ציליאק וחלב

ציליאק וחלב

שלום לכולכם! היום אני נמצאת לפני בדיקות ביופסיה לשני ילדיי בני 3 ושלושה חודשים ושנה ושלושה חודשים. את האמת... מתה מפחד וחושבת שאולי הבדיקת דם תספיק כדי לדעת שיש להם ציליאק, שהרי אמרו לי שבדיקת הביופסיה זה רק על מנת להכיר בנו בעתיד כחולי ציליאק כגון בבטוח לאומי וכד'... האם יש זכויות שקיימות היום שעליהם אני אמורה לדעת? האם יש קשר לציליאק ולחלב? דיברתם על חנות שתפתח בקרוב בבאר שבע, מישהו יודע האם כבר נפתחה או מתי? תודה על תמיכתכם מראש טלי

נצר1

New member
בדיקת הדם לא מספיקה לאבחנה

ובדיקת הביופסיה היא הכרחית לאישור המחלה. לפי מה שידוע לי את בדיקת הביופסיה עושים רק אחרי שבדיקת דם יצאה לא תקינה והעלתה חשש. אין שום הכרה בביטוח לאומי! אין זכויות, ולא מקבלים קצבאות. גם קופות החולים בארץ לא עוזרות בשום צורה שהיא. אין שום קשר בין צליאק (שזו מחלה שבה אסור לאכול גלוטן שנמצא בחיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון ולתת) ובין חלב (או יותר נכון לקטוז) ורוב מוצרי החלב והמעדנים הם נטולי גלוטן. לגבי החנות בב"ש אין לי מושג

יושי1906

New member
טלי -היום עברתי את הבדיקה עם בתי

בת 10,האמת,ההתאוששות מהירה מאוד וזמן ההמתנה בחוץ ,לא מספיק כדי לכסוס את כל הציפורניים...
גם אני התלבטתי באותן שאלות,גם אני דחיתי עוד טיפ טיפה את הבדיקה בעיקר מחששות אישיים שלי(הרדמה מלאה,בדיקה לא סימפטית ועוד...),אך כרגע אני אחרי ויכולה להגיד לך שהשד לא נורא. את עם הילדים עד שממש נרדמים(שניה וחצי מרגע שנותנים להם את החומר),וקורים לך אך שמוציאים אותם להתאוששות. אחרי פחות מ20 דקות עדן כבר שתתה וחצי שעה אחרי ישבה וליקקה בכייף גלידה, תוך שעה וקצת היינו בדרך הביתה.

צליאיק וחלב. מהנסיון של בעלי.

אין קשר בין צליאק לחלב. אבל מדובר על שני אזורים קרובים מאוד בקיבה, ולכן כאשר הדלקת של הצליאק בקיבה מאוד חריפה לפני שמגלים את המחלה, אז היא יכולה להשפיע גם על האזור של החלב שיהיה דלוק, ונהיה קשה לעכל את המוצרים. כאשר עוברים לתפריט נטול גלוטן ואחרי שהדלקת נרגעת לה והקיבה חוזרת לתפקד בלי כל הג'יפה של השלשול והדם וההקאות, אז גם העניין של החלב מסתדר. ועיצה מניסיון אישי - מי קשה לו עם החלב בגלל דלקת צליאק חריפה בקיבה, שיתחיל ממוצרי חלבים שמנים. ככל שהשומן יותר גבוה יותר קל לעיכול. לא בריא כמובן כי זה כמו להזריק כולסטרול ישירות לורידים, אבל זה עובד. ואז בהדרגה יורדים למוצרים עם פחות שומן.

למעלה