צ'ימיצ'נגה - ביקורת

Siren

New member
צ'ימיצ'נגה - ביקורת

אחרי ששמעתי כל כך הרבה תשבוחות על המסעדה החלטנו בן זוגי ואני לבדוק במה מדובר. אני אתחיל דווקא מהסוף - היה יקר! אני מודה, האוכל מאוד טעים אבל יקר להחריד!!! אתם לא יכולים להאשים אותי בהאשמות כמו "אלו המחירים במסעדות טובות בארץ" ו" זה המחיר לאוכל משובח " מאחר ואין שבוע שאנחנו לא מבקרים במסעדה זו או אחרת והמחירים לא משתווים לאלו ששילמנו שם. ראשונות:הזמנו את הסלט קלמרי שכל כך דובר בפורום (49 ש"ח). אני לא מצאתי בו שום דבר ייחודי. קלמרי בציפוי פריך עם רוטב חריף שבא למות- למנה הזאת התכוונתם? עוד מנה ראשונה היתה חציל בלאדי. המנה היתה מצויינת, וזאת מפי אחד שלא חובב חצילים. למנה היתה טעם כבד של עישון (הייתכן שנעזרו בתמצית עישון?) והשתלבה באופן מושלם עם היוגורט שלווה לה. גם מנה זו עלתה 49 ש"ח! על אף הטעם המושלם זה נראה לנו תמחור קצת מוגזם לחציל!!! עיקריות: אני חובב ספריבס ולכן הזמנתי מנה זו (98 ש"ח). הספריבס היו מתוקים-חריפים במידה מדוייקת ולא ויתרתי השומן שדבק בעצמות. בן זוגי הזמין פילה סלמון עם גרנטן תפו"א (89 ש"ח). המנה היתה קטנה מאוד ביחס למחיר וצפינו לנתח גדול יותר. עם מיץ תפוזים שעלה כמו חצי עץ (14 ש"ח), ספרייט והנאצ'וס (??? מצטער, לא בקיא במונח) שהונח על שולחננו ללא בקשה (והופיע בחשבון בצורת 6 ש"ח) יצאנו בנזק של 315 ש"ח לפני טיפ. לסיכום: היה טעים, אפילו טעים מאוד! נו טוב, היה מצויין! אבל המחיר, לטעמנו, לא היה מוצדק לאור גודל המנות. על קינוחים ויתרנו (35 ש"ח) כי לא רצינו להגדיל את המינוס המצטבר בחשבון הבנק.

Siren

New member
תוספת

לסיכום של הסיכום: ממליץ ללכת בארועים מיוחדים בהם מחפשים יותר איכות ופחות מקפידים על המחיר.

SigurRos

New member
שירת הסירנות...

ושוב כל שנותר לי הוא להסכים!!! האוכל אמנם עשוי לעילא ולעילא בצ'ימי,אך כמוך כמוני קצת תמה לפשר המחירים המוטרפים משהו....... אני באמת מנסה להבין את פשר התימחור ההזוי..מנה ראשונה של חציל,עם כל הכבוד לחציל ויהא החציל אשר יהא מיוחס ממשפחת החצילים הבלאדיים האריסטוקרטית ביותר עלי אדמות,אינה אמורה לעלות כחמישים טבין ותקילין...מה קורה כאן?!שמא השף דואג לרייר על המנה לפני צאתה החוצה ולהביאה כדי משוש נפש צהלת רוח?! שמא מפריח הוא עליו מרוחו הנאה?! חציל הוא רק חציל ומחירו מוכר לכולנו.אין מדובר על חומר גלם יקר המציאות אלא על ירק של מה בכך..... צ'ימי,תתחילו להתאפס על עצמכם ודי כבר עם גזלת החמס הזועקת הזו... אין לי בעיה לשלם כסף יקר על אוכל טוב שמסב לי עונג אבל עם כל הכבוד,יש לנהוג בשפיות תימחורית ולא להתפרע עם 50 ש"ח למתאבן חצלצילי.... למרות שאודה ואתוודה,,,,אני מכור...פשוט מכווווור למנת הקלאמרי שלהם..אין עליה ולא תהא.....הייתי מוכן לשלם גם 70 ש"ח...חחחחחחחחחחחחחח.......{אז קצת הגזמתי..ביג דיל..}

SigurRos

New member
שירת הסירנות...

ושוב כל שנותר לי הוא להסכים!!! האוכל אמנם עשוי לעילא ולעילא בצ'ימי,אך כמוך כמוני קצת תמה לפשר המחירים המוטרפים משהו....... אני באמת מנסה להבין את פשר התימחור ההזוי..מנה ראשונה של חציל,עם כל הכבוד לחציל ויהא החציל אשר יהא מיוחס ממשפחת החצילים הבלאדיים האריסטוקרטית ביותר עלי אדמות,אינה אמורה לעלות כחמישים טבין ותקילין...מה קורה כאן?!שמא השף דואג לרייר על המנה לפני צאתה החוצה ולהביאה כדי משוש נפש צהלת רוח?! שמא מפריח הוא עליו מרוחו הנאה?! חציל הוא רק חציל ומחירו מוכר לכולנו.אין מדובר על חומר גלם יקר המציאות אלא על ירק של מה בכך..... צ'ימי,תתחילו להתאפס על עצמכם ודי כבר עם גזלת החמס הזועקת הזו... אין לי בעיה לשלם כסף יקר על אוכל טוב שמסב לי עונג אבל עם כל הכבוד,יש לנהוג בשפיות תימחורית ולא להתפרע עם 50 ש"ח למתאבן חצלצילי.... למרות שאודה ואתוודה,,,,אני מכור...פשוט מכווווור למנת הקלאמרי שלהם..אין עליה ולא תהא.....הייתי מוכן לשלם גם 70 ש"ח...חחחחחחחחחחחחחח.......{אז קצת הגזמתי..ביג דיל..}

B r u l e

New member
יופי של ביקורת

נהנתי לקרוא. לבושתי הרבה עדיין לא ביקרתי במסעדת צ'ימיצ'נגה, אבל זה בהחלט יקרה בקרוב. 315 שקלים זה בהחלט לא נורא בשביל ארוחה מלאה. ראה את הסיפור שלי על שלו ביער. תמסור ד"ש לבן זוגך.

גידי42

New member
סיכמנו כבר שיקר זה ענין סובייקטיבי

ואין מה לעשות. על איכות משלמים! והגודל בטח שלא קובע. אכלתי היום צהרים באווזי ב-100 ש"ח לזוג. היה טעים מאד ואני מפוצץ. אז מה? המנות היו ענקיות! נהנתי, לא כבילוי זה בטוח.

כתומתי

New member
אני בשישי שוב בצ'ימי!! יומולדת

לאחותי. צפו ביקורת נוספת, יהיה יאממיי..!!

לגידי- בעניין יוקר ואיכות

קראתי באחד הדברים הקודמים שלך בפורום שביליתם במלון כנען ספא שבמרומי הרי צפת, על איכות לא חייבים לשלם המון: לדוגמא: אנחנו יום לפני החתונה תכננו יום כיף לשנינו עם מסג'ים וארוחה וביקרנו גם בכנען ספא להשוות מחירים, ולאור בחירתנו רציתי להמליץ ולשתף את הפורום: בכנען ספא רצו מאת שקלים על טיפול שבו שמים לנו חתיכות מלפפון על העיניים, נבהלנו והמשכנו משם למלון רימונים בצפת: שם לקחנו דיל מדהים שאנו מתגעגעים לאותו יום , דיל שכלל: ארוחת בוקר משובחת, הריבות, הדגים המעושנים, הגבינות, הלחמים, הביצים והקינוחים שם הם ברמה שלא נתקלתי בה בהרבה מקומות בארץ (למרות 14 שנה של חיים ושוטטות במסעדות ובתי קפה בתל אביב) והנוף מחדר האוכל של המלון והיופי של חדר האוכל שם פשוט חלומיים לאחר ארוחת הבוקר כלל הדיל תה צמחים בלובי ועוגיות טעימות, והעיצוב של הלובי חלומי, משם המשכנו כל אחד למסאג' שמנים של שעה ואחר כך נפגשנו שנינו לגאקוזי פרטי, ענקי בתוספת שמפניה, שוקולדים עוגות ופירות תנחשו כמה עלה התענוג בגן עדן הזה לזוג? לא תצליחו לנחש, רק 500 ש"ח לזוג בקיצור על איכות לא חייבים לשלם (הרבה) ממליצה..

ותמונה להמחשה..

ולהמחשה של האוירה שם והפאר והאסטטיקה הגבוהה, מצאתי דוגמית של תמונה..

פינליש

New member
אוי איך אני אוהבת את מלון רימונים !

הייתי שם כמה פעמים. מקום קסום ביותר עם אנרגיות מטורפות. חדרים חמודים עם נוף מ-ה-מ-ם !!! מקום כל כך רומנטי ומקסים. מומלץ בחום!

liti

New member
נראה ונשמע מדהים!

אני מסכימה שלא תמיד חייבים לשלם הרבה ושבילוי יותר יקר אינו בהכרח יותר טוב או הכי טוב. גם אני כמו גידי חברי הטוב אוכלת גם במסעדות יקרות יותר וגם באווזי (בערך אחת לשבועיים) ובעוד כהנה וכהנה מסעדות זולות ונהנית משני העולמות, ולפעמים נהנית אפילו יותר לאכול או לבלות במקום שאינו דווקא היקר או היוקרתי ביותר. מבחינתי, מה שחשוב זה שיהיה טעים ומהנה ושאצא בהרגשה שיש תמורה לכסף.

meravbr

New member
אח, עשית לי חשק לצ'ימיצ'נגה

אבל כל פעם שהיא עולה אצלנו כאפשרות (בד"כ בצהריים בסופשבוע) היא נפסלת בגלל המחירים ... חבל

Siren

New member
תודה על התגובות

והרשו לי לסכם: 1. מסכים עם גידי ש"יקר" הוא מושג סובייקטיבי, במיוחד לאור המצב הכלכלי. עם זאת, אני עדיין מוצא שהמסעדה יקרה באופן חריג (ועל הנימוק כבר רשמתי בגוף הביקורת). אני מאמין כמוך,גידי, שעל איכות משלמים אבל השאלה האמיתי היא עד כמה? והאם הגודל באמת לא קובע?! אלו שאלות חשובות והמענה עליהן משפיעות, בסופו של דבר, על עוצמת החוויה. 2. לכל חובבי הקלמרי: מנות דומות תמצאו באודיאון (קלמרי פריך על סלט ירוק) ומיקה (מתוגבר ברוטב קארי מצויין!).

למעלה