צינופלים (ראשי-כלב)

צינופלים (ראשי-כלב)

יצורים עם "ראש כלב" מופיעים פה ושם בפנטזייה ובמשחקי התפקידים. בדרך כלל הם נראים בדיוק כמו ששמם רומז - לקחו איש, והדביקו לו ראש של כלב, ולפעמים גם צוואר של כלב (או צבוע, במקרה של הגנולים). אבל כשאני חושב על זה, אם כבר יהיה בעולם כלשהו דמוי אדם בעל ראש כלבי-למראה, לא הגיוני יותר שזה יהיה פשוט בבון הולך-על-שתיים? (לבבון יש ראש קצת כלבי, והבבונים לסוגיהם - קרי הבבון המצוי, המנדריל, המדריאס ושאר חבריהם הנושכים, מכונים גם "קופי כלב").

tapas tapas

New member
כן אבל...

כלב זו החיה המוכרת ביותר לאדם, אני לא יודע מתי בוית הכלב, אבל הוא בוית בתקופה ממש קדומה, וממש קדומה זה לפחות כשניבנו הפרמידות, וכנראה שגם הרבה לפני. אני לא יודע אם היו בבונים במסופוטמיה למשל(סביר להניח שלא?) חוץ מזה, מה מיוחד בבון הולך על שתיים? בביון הולך על שתיים יש גם בעולמנו שלנו.

IceL

New member
כלבים...

נמצאתי עוד מתקופת המערות שבני גזענו נלחמו בבשני גזעי האדם האחרים, בתקופה שהנאנדרטלים נכחדו.

שני גזעי האדם האחרים?

הניאנדרטלים ו..? אגב - הקרו מניון והניאנדרטלים אולי עשו מלחמה, אבל גם עשו אהבה לפי כמה ממצאים שהתגלו בין היתר בישראל. כמו כן, זכור לי שראיתי פעם ספר בשם Troubled Times שלפי הכריכה האחורי התיימר לנתח את דפוסי האלימות בכלל והכאת נשים בפרט בחברת האדם הקדמון, וזאת לפי כל מיני סימנים על שלדים וגולגלות...

למעלה