צימוקים...

izackv

New member
צימוקים...

במסגרת שאלות התזונה שלי... בתור "חטיף" בין ארוחות, אני "מנשנש" מדי פעם שקדים (לא קלויים) יחד עם צימוקים. עד לא מזמן הרגשתי שזה בריא ומומלץ. אבל פתאום התחלתי לחשוב על זה שאולי בתהליך ההפיכה של הענבים לצימוקים מעורב סוכר לבן או משהו דומה... מה הדעות לגבי צימוקים? חטיף מוצלח? לא מוצלח? תודה...

נעמי66

New member
צימוקים הם מזון נפלא, בתנאי...

שלא ייבשו אותם בשיטה כימית (על-ידי גופרית). על אלה רצוי לוותר. את הצימוקים האורגנים מייבשים בשמש, וצבעם הוא חום כהה, בעוד שצבעם של האחרים הוא חום בהיר או צהוב. כדאי לוותר גם על צימוקים מבריקים - הם טופלו בשמן או בחומר אחר, לצרכי שימור.

izackv

New member
כלומר, לפי הצבע?

צימוקים צהובים בהירים הם בכל מקרה "רעים"? ואלה בצבע חום כהה בכל מקרה "טובים"? במקום שאני קונה בו, יש צימוקים ירקרקים, צהובים בהירים, חומים... (הקניה היא בתפזורת)

0 אור 0

New member
אני לא חושבת שזה נכון

הצבע של הצימוקים נובע בעיקר מהצבע של הענב שממנו יצרו את הצימוק. צימוק שנוצר מהענבים הירקרקים -צהבהבים לא יהפוך פתאום לכהה. לגבי המקום שאתה קונה: לדעתי גם אם מוכרים בתפזורת הם אמורים לחשוף ללקוח את מקום היצור / יצרן/ תוספות . תנסה לפנות למנהל או לשירות הלקוחות או לאגודת הצרכנים. ברוב המקומות יתייחסו אליך כאל מטרד ונודניק במקרה הטוב וריגול מסחרי/עיתונאי עויין במקרה הפחות טוב, אבל אם תעמוד על שלך הם יתנו לך את הנתונים.

izackv

New member
האמת שאני קונה דווקא בחנות גדולה

שמתמחה באוכל אורגני, מזון בריאות, תכשירי ניקוי אורגנים וכדומה. במקרה הם בבנין שצמוד לבניין של המשרד שלי
ובדרך כלל יש להם סבלנות להסביר. רק שהיות ולא היה לי מושג מה תהליך היבוש... העדפתי לנסות להבין בעצמי קצת יותר טוב. לשאול אותם דווקא יכול להיות רעיון לא רע בכלל. תודה

harduf9

New member
דווקא כן, ענב בייבוש רגיל בשמש

מתכהה, הגוון נע בין חום בהיר לשחור ופה תלוי זן העינב. צימוקים בהירים, עוברים תהליך שאינני בקיר בפרטיו, אך מעורב חומר כלשהו, שאינו מסתדר עם הבריאות. בריאות שלמה גיא הרדוף

0 אור 0

New member
OK אז למדתי משהו חדש

תודה, אני משום מה אוהבת יותר צימוקים כהים, אז הצליח לי לא בכוונה ...

0 אור 0

New member
פירות יבשים

הכנת פירות יבשים בבית כוללת בסך הכל ניקוי, פריסה בשמש , הגנה מזבובים וזמן. אין שום תוספות משום צורה. לכן אם הפרי עצמו טוב לך, אז כך גם הפרי היבש (פחות הויטמינים שפרחו להם בדרך) כמובן צריך לודא שהפרי היבש נעשה ללא תופסת כימיקלים ושטויות.

hal767

New member
צימוקים אינם חטיף

הם מזון מעולה, מרוכז ומאוזן. כמו את כל יתר הפירות, עדיף לאוכלו על קיבה ריקה או בצרוף פירות אחרים, למעט החמוצים. צימוקים אורגניים מומלצים ביותר.

izackv

New member
תודה רבה - אז השילוב עם שקדים

(לא קלויים) הוא שילוב מוצלח?

שקדים וצימוקים

רק לי זה מזכיר של של איזה שיר-ערש יידישאי?
שקדים הם דבר מעולה לגוף - יש בהם הרבה סידן ויש אומרים שהם יעילים גם נגד צרבות. צימוקים - באמת עדיף אורגניים, גם (ומבחינתי בעיקר!) מבחינת הטעם, וגם כי לפירות מיובשים לא-אורגניים מכניסים הרבה חומרים לא מרנינים. הצימוקים יודעים כעתירי סיבים ויכולים להקטין סיכון למחלות במעי הגס ולסייע בהורדת כולסטרול. אגב, ענבים ירוקים בייבוש ביתי/אורגני גם נותנים צימוקים כהים! הצבע הצהבהב-בהיר של צימוקים בהירים מגע מתוספת גופרית. כנ"ל לגבי משמשים מיובשים - האורגניים הם כהים מאוד, כמעט חומים. הצבע הכתום-מבריק של משמש מיובש לא אורגני מגיע מתוספות של גופרית. פירות מיובשים הם לרוב כהים בהרבה מהמקור. רוב הצימוקים, גם האורגניים, מקורם בענבים ירוקים דווקא. האם לנשנש זאת? זה בטוח יותר טוב מעוגות ושוקולד וסוכריות (מממ......... יאמי). אם המערך התזונתי שלך אמור להיות דיאטה להרזיה - קח בחשבון ששקדים וצימוקים אמונם בריאים יחסית, אך הם עתירי קלוריות. בשקדים גם יש אחוז גבוה של שומן (טוב, לא רווי) וגם את זה צריך לקחת בחשבון מבחינת הכמות המומלצת ליום.

0 אור 0

New member
לגבי הצבע

אני אף פעם לא הכנתי צימוקים, אבל יבשתי המון פירות אחרים (בלי גופרית ובלי שום תוסף) והם לא יצאו חומים, המשמשים יוצאים בצבע כתום חי מאד (כמו הצבע של הלדר, שזה בסך הכל משמשים מיובשים דחוסים)

hal767

New member
לא כל כך

למרות שזה בוודאי עדיף על כל ממתק אחר. אם אתה רוצה לאוכלם בייחד, אז תמעיט בצימוקים בייחס לשקדים. עדיף להקדים את הצימוקים ברבע שעה לפחות לשקדים. בנוסף אני רוצה להדגיש שצימוקים, מלבד ערכם התזונתי הגבוה, מעודדים פעולת מעיים תקינה, הסוכר המעולה שבהם נותן הרבה אנרגיה זמינה ומהירה ולכן טובים לאכילה בזמן עבודה, לימודים ולפני הוצאת אנרגיה כמו בפעילות ספורט וכד'. לבעלי עודף משקל ושומנים בדם, הם מצויינים. הסוכר המיוחד שבהם עוזר לגוף לשרוף שומנים. כל זה בתנאי שהם נאכלים בצרופי המזון הנכונים. גם השקדים הינם מזון מעולה אם אינם קלויים. השומן שבהם חיוני מאד לגוף לצורך הזנת רקמות שומן חשובות. הגוף נעזר בשומן זה בימים קרים כדי לייצר חום. שומן השקדים מייצר הרבה חום והוא נישרף לאט מאד, כך שהשפעתו היא לאורך זמן. בכל מקרה ליותר זמן בהשוואה לחום שמיוצר מסוכר. מעבר לזאת הם מכילים חלבון מעולה ויטמינים ומינרלים חשובים בריכוז גבוה. אדגיש רק את כמות הגדולה של סידן זמין ומאוזן היטב בשקדים, פי שלושה יותר מאשר במוצרי חלב. במוצרי חלב הסידן אינו זמין לגוף ותגובתם החומצית בתאים גורמת לאובדן סידן. למתעניינים בנושא, זאת דוגמא של סגולות מזון מתאים לגוף לעומת אי זמינות ונזק לגוף של מזון לא מתאים. העובדה שיש סידן, לצורך הדוגמא, במזון מסויים אינה אומרת שהוא מתאים למאכל אדם. כך גם לגבי אבות מזון אחרים. בעוד השקדים הינם ספק סידן מעולה לגוף האנושי, מוצרי החלב הם שודדי סידן מהגוף, על אף העובדה שהם מכילים אותו. לסובלים מחוסר ברזל, גם הצימוקים וגם השקדים מכילים כמויות גדולות של ברזל זמין. חשוב לאוכלם בצרופי המזון הנכונים כדי להנות מהעושר התזונתי שלהם.

למעלה