צילומים - זריקת כפפה

schwinnie

New member
צילומים - זריקת כפפה

לדעתי הרבה צילומים שנשלחים לאתר "מפוקששים" בגלל חוסר ידע אלמנטרי בצילום. הרוכב הוא הרבה פעמים נקודה קטנה שבקושי רואים בתמונה, קונטרסט בעייתי ואין תשומת לב להדגשת מימד העומק. יש כמה טיפים בסיסיים ואפילו טריוויאלים שאני יכול לתת, אך הייתי מעדיף שמישהו בעל יותר ידע ואולי גם בצילום עם דיגיטלי ייתן משנה יותר סדורה. מי מרים את הכפפה?

yoramet

New member
לא ממש הרמת כפפה אבל בכל זאת

לא לי לתת טיפים בצילום (יש ידע אבל יש שיודעים יותר
) אבל מי שמתעניין יכול להעשיר עצמו בפורום צילום, ממש כאן בתפוז וגם לראות צילומים מוצלחים.

אולי כמה כללי אצבע

בתור חובב צילום בדימוס הייתי ממליץ על מספר דברים. דבר ראשון אנחנו באנו לרכב אז הצילום אינו החלק העיקרי. דבר שני אני לא יודע איזו רמה של מצלמה אנשים סוחבים איתם על האופניים אבל אני את המצלמות שלי לא אסחב שמא אפול וישבר הציוד (שעולה כמו אופניים ברמה גבוהה מאד) ועכשיו למספר כללי אצבע חלקם בנאלים ומוכרים: 1. לא לצלם מול השמש 2. לא לצלם כשהשמש גבוהה בשמים. 3. במידה ואין ברירה וצריך לצלם בשמש אין דבר יותר טוב מהפלש של המצלמה תעבירו אותו למצב ידני וצלמו עם פלש. 4. כשמצלמים מלמעלה האובייקט נראה קטן יותר. 5. כשמצלמים מלמטה האובייקט ראה גדול יותר. 6. עדשה רחבה (Zoom Out) גורמת לאיבוד תחושה של עומק ומרחקים בין עצמים. 7. קומפוזיציה ... נו טוב זה כבר כל אחד באופן אישי ואיך שהוא אוהב אך במידה ואתם רוצים לצלם את רוכב האופניים והסביבה לא כל כך חשובה נסו לדאוג שהוא יתפוס כמעט את כל גובה התמונה (להשאיר קצת מלמעלה וקצת מלמטה).

ועוד הערה קטנה

תמונה של רוכבי אופניים על רקע דרך עפר סתמית או ליד איזה פרדס או צימחיה - לא "עשה את זה" - עדיף לצלם רוכבים על רקע מיוחד לטיול - נוף או מיקום מיוחד - ככה נהנים גם מהרוכבים וגם מהנוף .. מצ"ב צילום לדוגמה. גדי

למעלה