צילום רחם

יולי 154

New member
צילום רחם

ביום שלישי הקרוב אני עוברת צילום רחם. אני אעבור את זה אצל ד"ר טוגנרייך במכון רנטגן של מכבי ברמת גן. קראתי בערך מה זה אבל אשמח לקבל עצות, הכנות, איך זה הולך, כמה שיותר. חוץ מזה שאלה: אני אהיה ביום ה-11 למחזור. למחרת יש לי מעקב ביוץ באולטרא סאונד. האם זה מפריע להיכנס להריון? האם מותר מייד אחרי הצילום או יום יומיים אחרי לקיים יחסי מין? יש דימומים? זה יכול להפריע? תודה!

פליאה 4

New member
להיפך זה עוזר להכנס להריון כמה טיפי

א. רצוי לקחת כדור נרופן זה עוזר אולי פסיכולוגית אבל זה עוזר ב. למיטב זכרוני אסור לקיים יחסים לפני הצילום רחם לא לאחר מכן ג. אני דיממתי זה אפילו לא היה דימום אלא כתמים חומים ביום הצילום וקצת יום למחרת ובאותו יום הייתי עם התלמידים שלי בטיול והשתוללתי אז אל תחששי אם זה יכאב לך אח"כ וכמובן שזה לא מפריע אבל הכל יחסי בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה ושתבשרי לנו בשורות טובות במהרה

אורליה1

New member
יולי שלום

שמי אורלי. גם אני צריכה לעבור צילום רחם ואני מעוניינת בד"ר טוגנרייך. אני חברת מכבי. איך הגעת אליו לקביעת תור ? אורלי

יולי 154

New member
ד"ר טוגנרייך

כדי להגיע אליו מתקשרים למכון רנטגן של מכבי ברמת גן, יש עוד מכון שהוא עובד בו יותר בדרום, לא זוכרת איפה. קובעים תור, והוא עושה את כל צילומי הרחם שם. בהצלחה!

h i l a l

New member
../images/Emo3.gifדר' טוגנרייך

מדהים,אלוף בצילומי רחם לא מרגישים כלום,אולי דקירה קטנה ונגמר. לא מפריע להיכנס להריון,להפך עוזר...פותח את כל הצנרת
,שיהיה בהצלחה.

יולי 154

New member
ועוד שאלה- מתי מקבלים תשובה?

האם תשובה של צילום רחם זה מייד? באותו יום? אחרי שבוע? מתי מקבלים את התשובה? תודה!

נרי כ

New member
תשובה במקום

הוא נותן לך את התשובה מיד אחרי הבדיקה מודפסת, אבל צריך להביא את התשובה ואת הצילום לרופא שלך, שיפענח בעצמו. אצלי טוגי (שמו בחבר'ה) אמר שהכל בסדר, והרופא שלי אמר שיש חסימה. אז צריך להתאפק עד ההליכה לרופא.

תולו

New member
עוד משהו../images/Emo101.gif

יולי, בהמלצתו של המדקר שלי (שאמר שכולן משתמשות בזה) קניתי מין קטטר כזה שאמור להקל בצילום. אני עוד לא יודעת אם זה אכן כך (אני עושה צילום יומיים אחרייך ), בכל מקרה, את יכולה לרכוש את הקטטר מחברה בשם מדטכניקה, הם יושבים ברחוב אפעל 5 בפתח תקווה והם פתוחים עד 18:30 כל יום. הטלפון שלהם הוא 9254040 (קיבלתי אותו מבנות פה בפורום), ותבקשי את עדה. היא יודעת כבר מה זה.

יולי 154

New member
כמה זה עולה? והם מרשים להשתמש בזה?

את יודעת כמה זה עולה? וגם את בטוחה שיתנו לך להשתמש בזה? אם זה מומלץ, אני גם אקנה. תודה!

Blue velvet

New member
המחיר:

240 שקל. אין כל סיבה של ייתנו להשתמש בזה. לדעתי, הם מעודדים שימוש בציוד, כיוון שהוא אמור להקל. בהצלחה.

נרי כ

New member
טוגנרייך משתמש בזה תמיד ויש לי אפיל

השערה (שכבר פרסתי אותה כאן) שהוא משחק אותה רובין הוד של הקטטרים לצילום רחם: שמי שיש לה קונה, ומי שאין לה הוא גם בודק אותה עם זה. ואני אוכיח: הקטטרים מגיעים ישר אליו. אני לא ראיתי אותו אפילו, ואמרו לי בחברה שזה יחכה לי אצלו. כל הנשים שחיכו איתי בתור, ניסו לומר לו שהן הזמינו קטטר, אבל לא עניין אותו, וממילא הוא לא הבחין ביננו (בדקות הראשונות שלי על השולחן חשבו בכלל שמדובר במישהי אחרת). מה שגרם לי לחשוב שאו שהוא לא משתמש בזה לאף אחת או לכולן. הוכחה 2: מישהי כתבה פה שהיא לא ידעה על זה ולא קנתה, ואז טוגי אמר לה שהוא משתמש בקטטר הזה בשבילה, שי למי שבאה מרחוק. מה אתן אומרות, האם אלו הפנטזיות הפרועות שלי, או שיש לנו מלאך באמצע הדרך?

יולי 154

New member
לא הבנתי

אז טוגנרייך משתמש בזה לכולן? לא צריך לקנות ולהזמין? יש את זה כבר אצלו? אני אנסה לברר ביום ראשון במכון הרנטגן, אבל אם מישהי יודעת... האם לקנות ולהביא או שאין צורך?

חגית6

New member
אני עשיתי את הצילום

אצל טוגנרייך והוא לא השתמש בשום קטטר. הצילום לא כאב, רק תחושת אי נוחות למשך שניה אחת בלבד וזהו. הטיפ שלי - טיפות אופטלגין כחצי שעה לפני הצילום וכמה טיפות רסקיו . בהצלחה

orname

New member
תקני!

אולי קניתי במקום אחר (רופא הפריון שלי נתן לי טלפון לרכישה) - אבל אצלי הקטטר הגיע בחבילה הבייתה (תוך 48 שעות מרגע ההזמנה הטלפונית) נכנסתי לחדר הבדיקה עם הקטטר נתתי לרופא והוא השתמש בו. לא לכל הבנות היה - ומשיחות בחדר ההמתנה הבנתי שאצל אותן בנות לא היה שימוש בקטטר כזה. לי לא כאב בכלל. מכיוון שזה צילום הרחם היחיד שעברתי קשה לי להגיד אם בזכות הקטטר - אבל אם יש סיכוי להקלה למה לא?! נכון שזה לא סכום ש"הולך ברגל" אבל... לנוחות אין מחיר. בהצלחה.

אורליה1

New member
שאלה על הקטטר

היי אני לפני צילום רחם והבנתי שכדאי לי לרכוש את הקטטר. יש לי כמה שאלות: ראשית, סליחה על הבורות, אבל מה זה בדיוק אותו קטטר ? האם בשימוש עם הקטטר אין הזרקת דיו ישירה לחלל הרחם ? יש כאלו שאומרות שאחרי צילום רחם הן נכנסו להריון כי ה"צנרת" השתחררה. אם הדיו מוזרק לתוך חלל הקטטר איך ה"צנרת" שלנו משתחררת ? ממני הפחדנית.

נועם@בת

New member
בכל צילום רחם משתמשים בקטטר

זאת הצינורית בעזרתה מכניסים את היוד לרחם. אבל בצילום רחם "רגיל" תופסים את קצה צוואר הרחם ומושכים אותו כדי ליישר את הרחם ולאפשר לצלם אותה. התפיסה הזאת כואבת והזרקת היוד כואבת. הקטטר המדובר דק יותר ולכן ההחדרה שלו קלה יותר. על הקטטר מורכב בלון, כאשר מחדירים אותו לרחם מנפחים את הבלון והוא נתפס בפנים ומאפשר לנפח את הרחם עם היוד מבלי לתפוס את צוואר הרחם ולמשוך. כל פעולת ההחדרה של הקטטר והיוד קלים יותר ומכאיבים פחות. היוד המוזרק לרחם משתחרר בחלקו מן החצוצרות על חלל הרחם ובחלקו פשוט נשפך חזרה מהנרתיק. הלחץ של היוד על חלל ההרחם ועל החצוצרות הוא זה שפותח סתימות ומפריד הידבקויות עדינות. נועם

אורליה1

New member
נועם

תודה על התשובה המפורטת. שאלה טכנית אחרונה לי אלייך: אחרי הכנסת הקטר, איך מנפחים את הבלון שבקצהו ? מצטערת אם זה כבר יותר מדי שאלות. תודה מראש. אורלי

k o k o p e l i

New member
אכן אגדה....

ולפנטז זה מצוין, אבל אני עברתי אצלו צילום רחם שהיתה חוויה די טראומטית. מקנאה בבנות שאומרות שזו דקה של אי נעימות וזהו. דממתי במשך עוד יומיים והכאבים היו ממש לא נעימים , ולא, לא היה שם קטטר. אבל זה אולי בגלל שבאתי מקרוב ?

נרי כ

New member
הדימומים זה לא מהאין-קטטר בהכרח

גם לי היו, וגם כאבים, אבל לא מהחלק של תפיסת הצוואר כדי להחדיר, אלא מהחלק של ההחדרה. אולי באמת לא כדאי להגזים עם זה שזה לא ביג דיל. זה ייתכן, זה אפשרי, אבל תענוג גדול זה בטח לא.

למעלה