צילומי המחשה

צילומי המחשה ../images/Emo202.gif

גבי גזית, בתוכניתו היומית המומלצת 'הכל דיבורים', נתן השבע באחד הימים מונולוג קצר על צילומי המחשה בעיתונים. הוא תיאר צילום המחשה שפורסם בצמוד לידיעה ב'מעריב' (יש סיכוי שזה היה דווקא 'ידיעות אחרונות', אבל גם אם אני מתבלבל - העיקרון הוא אותו עיקרון, כי שני העיתונים נוהגים לתת הרבה צילומי המחשה) על נהגת שקיימה יחסי מין עם גבר בשולי כביש מס' 4, ונענשה כשנתפסה עם פרנרה לסקס ע"י שוטר תנועה. העיתון נתן צילום המחשה של אותו כביש, כביש מס' 4, אבל בשעות היום (כאשר האירוע המדובר התרחש בכלל בלילה), כדי שכולנו נראה מה זה מכוניות שנוסעות בכביש 4. הצילום היה נחוץ? הוא הוסיף איכשהו על הנאמר בידיעה? אבל החלק הבאמת מקומם היה בצילום המחשה של מכונית מאזדה שחורה בצמוד לידיעה. כמובן שכתוב באותיות קטנטנות בצמוד לדיעה, שלרכב המצולם אין כל קשר לידיעה וכו', אבל אם אין לו כל קשר לידיעה - למה להראות אותו בכלל??? האם קרובים או מכרים של נשים שיש להן רכב מאזדה כמו בצילום, כשיראו את הידיעה ואת התמונה - לא יחשדו לרגע שמכרתם / קרובתם היא-היא הנהגת המתגפפת בדרכים? כשיראו את התמונה הם מיד יחשדו שיש קשר, וכשיראו את כתובת ההבהרה הפיצית הם יחליטו שלהאמין להבהרה זו כבר נאיביות. ואם הם לא היו ראים את הצילום - הם לא היו מבינים על מה מספרת הידיעה?

יוסי ר1

Active member
כשגילו שהמון מכירים את אותה

אילוסטרציה, אבל את המחשה מעטים המכירים.

יוסי ר1

Active member
איזה מחשה?

"וְאֶת-מִי דָּאַגְתְּ וַתִּירְאִי, כִּי תְכַזֵּבִי, וְאוֹתִי לֹא זָכַרְתְּ, לֹא-שַׂמְתְּ עַל-לִבֵּךְ; הֲלֹא אֲנִי מַחְשֶׁה וּמֵעֹלָם, וְאוֹתִי לֹא תִירָאִי." (ישעיהו נ'ז י'א) אז זהו, שבגלל הסיומת של "אותי לא תיראי", הרבה לא מכירים. אגב, המאכל הוא קישוא ממולא, וההגיה היא "כוסא מחשי"

renjintso

New member
תראה, תבין, תשמע

יש המון עמודים בעיתון, וצריך למלא את כולם. כל יום לאנשים יש פחות ופחות כוח וסבלנות לקרוא. אנשים יותר ויותר מתרגלים למדיום וויזואלי, יענו תמונות ולא מילים צריך לשים תמונות. יש ידיעות שקשה לחבר להן תמונה, עושים אילוסטרציה.. את הידיעות מילא אפ'חד לא קורא, אז מה זה משנה?

סוריאל

New member
../images/Emo45.gif

כל הכבוד דונקי שוט. המשך כך. העולם זקוק לאבירים כמוך: הם נותנים לנו תחושה שמישהו אחר עושה את העבודה, וכשהם נכשלים גם מוכיחים לנו שצדקנו כשלא ניסינו לעשות אותה בעצמנו. אני ושותפיי לדירה איננו מנויים על עיתון כלשהו, וטוב שכך. זה חוסך הרבה מאוד זבל. הם כבר מזמן הפכו למחראות מודפסות. בכל פעם שאני בכ"ז נתקל באחד המפגעים האלה (בד"כ בשבתות) אני מרגיש מזוהם רק מהעלעול השטחי בהם.

זה מזכיר לי

לפני כמה זמן ראיתי ידיעה בעיתון שעסקה בנשים מוסלמיות הפונות לניתוחים לאיחוי קרום הבתולין לידיעה צורפה תמונה של נשים מכוסות מכף רגל ועד ראש, עטויות רעלה - ולתמונה צורף כיתוב "למצולמות יאן קשר לכתבה". זה קצת הצחיק אותי... ובאמת לפעמים נראה שהתמונה באה למלא "חור" בעמוד העיתון יותר מאשר באמת להמחיש משהו

מוגג

New member
נכון.

וכך גם הגופנים השונים והכותרות הזועקות. העיתון המודפס פונה לקהל המורגל לגירויים רבים הנשלחים מהמדיה האלקטרוניים. כדי לתפוס את תשומת הלב, העיתונות הפופולרית מבליטה את הצד הגרפי ומעדיפה אותו על הצד התוכני.

למעלה