צימחונות בצבא

אפרתי 17

New member
צימחונות בצבא

אני צימחונית די טריה, ואני חוששת שבצבא אני לא אשרוד. נכון, יש תחליפים בצבא, אבל ממה ששמעתי התחליפים לא מספקים, ונשארים רעבים אחר כך. מה עושים? ואגב, אם אני אחליט להיות טיבעונית, האם יש לי סיכוי בצבא לשרוד מבלי לגווע ברעב?

slayer1

New member
אל תדאגי

את תסתדרי בצבא כמו כל צמחוני. לפי מה שהבנתי יש מנות צמחוניות בצבא ולא נשארים רעבים. ובתור טבעונית את תקבלי תוספת שכר לקנות אוכל אז אל תדאגי את לא תגוועי ברעבץ אבל יש לי שאלה אחרת בקשר לצבא - אם אני מוציא פטור מנעלי עור צבאיות, איזה נעליים בדיוק אני צריך או יכול ללבוש?

Neta558

New member
הנה חלק מהמידע על הנושא...

אנונימוס פרסמו לא מזמן מאמר על הנושא. בנוסף, יש קטגורית צבא במדור ה"שאלות ותשובות" שלנו בפורום. (מוזמנים להציע עוד, אגב). כשיכנסו הצמחוטבעונים הירוקים, הם בטח יוכלו לספר יותר. בכל מקרה, השורה התחתונה היא שאפשר להיות צמחונית בצבא, ואפשר גם להיות טבעונית בצבא. לא תגוועי מרעב, מבטיחים
נטע

אפרתי 17

New member
עדיין יש בעיות

קודם כל- תודה. בעיניין הנעליים זה בהחלט היה טוב לקרוא. אבל אני עדיין חושבת שאני אגווע ברעב. כאשר הייתי בגדנ"ע (מודה, עדיין לא הייתי צימחונית, אבל שקלתי את זה) היה לנו מיגוון גדול של בשרים, בעוד לצימחונים היה כל פעם מחדש אותו שניצל טופו. כמה פעמים אפשר לאכול אות אותו השניצל? ו... רוב האנשים לקחו בנוסף לאוכל הרגיל גם את השניצל, כדי שלא יהיו רעבים. בטיול השנתי סבלתי מאוד, ואני גם חושבת שבצבא אני די אסבול (במיוחד בטירונות). ואם אני באמת אקבל כסף, מתי ביכלל יהיה לי זמן לקנות אוכל? אני לא אומרת שאני אפסיק עם הצימחונות שלי, אני רק אומרת שאני חוששת.

tali_le

New member
המנה הצמחונית היא באמת לא מגוונת

אבל ככה זה עם מנות צמחוניות גם בחיים האמיתיים מה שבצבא נחשב תוספות הוא המנות הצמחוניות האמיתיות - רק חשוב לנסות למצוא בארוחות צהריים איזושהי קטניה ולאכול אותה כדי לשמור על רמה מספיקה של חלבונים... טלי

EaTit442

New member
אני חושבת שזה בעיקר

עניין של תפישה, כל העסק הזה של "אני אהיה מסכנה ואגווע ברעב בעוד שאחרים יוכלו מזון גורמה". בתור התחלה נדמה לי שברור לרובנו, אם לא לכולנו מפאתי גיל, שהאוכל בבט"רי צה"ל הוא לא סוג של אמירה קולינרית מופתית. למעשה, האוכל שם זוועה, אבל אין צורך להתרגש, זו רק טירונות, היא קצרה ואז מגיעים למקומות עם אוכל טוב יותר (תשאלי את טלי, היא תשמח לפרט). המנה הבשרית היחידה שיש ביום (רק ארוחת צהריים היא ארוחה בשרית) פשוט מגעילה. נקניקיות עבשות ברוטב דליל, קציצת דג חיוורת וקרה, שניצל סיבי מהפריזר- שום דבר שהיית רוצה לאכול גם ללא טעמי אידיאולוגיה. נכון, המנה הצמחונית (אני יכולה להעיד רק על בט"ר ניצנים, ובכל זאת) לא מגוונת. במשך כל ימי הטירונות (שלושה שבועות, תודה רבה) הוגש לנו שניצל תירס קר. (חוץ מבימים שלא היינו בבסיס ואז אכלו קייטרינג או מנות קרב, תלוי בסיטואציה). היו גם ימים של בורקס תפוחי אדמה (כן, זה לא תחליף צמחוני, "תכתבי מכתב לרמטכ"ל" הייתה התשובה האופיינית). אני מניחה שהנקודה המרכזית היא לאו דווקא העובדה שהאוכל בצבא מסריח. הוא מסריח. הוא גם נראה רע, יבש וחסר כל קשר למה שנהגת להגדיר עד עכשיו כאוכל. אבל, העניין האמיתי הוא שאת צמחונית. זה לא משהו שמשתנה אם פתאום יביאו לאוכלי הבשר אנטריקוט, נכון? גם במסעדה מפוארת לא היית שוקלת להזמין את המנה הבשרית המפתה לכאורה. ככה גם בצבא. צמחונות היא לא בחירה של כל ארוחה מחדש, היא דרך חיים. כמו שלא תחליפי אידיאולוגיה פוליטית גם אם ראש המפלגה השנייה יהיה ממש חתיך, ככה, גם מנה מפתה לא אמורה לשנות את הקיום הצמחוני שלך. בברכת "אל תדאגי, טירונות זה קצר ומטופש" היי שלום -יעל- (שפגשה אתמול את בנדוד של טלי באוטובוס... אהממ...אהמממ...)

אפרתי 17

New member
לא הקטע של פיתוי, כמו של גיוון.

זה לא שיש לי בעיה עם זה שלשאר, שלא צימחונים, יש אוכל מפתה, אלא שלי אין אוכל משביע/ מגוון. אני לא דורשת גיוון גדול, אבל לאכול כל יום במשך מספר שבועות את אותו השניצל די מבאס אותי, ובטח שלא משביע. נכון, האוכל הבשרי של הצבא לא בדיוק משהו (בלשון ההמעטה), אבל לפחות זה קצת מגוון. אני ממש חוששת שאני אשבר.

Neta558

New member
תוספות תוספות תוספות

את לא אוכל רק שניצל תירס כל יום, את אוכלת גם תוספות, שהן אינן בשריות (ולרוב גם טבעוניות, אחרי הכל לא מערבבים חלב עם בשר...). אם התוספות משתנות, הרי שיש לך גיוון. אם הן אינן משתנות, הרי שגם אילו תהי בשרית הן לא יספקו לך גיוון, נכון? מאז גיל 5 לא התמודדתי עם אוכל של צבא, אבל כל כך הרבה אנשים מבקשים להיות צמחונים בצבא בשביל לאכול שניצל תירס, שכנראה שהוא קצת יותר נחשק מהבשר שמגישים שם... אני הייתי מסיקה מסקנות לגבי טיבו של הבשר וטעמו. אם הגיוון הוא להחליף אוכל צמחוני בבשר, זה באמת שווה לך את זה? לי נראה שהבחירה בגיוון שכזה היא קשה יותר...

ממש ממש ממש לא בעיה../images/Emo70.gif...../images/Emo26.gif

אני אחרי 4 שנות צבא כטבעוני, מתוך זה שנה וחצי במוצב-קו - אני חושב שאני להגיד בבטחון שאין עם זה שום בעיה - לא היה מצב שנשארתי רעב אחרי ארוחה - וככלל, הארוחות שם היו מהיותר טעימות שאכלתי עד אז. חוצמזה - בצבא למדתי לבשל סוף-סוף.... נכס לכל החיים...
אה כן - גם קיבלתי משכורת כפולה מהצבא בגלל הטבעונות... אני מניח שהשאלה שלך נשאלת מהמשפט הקלאסי של סבא/סבתא/דודים/דודות: "צמחוני/טבעוני הא?.... ומה תעשה בצבא
" אז אני יכול להרגיע אותך - זה אתגר הרבה יותר פשוט ממה שנדמה...
בהצלחה....

למעלה