צילום רחם

צילום רחם

אני הולכת לעבור צילום רחם בעוד חודש בערך... ואינני יודעת איך לאכול את זה. אני חוששת כולי. מפוחדת. למרות שקראתי שזה לא אמור להיות מפחיד. אני לא מפסיקה לחשוב על מה ארגיש או איך ארגיש כשיכניסו לי דברים לרחם אני מ - פ - ח - ד - ת !!!! מה עושים??? מישהי עברה את זה? יכולה להסביר לי מה התחושות? אבל אל תנסו ליפייף לי את זה. רוצה לשמוע את האמת...

bapi

New member
מצרפת לך קישור

לשאלות נפוצות - צילום רחם שם תקבלי הרבה מהתשובות
כמעט כולן פה עברו את זה
ואם אנחנו שרדנו אז בטוח שגם את
בהצלחה

geni1

New member
היי

קודם כל אין לך ממה לפחד! עברתי צילום רחם לפני שבועיים בערך , וזה בכלל לא כאב. לא לקחתי שום כדור הרגעה לפני , למרות שיש כאן בנות שלקחו. כל הצילום נמשך בערך 5 דקות , התחושה היא לא כ"כ נעימה (כמו בדיקה גניקולוגית עם מפסק),אבל בסה"כ אפשר לעבור את זה. העיקר שתהיי רגועה ! בהצלחה!

נכתב פה על זה כל כך הרבה...../images/Emo22.gif

אבל אני אישית קראתי בספר שזו בדיקה שככל שמבררים עליה יותר - יותר נלחצים....ואני מצטרפת לדעה הזו! אני אפרט מעט לגבי התהליך, מעתיקה חלק ממה שעניתי פה השבוע: "ילדים לא עושים עם בגדים, לא? אז הבדיקה די חושפנית! אבל מה לא עושים בשביל המטרה המיוחלת?! מזריקים לך בשכיבה מן חומר לרחם דרך הנרתיק ומיד החומר מתפזר וניתן כך לראות בצילום מה המצב שם....לפי הזכרון שלי: אצלי זה לקח כמה דקות להחליף לחלוק החושפני, כמה שניות לעלות על ה"קרש גיהוץ", שתי דקות עד שהרופא הכין את המכשירים, שתי דקות הנדוס המכשירים בתוכי וכדקה אחת של הזרמת החומר, תוך כדי הזרמת החומר צילמו ארבעה צילומים מהירים אחד כל כמה שניות. על ידי זה רואים את הפיזור....מה קורה תוך כדקה! לסיכום: הכאב אצלי היה כשלוש דקות(הכנסת המכשיר והזרקת החומר) וכמה דקות מפדחות של הליכה בחלוק הסקסי...אחר כך זה היה בהחלט נסבל. מציעה לך לעשות מזה יום כיף, ולפנק את עצמך אח"כ, לא ביררתי, והייתי אופטימית עד כדי כך שנסעתי לבד לעיר אחרת באוטובוסים ועוד התנצלתי לפני הרופא והטכנאית כשהגבתי כשכן כאב...(מפגרת, הא?))" תביאי איתך תחבושת הגיינית לספוג את שאריות החומר, ואם את שומרת נידה,אז אני קיבלתי לפני כן ממכון פוע"ה פקס המיועד לרופא ובו שאלות לגבי הפרוצדורה והמכשור בו השתמש, על פיו הרב או המכון יכולים לפסוק לגבי שאלת כתמים אחרי הבדיקה! בסך הכל מדובר בכחמש דקות שהן על פי רוב נעות בין בלתי מורגשות לכאב אמיתי הפוחת עם הזמן. אם את חוששת מאוד אז תקחי איתך אופטלגין נוזלי ותקחי לפני הבדיקה, או אחריה רק אם כואב. את יכולה גם לעשות חיפוש עם המילים "צילום רחם" בנושא או בתוכן ותראי כמה הרבה נכתב על זה כאן...ככל שתכתבי תקופה ארוכה יותר תקבלי יותר הודעות בנושא... גם בשורה הכחולה למעלה תוכלי לברר על זה ובאפי חסכה לך ושמה לך קישור. ועוד משהו: יש אגדה שבחודשים אחרי הצילום עולים הסיכויים להרות כי הגוף מתנקה וכל מיני סתימות קטנטנות (אם יש) נפתחות, אז זו עוד סיבה לקבל את הכאב באהבה.. מאחלת לך להיכנס לאגדה הזו...
בהצלחה רבה! שיהיה בקלות.

זה לא נורא :)

היי מהלכת יקרה.. גם אני עברתי זאת.. וזה לא ממש נורא בתור היסטרית מושבעת ומחמטפובית לחלוטין הגעתי במצב רוח רע עד נורא הקשבתי לכמה חברות שאמרו שהיה ממש רע.. מה שהגביר את הפחד.. ואת יודעת השד לא משהו עברתי אותו בבלינסון בפ"ת משהו כמו 5 דק.. לא ממש מפחיד ישנה הרגשה באמצע שצריך ללכת לשירותים אבל אפילו לא ממש כאב אז תנוחי לפני אם צריך קחי 2 כדורים.. ויהיה בסיידר באמת

lilon

New member
רציתי לשתף

אני עברתי צילום רחם לפני שנה בחול ולא ידעתי על הבדיקה כלום נסעתי לשם עם הבעלול שנינו רכובים על אופניים בסך הכל 30 דקות רכיבה,הבדיקה ערכה כ חמש דקות כולל זמן לבישת החלוק והכובע וזה לא היה נורא קצת כמו כאבי מחזור ,את הדרך חזרה כמובן עשיתי על האופניים שקרוב לבית התחילו לי כאבים נוראיים כך שעל האופניים מניסיון לא ממליצה הכאבים עברו למחרת והכל נישכח שהיה בהצלחה ושיעבור קל

מילי כ

New member
כל אחת חווה את זה אחרת

ולכן תוכלי לקבל הרבה דעות... לי באופן אישי היה בהחלט לא נעים, אבל גם לא נורא. אם את חוששת, כדור נגד כאבים לפני או כדור הרגעה זה רעיון בכלל לא רע. עצה שלי, תקחי מהבית כמה תחבושות מסוג טוב, כי כשקמים, יש נזילה של החומר שמזריקים לרחם, ולפעמים גם דימום, ואם לא תצטיידי מראש את עלולה למצוא את עצמך מהלכת בין טיפות של יוד... שיעבור בהצלחה! והעיקר, שהתוצאות תהיינה טובות! מילי

סימפטי1

New member
יהיה בסדר... :) ../images/Emo141.gif

עד כמה שזכור לי ממה שאישתי עברה זה צחוק ממש.. וזה קל... אם לא תחשבי על זה בכלל יהיה לך יותר קל.. כי הדבר הקשה היחידי בזה.. זה הפחד מזה.. ולא הבדיקה עצמה.. שיהיה בהצלחה... ובקלות

למעלה