צינור הזנה

חלונית1

New member
צינור הזנה

אבא שלי כרגע מקבל אוכל עם זונדה. היום הודיעו לנו שיש לו בעיה עם האכילה, כי זה מגיע לריאות. הם אמרו שיביאו קלינאית תקשורת וינסו ביומיים הקרובים (כולל היום) לשפר את המצב ואם לא יצליחו יעשו ניתוח בבטן (אני מניחה שהם מתכוונים לצינור הזנה) שאלות: 1. האם זה בגלל שהם מנסים להאכיל אותו רגיל, או שמצב כזה יכול להגרם גם מהאכלה בזונדה? אולי לא חיברו אותה כמו שצריך? 2. האם אפשר לדרוש להשאיר עם זונדה? האם יש בזה סיכון רפואי? 3. האם צינור הזנה הוא אקט בלתי הפיך, שאומר, שאבי לא יחזור לעולם לאכול ולהנות מאוכל כמו בעבר? כל מידע נוסף יעזור. 4. האם יש לכם שם של פרופסור או מומחה בתחום שאפשר להתייעץ איתו? פרטי או דרך קופ"ח. שניהם יעזרו. מה שחשוב זו המומחיות והמקצועיות. תגובה דחופה תתקבל בברכה!!!

ענתי44

New member
תורכי תורכי....

אחת הבעיות הנוראיות באלצהיימר זה השלב של קשיי בליעה והחשש לאספרציה ( אם אני זוכרת טוב מהתקופה של אמא שלי זה אומר שאוכל חודר לריאה ועלול לגרום לדלקת ריאות חריפה ואפילו לבעיות נוספות ) זה בעצם מה שהתכוונו בקשר לריאות. אני קטונתי לדעת אם חיברו כמו שצריך, אבל סבורה שרוב הסיכוי שחיברו היטב. זונדה זה מצב זמני. אי אפשר להשאיר לתמיד. למשל במקרה של ניתוח קשה ( גם לי חיברו וניתקו כעבור זמן קצר בניתוח שעברתי ) תאונה או מצב זמני, כמו אדם שמסרב לאכול, תופעה של חולי אלצהיימר. לכן לשאלתך לא יאפשרו לך להשאיר זונדה קבוע. בכל פעולה רפואית יש סיכון רפואי. בקשר למה שהם מבקשים לעשות זה נקרא פאג, צינורית הזנה. באינטרנט מצאתי מידע רב תחת השם פיום קיבה. וכדי שלא אקבל נזיפה מגרשון. גם פה אצלנו התייחסנו לפאג לא פעם. פאג, בעקרון מוכנס לאדם בהליך רפואי הנחשב יחסית קל. והוא אמור להיות פתרון קבע, אבל היו לא פעם ולא פעמים שאדם התאושש וחזר לאכול והוצא הפאג. ממה שאני קראתי בזמנו במקרה של אמא ( אנחנו סירבנו ) הפאג לא מונע לחלוטין בעיה של אוכל שעולה לריאות. ויש לו, כמו לכל הליך רפואי בעיות משלו.וגם מעלות. יקירה, למרות שהתנגדתי לפאג לא אוכל לומר לך מה לעשות. זה תלוי באדם ואדם ובמצבו. וכן בתפיסת העולם של המשפחה. תבקשי להיות נוכחת בביקור של הקלינאית, תשאלי שאלותתבקשי גם ייעוץ של דיאטיקנית המתמחה בנושא ( אצלנו זה עזר עם אמא ) אל תתביישי לשאול שאלות, לשאול אותם אם יש אלטרנטיבה. אנחנו הלכנו לחוות דעת נוספת. לצערי אין לי השם של מי שהתייעצנו. אבל בעקבות אותה התייעצות, אף פניתי דרך קופת חולים הביטוח המושלם והלכתי לביקור מומחה של אלצהיימר, היא חיזקה אותי מאוד. וזה עלה לי רק מאה שקלים כי היא בהסדר של הקופה. מקווה שעזרתי ולו מעט. מחזיקה אצבעות. לפניך החלטה קשה.

חלונית1

New member
יש משהו שלא הצלחתי להבין

אם זונדה זה זמני, ולפיום קיבה התנגדת, איזה פתרון מצאת עבור אמך? איך האכילו אותה?

ronnyw

New member
יש הבט נוסף (שאולי יסביר לך את ההבדל)

תהליך פיום קיבה נעשה, בד"כ, לחולים סופניים או לכאלה שכבר לא יוכלו אף פעם לאכול באופן טבעי. זה הליך שדורש הסכמת החולה (או משפחתו ברוב המקרים, כי החולים המעמדים לפיום בד"כ אינם במצב של החלטה כלשהיא). רופא לא יבצע פיום אים לא קיבל לכך הסכמה בכתב (חתימה). לעומת זה - הכנסת זונדה היא תהליך רפואי שאינו דורש הסכמה, ולכן הוא נעשה ב"בקלות" ללא התעסקות עם בירוקרטיה וקבלת החלטות הרות גורל. הוא מתאים למקרים זמניים (כמו שצוין כאן) ובד"כ לחולים שיחזרו לאכילה עצמאית בהמשך הטיפול. לכן - הפיום נתפס כאחד השלבים ה"מוכיחים" סופניות של מצב. "סופניות" זה לאו דווקא מוות קרוב, אלא יותר מצב שאין ממנו חזרה. חלונית, אינני יודעת מה מצבו של אביך מלבד עניין ההזנה, ולא הזכרת אם הוא חולה באלצהיימר (שהיא מחלה חד-כיוונית) או מחלה אחרת שניתן להחלים ממנה, לכן קצת קשה לייעץ לך ממש. אני יכולה לספר לך את המקרה הפרטי שלנו: שכשאחותי אושפזה בבית חולים עם בעיות אספרציה, אנחנו החלטנו שלא לחתום על אישור לפיום, כי ראינו בזה הארכה מיותרת של הסבל שלה. ליבי איתכם ועם אביכם.

חלונית1

New member
כשעלינו על הבעיה

אחות של בי"ח אמרה לי שהוא סובל מדמנציה בשלב התחלתי. אף אחד לא דיבר איתנו על אלצהיימר. כשהעברנו אותו לבית אבות לפני כחודשיים הוא עדיין אכל ועמד על הרגליים הבעיות התחילו בבית האבות. בתחילה איבדו את השיניים התותבות שלו, ואח"כ כנראה לא הקפידו לשים בפיו וגם הוא כנראה משך אותן החוצה, והחל לפתח סרבנות אכילה. כיוון שהא סובל מסכרת - זה מסוכן. התחילו לתת לו אינפוזיות של גלוקוז, עד שהגיע שלב שהיה חובה להעביר אותו לבי"ח. הגעתי למסקנה שמדובר באלצהיימר על סמך התרופה שאיש מקצוע רשם לו בבית אבות אבל אחרי שבוע הפסיקו לתת לו. יש לו בעיות חשיבה, אוריינטציה, ועוד מספר תופעות בלתי נעימות אבל עדיין יש לו הבנה של הרבה ממה שמדברים איתו (לא בטוחה שהכל) והוא מזהה אותנו. רואים את הבעיה כשהוא מדבר. שם יש קושי רציני.

zs1957

New member
שלום חלונית 1

זונדה זה מצב זמני פיום זה מצב קבוע ואין דרך חזרה. אני סבורה כי עליייך להתייעץ עם גריאטר מיומן. אכתוב לך במסר אישי שם של פרופ' מנהל מחלקה גריאטרית בבית חולים במרכז הארץ. תביאי לו את התיק הרפואי ותשמעי חוות דעת נוספת. זהבה

ענתי44

New member
אצל אמא שלי לא שמו זונדה

אלא ישר רצו לעשות פיום קיבה. ובינתיים היא ירדה במשקל, הגיעה ל-39 קילו בשפל. היא קיבלה אינפוזיה ואוכל רך כולל תוספת מזון מועשרת. היינו מגיעים יום יום ומאכילים אותה לאט לאט. במקרה של אמא שלי, הוכח בדיעבד שהערכת הפאג היתה טעות של הרופאים. חוות דעת שניה קבעה שניתן לשקם את קשיי הבליעה שלה. ובעזרת קלינאי תקשורת ותזונאית כך היה. הרופאים אמרו לי שאני בסירובי גוזרת על אמא שלי מוות בהרעבה. המקרה שלנו היה יוצא מהכלל ולכן אני מפצירה בך שהוא לא יהיה חלק בשיקולים שלך. זהבה שלחה לך את השם של הרופא שאני הלכתי לייעוץ בזמנו, גם בזכות המלצה שלה.

אירילה

New member
../images/Emo18.gif אסור לפרסם בפורום שמות רופאים ../images/Emo51.gif

לכל החדשים בפורום אין לפרסם או להמליץ ע"ג הפורום שמות של רופאים ,כמו כן אין להמליץ על מוסדות אשפוז שונים ואין לפרסם את שמם. נמחקו כאן שתי הודעות אשר הכילו המלצות על רופאים במוסד רופאי. תודה על תשומת הלב גרשון/מנהל הפורום

למעלה