפרוזדורי הלב,,,,משהו כזה קצת היה לי קשה להבין , הרופא אמר שאם אני יעשה את זה אני ארגיש יותר טוב ותסמינים של דפיקות לב שבאים לי לפעמים ללא סיבה כלשהי אז התופעה תחלש ברצוני לשאול : כמה זמן בערך לוקח צנתור שכזה בערך? כמה ימי אישפוז בערך צורכים בשביל זה? האם יש סיכונים גדולים? האם זה ניתוח מסוכן??? האם אפשר חלילה לאבד את ההכרה או משהו כזה ? כמה אחוזי הצלחה יש לזה? האם זה מכאיב? כל מה שאפשר ארצה לדעת תודה

צינתור לב,,שאלות

אני מתאר לעצמי שהכוונה לצינתור למטרת צריבה בשל פרפור או רפרוף פרוזדורים. צינתור כזה יכול להמשך בין 20 דקות ל - 3 שעות. לאחר הצינתור מספיק כ - 6 שעות השגחה. הסיכונים הם צריבה של איזורים אחרים שעלולים לגרום להפרעות הולכה אחרות. עלולים להיות גם סיבוכים מכאניים כמו נזק לשריר הלב עצמו ו/או לכלי דם. מבחינת סיכויי הצלחה לרפרוף הם 90% ולפרפור כ - 75% . הפרוצדורה לא אמורה לכאוב עקב שימוש בהרדמה מקומית ובטשטוש.

והשאלה הכי קשה דוקטור

קודם כל תודה על התשובה המאוד מהירה באמת תודה מודה אני לך כן אני בטוח שהרופא דיבר על צריבה ,,,זה נשמע כמו משהו שקשור לאש קצת מפחיד אבל איין קשר נכון? והשאלה הקשה מכולם האם קרה פעם שלמישהו בזמן האחרון נגרם נזק בלתי הפיך כתוצאה מהבדיקה הזו או מוות? ודווקא הנותנים שלי הם בסדר יחסית [ רזה, לא מעשן והיום נבדקתי על מכנות המאמץ והרופא כתב: הכושר טוב מאוד , וזו הבעייה היחידה כמעט ושוב תודה ואשמח לשמוע עוד תשובות

EK55

New member
ישראל,שלום לך.יש אנשים שיש להם

סיב נוסף בלב שמגביר להם את הדופק . לכן צורבים את הסיב הזה בצינטור ואז הדופק יורד לתמיד ונהיה נורמלי. את זה קראתי באינטרנט ,על דופק לב מהיר. לדעתי צריך לודא שבאמת יש סיב נוסף בלב ואולי הדופק המהיר הוא רק מלחצים והפרעות חרדה.

כן משהו כזה

הרופא הזכיר כמו שאמרתי לדוקטור את המילה צריבה זה נשמע קצת מפחיד ,,,האם זה מסוכן? ויש לי דופק מהיר לפעמים בלי סיבה מיוחדת,,,מוזר את זה הם רוצים לעזור לי לשנות אך אני חושש שיש סיכון בניתוחון הזה אני גם סובל מהפרעות חרדה בחיים שלי וממתחים זה נכון

למעלה