ציליאק וכניסה להריון

lili6

New member
ציליאק וכניסה להריון

שלום לכולם שאלה דחופה שמאד מטרידה אותי - אני רוצה להכנס להריון אך יש חשש כי אני חולת ציליאק. מה הן השלכות לעובר - מומים וכו' והאם ישנה דרך למזער הבעיה אם בכלל? תודה מראש המודאגת

shavririt

New member
לילי- אם חוששת, מדוע לא נבדקת?

מה הבעייה להיבדק כדי לדעת? כל שאלותייך תהיינה לעניין רק אחרי אבחון צליאק. לכי לרופא המשפחה ותעברי בדיקות דם לצליאק- באם יש מישהו במשפחתך עם צליאק או באם יש לך סימנים מעוררי חשד.

lili6

New member
הריון

ניבדקתי והתוצאות של בדיקת הדם היו חיוביות. אני כרגע מחכה לתשובה של בדיקת הגסטרוסקופיה.

מהקצת שאני יודעת

צליאק זו לא אדמת ואין שום סיבה שהמחלה תשפיע על העובר בכל דרך שהיא. יש לנו צליאקית שילדה לא מזמן ועוד אחת שצפויה ללדת בקרוב ובטח עוד כמה שילדו ובכלל, היו דיבורים על זה שצליאק לא מטופל יכול להוביל לבעיות פריון (לא מבוסס יותר מדי למיטב זכרוני), אבל בעיות בהריון וכו' זה משהו אחר.

נצר1

New member
אני חולה בצליאק ובחודש 8 בהריון ../images/Emo9.gif

עוברית הקטנה שלנו אמורה להיוולד ב- 20.8.06
תני להסיר כל דאגה מליבך
יש לי הריון נהדר (חמסה חמסה חמסה טפו טפו טפו) אין לי בחילות, צרבות, חשקים, אני לא מרגישה עייפה (ואני עובדת במשרה וחצי) - שום דבר (ושוב נציין - בלי עין הרע וכו'
) עוברית שוקלת בדיוק כמה שהיא אמורה, והיא בריאה לחלוטין והצטיינה בכל הבדיקות
הדבר היחיד שנאמר לי ע"י הרופאה, זה שלאחר הלידה רצויה שהילדה לא תחשף לגלוטן לפחות עד גיל שנה וחצי וזה כי הם חושבים אולי זה יעזור לה אם החשיפה הראשונה תהיה כשהמערכת החיסונית תהיה מבוססת יותר ואז לא בהכרח היא תהיה חולה בצליאק (גם ככה יש לה 50% להיות בריאה לחלוטין כי בעלי אינו חולה, וזה בהנחה שצליאק הוא גנטי ותורשתי וזה משהו שגם לא הוכח..)

אבל היא עוד לא אובחנה...

וחשוב שתבדוק את זה לפני ההיריון, כדי שאם וכאשר תיכנס להיריון לא תהיה עם גלוטן (בהנחה שיתגלה צליאק). זה לא יגרום למומים ולעיוותים ולדברים כל כך יוצאי דופן, אבל מן הסתם ספיגה לא טובה של מזון ושל ויטמינים ומינרלים ממנו זה לא משהו שיכול להועיל. (על אחת כמה וכמה אם יש סימפטומים נוספים של צליאק)

lili6

New member
הריון

הבנתי וזה מעט מרגיע. אך לא ברור לי מדברייך האם את "מטופלת" משמע, אוכלת מאוזן ונכון ובכך מסירה מעצמך את "הבעיות האפשריות או שאת אוכלת הכל כרגיל. אני בכל אופן אוכלת הכל רגיל. היתי רוצה לדעת האם הבעיה התגלתה אצלך לפני ההריון או במהלכו?

shavririt

New member
בדיקות הדם החיוביות לצליאק- שעברת-

משנות את התמונה הראשונית של שאלתך. ברור שאם אינך בהריון עדיין, ותוצאות בדיקות הדם שלך הראו על צליאק, רצוי מאד שתאכלי רגיל עד לבדיקה הסופית, ומרגע יציאתך מחדר הבדיקות את צריכה לעבור לדיאטה ללא גלוטן. מתגובתך ושאלתך לנצר, רואים שלא הבנת לגמרי את המשמעות של הצליאק. ה"בעיות האפשריות" כפי שאת קוראת להן, הן הסיכונים לבריאותך שאת חיה איתם כל השנים לפני האבחון. שמירה על דיאטה נטולת גלוטן בהריון היא חשובה וחיונית במיוחד כשאנחנו צריכות לדאוג גם לבריאותו של העובר אשר מתפתח בגופנו, אך חשובה ביותר גם ללא קשר להריון.

נצר1

New member
הגישה שלך אינה נכונה..

אין בעיות אפשריות לעובר רק בגלל שאישה חולת צליאק עדיין אוכלת גלוטן (לפחות לא כאלו שהוכחו מדעית). אבל אם את חולה בצליאק, וממשיכה לאכול גלוטן, את מסכנת את עצמך. הצליאק התגלה אצלי לפני 6 שנים, ומאז אני שומרת על דיאטה נטולת גלוטן. מה שאני לא מבינה זה, למה את לא בודקת את החשש, ומאשרת או שוללת את הצליאק אצלך? למה זה צריך להיות קשור להריון?

shirili

New member
לי יש צליאק ויש לי 2 בנות

האחת בת שנה +11 והשניה בת 10 חודשים

shirili

New member
עוד דבר חשבו!!

בגיל שנה עושים לילד בדיקת דם לגילוןי הצליאק ולגדולה שלי הבדיקה יצאה שלילית!! בינתיים הקטנה שלי אוכלת גלוטן ללא תופעות לוואי

נטלי22

New member
זה מאוד תלוי לכמה גלוטן נחשף התינוק

לפני הבדיקה. בגלל זה אומרים, שלפני גיל שנתיים הבדיקות לא אמינות במאה אחוז (ואם התינוק נחשף למעט גלוטן במהלך השנתיים האלה, גם בגיל שנתיים יכול להיות שתצא תוצאה שלילית שגויה אפילו אם לילד יש צליאק). חשוב לחזור על הבדיקה כל תקופת מה, בעיקר אם מתחילים להופיע בימפטומים, אבל לא רק...

shirili

New member
הבנות לי נחשפות יחסית הרבה לגלוטן

עוגות, עוגיות, לחם, חטיפים וכו... בינתיים הכל תקין וגם אם לא אז לא קרה כלום!! יש לי כמעט הכל ללא גלוטן אבל בגלל שקמח רגיל זול יותר אני קונה במיוחד בשבילם למשל 5 חבילות של ביסקוויטים עולה לי רק 10 שח23 חבילות גדולות של בייגלה 10 שח ואם זה מהקמח שלי זה עולה פי 3!!

נטלי22

New member
ברור ברור. אבל חשוב לקחת בחשבון

שצריך לעשות בדיקות חוזרות גם אחרי גיל שנתיים, וגם אולי כדאי באופן תקופתי לאחר מכן, אפילו אם אין סימפטומים. אצל הבת שלי היה צליאק שכנראה התפרץ כבר סביב גיל 4, ולא היו לה שום תופעות לוואי פרט לקצת ירידה בהמוגלובין...לכן גילינו את הצליאק רק בגיל 6.5 (לא היה לנו צליאק במשפחה עד כה). לבת הקטנה שלנו (כרגע בת 11 חודשים) נתחיל לתת גלוטן רק בגיל שנה+, ונעשה בדיקה תקופתית ליתר ביטחון.

למעלה