אני חושבת שזה בעיקר
עניין של תפישה, כל העסק הזה של "אני אהיה מסכנה ואגווע ברעב בעוד שאחרים יוכלו מזון גורמה". בתור התחלה נדמה לי שברור לרובנו, אם לא לכולנו מפאתי גיל, שהאוכל בבט"רי צה"ל הוא לא סוג של אמירה קולינרית מופתית. למעשה, האוכל שם זוועה, אבל אין צורך להתרגש, זו רק טירונות, היא קצרה ואז מגיעים למקומות עם אוכל טוב יותר (תשאלי את טלי, היא תשמח לפרט). המנה הבשרית היחידה שיש ביום (רק ארוחת צהריים היא ארוחה בשרית) פשוט מגעילה. נקניקיות עבשות ברוטב דליל, קציצת דג חיוורת וקרה, שניצל סיבי מהפריזר- שום דבר שהיית רוצה לאכול גם ללא טעמי אידיאולוגיה. נכון, המנה הצמחונית (אני יכולה להעיד רק על בט"ר ניצנים, ובכל זאת) לא מגוונת. במשך כל ימי הטירונות (שלושה שבועות, תודה רבה) הוגש לנו שניצל תירס קר. (חוץ מבימים שלא היינו בבסיס ואז אכלו קייטרינג או מנות קרב, תלוי בסיטואציה). היו גם ימים של בורקס תפוחי אדמה (כן, זה לא תחליף צמחוני, "תכתבי מכתב לרמטכ"ל" הייתה התשובה האופיינית). אני מניחה שהנקודה המרכזית היא לאו דווקא העובדה שהאוכל בצבא מסריח. הוא מסריח. הוא גם נראה רע, יבש וחסר כל קשר למה שנהגת להגדיר עד עכשיו כאוכל. אבל, העניין האמיתי הוא שאת צמחונית. זה לא משהו שמשתנה אם פתאום יביאו לאוכלי הבשר אנטריקוט, נכון? גם במסעדה מפוארת לא היית שוקלת להזמין את המנה הבשרית המפתה לכאורה. ככה גם בצבא. צמחונות היא לא בחירה של כל ארוחה מחדש, היא דרך חיים. כמו שלא תחליפי אידיאולוגיה פוליטית גם אם ראש המפלגה השנייה יהיה ממש חתיך, ככה, גם מנה מפתה לא אמורה לשנות את הקיום הצמחוני שלך. בברכת "אל תדאגי, טירונות זה קצר ומטופש" היי שלום -יעל- (שפגשה אתמול את בנדוד של טלי באוטובוס... אהממ...אהמממ...)