צילום רחם

סנונית 1

New member
היי יולי מתוקה ../images/Emo24.gif

קודם כל בהצלחה בצילום. מחברה שלי שעברה טיפולים ונשלחה לצילום רחם שמעתי שהם כבר עמדו לפני הפריות אחרי צילום הרחם והופ צילום הרחם פתח כנראה את כל הצנרת והיא נכנסה להריון. זה לא הסיפור הראשון שאני שומעת שאחרי צילום רחם נכנסים להריון אז מי יתן וגם את תהייה עוד אחת מהסיפורים האלו. בהצלחה מתוקה.

עליסה1

New member
יולי

גם אני עברתי אצלו את הצילום שכ"כ פחדתי ממנו,לכן "עליתי "על כמה אופטלגינים לפני הבדיקה.הבדיקה עצמה לא הייתה נעימה-תחושת אי נוחות כמו בבדיקה חודרנית מהרגיל,אבל הרבה פחות מפחידה או כואבת ממה שציפיתי.לעומת זאת היו שם נשים שבכלל לא כאב להן וכאלו שמאוד כאב.לא הצלחתי עדיין להבין אם זה תוצאה של מתח רב-הכאב- או עניין של מבנה.למרות המיתוס על טוגנרייך המקסים ,ביום שבו אני הייתי הוא כנראה לא היה במצב רוח מעולה,אבל הוא נחשב לבעל מקצוע מעולה.... בהצלחה רבה!

tapuzx

New member
הי יולי

עברתי צילום רחם לפני מס' חדשים אצל דר' טוגנדרייך (כן, יש גם ד' בשם) ברמת גן. הבדיקה היתה קלה ומהירה למרות שלא ידעתי שצריך להביא קטטר (ולא היה לו לתת לי). עד כמה שידוע לי מותר להכנס להריון מיד אחרי הבדיקה. תשובה מקבלים במקום. אני לקחתי כדור נגד כאבים כשעה לפני הבדיקה. אחרי הבדיקה היה לי דימום חלש מדי פעם שנמשך כיומיים וקצת כאבים קלים. דרך אגב מסתבר שהוא גם רופא נשים במכבי ומטפל בנושאי פריון (לא ידוע לי אם הוא מומחה פריון). המון הצלחה !

petit choux

New member
אני מהפורום השכן ורציתי לעודד

עשיתי אצלו צילום רחם ביום ה- 13 למחזור ולא היה לי דימום אחרי זה ובאותו ערב קיימנו יחסי מין וגם יומיים לאחר מכן והיום אני בשבוע 10 להריון אז מחזיקה לך אצבעות ומאחלת לך בהצלחה

petit choux

New member
לא מצאו כלום בצילום

אבל שמעתי שלפעמים יש איזה "לכלוך" קטן שלא רואים בצילום ואם החומר זה נשטף , כמובן שזה הכל "אומרים" ואין וודאות אבל מה שבטוח שנקלטתי לאחר מכן מיד

פינקי33

New member
איזה כיף לך, אני מחכה לראות מה

יהיה איתי השבוע אחרי שעברתי לפני 3 שבועות צילום... המכשפה אמורה להגיע בימים אלו וב"ה היא לא תגיע....

tutiki

New member
../images/Emo32.gif עדכונים הסטרוסקופיה

היי לכולן, לאחר שהשתגעתי מלחץ בשבוע שעבר ושיגעתי את כל הפורומים באזור עם שאלות - עברתי את ההסטרוסקופיה האבחנתית ביום חמישי. היה ממש בסדר. היה יותר מלחיץ מכואב. הרגשתי אי נוחות וכאב קל ביותר, אבל ממש לא משהו ששווה לקבל בשבילו זריקת הרדמה (לא מקומית ובטח ובטח שלא מלאה). כנראה שזה באמת עניין אינדיבידואלי ותלוי גם בסף הכאב של כל אחת. יכול מאוד להיות שזה גם תלוי במיומנות הרופא ובעדינותו. לי עשה את הבדיקה פרופ' זיידמן, היא נעשתה בתל השומר. הוא היה עדין ואדיב והראה לי והסביר איך אני נראית מבפנים (איכס!). בקיצור - ממש לא נורא, ובדיעבד - חבל על כל האנרגיות שהתבזבזו בלפחד מהבדיקה.

אפרסקה

New member
שמחה שאת אחרי זה ושהיה בסדר

עכשיו אני מקווה שתיראי בקרוב תוצאות חיוביות!

orname

New member
צילום רחם - קישור להסבר מלא

בקישור הרצ"ב יש הסבר מלא ומפורט על התהליך (מתוך אתר שיש בו הסבר על מושגים רבים ומועילים)

חבובי

New member
קטטר וצילום רחם.

שלום בנות. אני מניחה שבקרוב יפנו אותי לצילום רחם. קראתי את כל השרשור, אבל לצערי לא הבנתי מה זה הקטטר הזה, ולמה בדיוק הוא משמש. אני מבינה שהוא עוזר לא להרגיש את הכאב ושחשוב שיהיה אותו. אודה למי שתוכל לנדב לי פרטים מפורטים.... תודה רבה!!!

נרי כ

New member
אז ככה זה עובד:

בצילום רחם יש שתי פעולות עם פוטנציאל הכאבה: תפיסה של צוואר הרחם כדי שיהיה אפשר להחדיר את הצינורית עם נוזל ההדגמה (זה שאפשר יהיה לראות ברנטגן) והחדרת הנוזל עצמו. הקטטר הנ"ל מחליף מכשיר בשם קוגלצנז (רק השם שלו עושה צמרמורת) שהוא מין מלקחיים עם שיניים בקצה, שאיתו היו תופסים את צוואר הרחם, וזה כנראה לא נעים בדיוק כמו שזה נשמע. הקטטר, אם אני מבינה נכון, חוסך את התפיסה הזאת, והוא מרחיב את צוואר הרחם עם בלון, ולא ברור איך לא חשבו על זה קודם. לכן, כדאי לרכוש מראש. את תחושת אי הנעימות עד כאב של החדרת הנוזל לרחם ולחצוצרות אין דרך מכנית למנוע, אבל אפשר לקחת כדורים נגד כאבים לפני. בכל מקרה, נכון ש"הקוגלצנז של טוגנדרייך" היא כותרת מצוינת לסיפור קצר? שנציע לאתגר קרת?

פּוֹנְג

New member
אם אפשר לדעת מה השם המקצועי של

הבלון הזה? היום ניסיתי להשיג כזה ולא ידעו על מה אני מדברת...

יולי 154

New member
פונג, אפשר להשיג את זה

אני היום התקשרתי לעדה ממדטכניקה וניתן לקנות את זה ללא בעיה. היא אמרה לי את מספר המוצר והמחיר: 190 ש"ח + מע"מ שזה יוצא 225 בערך ואפשר לקחת את זה במדטכניקה בקרית אריה. יש לי את הסלולרי של עדה אם את צריכה.

פּוֹנְג

New member
מגניב... כי הפרוטקציה שלי שם

לא ידעה על מה מדובר. ככה זה כשרוצים בזול.
מחר אני אפנה אותה לעדה תודה.

תולו

New member
שם מקצועי

H/S Catheter Set For Hysterosonography and Hysterosalpingography פריט מס' 61-5005 אצל מדטכניקה. זה נראה כמו קטטר לכל דבר (אני בדיוק מסתכלת על זה)

יולי 154

New member
איפה את מסתכלת על זה?

זה נמצא מולך או שאת מסתכלת על תמונה באינטרנט? אם זה תמונה, בבקשה שימי קישור שגם אני אבין מה זה בדיוק ומה הולך להיכנס לי לגוף... תודה!

למעלה