צימרים

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

שקדי

New member
כשרואים את המחיר..........

מקבלים השראה לנסוע לחו´´ל..........

טרה10

New member
לפני שנתיים נשבעו לי שזה לא קרוון

בעין איילה. ההשראה היתה מהרפת ליד. ומהייתושים כשישבנו בחוץ בערב. בשנה שעברה כבר היינו ב´אחוזת הבארון´ בזכרון היה כיף.האוכל טוב. וזה היה על חשבון הבארון..מים המלח. וכאן למי שמתגעגע לתרד..ופעם הושיבה אותי הדודה לפני צלחת...תרד ירוק כהה כזה עם הפנים למערב..עד כמה שאני זוכר.! נו...אני שואל האם זה לא התעללות בקטינים.? רק שהתקשורת היתה קטנה.!

פיכסה תרד!../images/Emo46.gif

הדבר הכי שנוא עלי זה קציצות תרד! הייתי ילדה רזונת (התפתחתי מאז), קיבלתי זריקות ברזל מכאיבות, והנה הגיע שימעו של "פופאי" למחוזותינו, וקציצות התרד הגיעו לתפריט המשפחתי.. שעות ישבתי מול קציצה והתפללתי לאלוהים שיעלים אותה... עד שלמדתי לעשות בפה מחסנים ולרוקן אותם בשירותים(
גם היום אני לא מתקרבת לתרד, אבל מתה על קציצות ממנגולד, אלה עלים ירוקים ארוכים שטעמם עולה על התרד עשרת מונים!

סתם דיעה קדומה, חונה´לה.../images/Emo3.gif

אצלי, היורשים, לבית בן בן, לא יודעים, שזה איכסה. הקציצות, באמת נראות רע. עם טעם, שנוי במחלוקת. אני נוהג לקצץ, גס, את התרד. לטגן אותו, עם המון בצל. טבעות או בצל קצוץ. תוספת, לאורז, מקרונים , עדשים, פירה. טעים, באבוהה טעים. אפילו מזין.

שקדי

New member
ואני שנאתי גם...כמו כולם.......

אבל הכי הכי שנאתי כדורי דג ולא רק אני כילדים גרנו בבית ילדים שחדר האכילה שלו היה בעל חלונות ענקיים שהרשת(או החלון) נפתחים על מסלול לשני הכיוונים אז כשהיו כדורי דג שכולם שנאו אלה שישבו משני צידי החלון היו מסמנים לכולם להתכונן וכשהמטפלת היתה מסתובבת לשניה הם היו פותחים במהירות את החלונות לרווחה וכולם היו מעיפים את הכדורים דרך החלון ותוך שניה כבר החלון נסגר ומחוץ לחלון למטה חכתה להקת חתולים רעבה שתוך שתי שניות חסלה את ההוכחות לפשע והמטפלת היתה מרוצה שכולם סיימו את הגועל עד הסוף עד הפעם הבאה...........................

למה באמת

היו מכינים אוכל מגעיל? תמיד מצחיקים אותי הספורים האלה אולי אם במקום לזרוק אל החתולים הייתם זורקים על המטפלת היא היתה מבינה את הרמז?

שקדי

New member
היו אצלנו מנהגים משונים......

למשל באותו בית ילדים היו מוכרחים לנוח בצהרים כלומר לשכב במיטות ולא לדבר כי אז אולי גם נירדם אבל אנחנו כמובן היינו מקשקשים כל הזמן כי זה הכייף בלהיות ביחד והמטפלת הילדה(יקית.....איך לא??) שנורא פחדנו ממנה היתה מתגנבת במסדרון לראות מי מדבר אבל אחרי כמה זמן היא ראתה שכשהיא מגיעה כולם שקטים אז היא הבינה שאנחנו מקשיבים לטפיפות נעלי העבודה שלה אז היא חלצה נעליים והתגנבה יחפה ותפסה אותנו אז למחרת שראינו שהיא שוב חולצת נעליים ומתכוננת לאמבוש מישהו קפץ מהחלון החוצה והביא מלמטה קוצי מלכודת משולשים כאלה ופיזרנו אותם בנדיבות במסדרון ושמענו כמה פעמים איייי איייי ויותר היא לא חלצה יותר.....והמשכנו לחגוג בזמן המנוחה

magy

New member
איך קינאנו כילדים עירוניים

בילדים קיבוצניקים שישנים ביחד בלילות.....ועושים מעשי קונדס...... קשה לתאר.....זה היה חלום לישון אצל חברה , או חברה אצלנו...... שמענו גם על מקלחות משותפות וחשבנו שהקיבוצנים ממש מופקרים...... בטיולים שנמשכו יותר מכל וכללו גם לילה.........היינו מתפרעים כאילו פרקנו כל עול אפשרי....... לינה משותפת......היה משאת נפשי .......... אבל.........במציאות לא הייתי עומדת בזה ....... הייתי זקוקה להורים.........בלילה........ולא לילדים......... אבל הדימיונות איך אחרים נהנים שם......במשותפת......גירתה מאד..... את היצרים הילדותיים דאז.........

magy

New member
בטיולים שנמשכו יותר מיום......וכללו

לילה. אני חייבת להפסיק להדפיס בקצב המטורף הזה..............אי אפשר ככה..... מלאן טעויות............

שקדי

New member
באמת פעם הגיע אלינו.........

ילד חוץ חדש מתל אביב......בכתה ד´ אולי או ה´ והוא היה בהלם כשנוכח שהוא צריך להתקלח עם הבנות יחד והוא נורא התביש כי כבר גדלו לו שערות....אתם יודעים....שמה...... והוא לא הסכים בשום אופן ונורא נראה לנו מוזר מה יש פה להתבייש.......ובסוף ויתרו לו...........

טרה10

New member
ליד נהלל בקיבוץ..קטן היה משורר כזה

וגם מורה שהיה הכותב של המחזות..והשירים..ממייסדי המקום..ואחד משיריו היה ´עם הפנים לקיר´ שעיניינו היה מנוחת הצהריים..אני בכיתות ג-ד-ה הייתי בחפציבה..ובערך אני זוכר את זה..ומי עוד היה שם..? רות ווסטהיימר עכשיו בערוץ 33 יחד עם פוצ´ו..! ונועם סמל ההיפר אקטיבי השואל ועונה גם יחד.?

אותנו אמא השקתה שמן דגים../images/Emo19.gif

שומן לוויתנים כנראה. בהההההה. אין מגננה. לא מסובבת את הראש הצידה לשניה. דורשת ללקק את הכפית. עד הסוף המר.

ואני כלכך מתגעגע ............

לקציצות הדג המשובחות שאמי נהגה להכין בתהליך פולקלוריסטי שנמשך לאורך הלילה כולו עם זכרונות מצרכים והרבה אהבה. לקציצות התרד שאכלנו ישר מהמחבת הרותח לכרוב הממולא עם הטעם המשגע והריח שהציף את הבית כולו לשניצל הממולא בגבינה צהובה ושינקן ועוד ועוד. מטעמים שהם לא רק אוכל אלא בעיקר זכרונות. ואני מתגעגע. הנסחף

אסור !!!!!!!!

להגיד פיכסה על אוכל. אצלנו........................................................ (כל אחד יוסיף מה שהאמא שלו אמרה לו.)

magy

New member
"לא תאכלי, לא תגדלי"

והיא צדקה, באמת לא גדלתי.....
PP

magy

New member
"אני אמות מזה שאת לא אוכלת"

והיא צדקה....ובאמת מתה. לא מצחיק...

למעלה