צילום רחם

בראון10

New member
צילום רחם

הי
יש המלצות אצל מי ואיך מתאמים צילום רחם? כמה כואב?.. ועצות..
תודה!

עוד אופציה

יש אופציה נוספת שנקראית sono-hsg שאולי שווה לך לשקול:
https://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2692566
ממה שקראתי יש יתרונות וחסרונות לזה מול צילום רחם רגיל, אז זה תלוי מה הסיבה לצילום הרחם. אצלי זה היה כחלק מבדיקות השגרה בטיפולי פוריות, לא כי חשבו שיש בעיה, אז העדפתי לעשות את ה sono-hsg וכששאלתי את הרופא על האופציה הוא אמר שאין בעיה ונתן לי טופס 17 לזה.
הבדיקה כן כאבה לי, אפילו מאד, אבל זה קשור כנראה למשהו במבנה הספציפי אצלי. לרוב זה לא אמור לכאוב כ"כ. ומבחינתי היתרון המשמעותי הוא שלא משתמשים בחומר רדיואקטיבי ואין קרינה.
קחי בחשבון שחלק מהדברים צילום רחם כנראה מזהה יותר טוב, אז אם מחפשים אותם ספציפית, אולי עדיף צילום רחם.

צילום רחם

ביצעתי שבוע שעבר אצל טוגנדרייך..לא כאב !!סתם יש רעש סביב הבדיקה הזו...והוא ממש נחמד.
אני במכבי -בצעתי באסותא השלום,תור היה ממש זמין.

לא הייתי אומרת סתם

קחי בחשבון שזה מאד אישי, קשור למבנה אצל כל אחת. יש כאלו שזה כואב להן. אני לא אומרת את זה כדי להפחיד, אבל נראה לי לא נכון לבוא לבדיקה עם ציפייה שלא יכאב בכלל, כי אז קשה עוד יותר להתמודד עם הכאב (אצל אלו שכן כואב להן).

בראון10

New member
תודה. התורים אליו זמינים ומהירים?

אני הבנתי שאם יש חסימה אז כואב יותר, לכן החשש אצלי..

haych

New member
לא סתם יש רעש

וחבל שאת מקטינה תחושות של אחרות.
זה שזה לא כאב לך זה נהדר.
אבל לכל אחת סף כאב שונה, מבנה רחם שונה, ובעיות שונות (יש/אין חסימה).
הבדיקה יכולה להיות עבור בנות מסויימות (היוש!) מאוד לא נעימה (בלשון המעטה).

עשיתי את זה לפני כמה וכמה שנים וכאב מאד

אצלי זה היה בגלל המבנה שלי. לא ידעתי עד הצילום שאני ממש צרה וקטנה ולכן ממש כאב לי ברמות קשות. כך שזה משתנה מאחת לאחת אבל, להכליל ולהגיד "זה לא כואב וסתם עושים רעש" זה לא נכון ולא הוגן.

haych

New member
אפשר בבתי חולים ואפשר פרטי

זו פרוצדורה פשוטה אז לא הייתי עושה פרטי, הבעיה שקשה מאוד לקבוע תור, ברוב בתי החולים "אין תורים" וגם אם יש-זה לעוד המון זמן ולא בטוח שבתאריך הזה תיהי בסטטוס הנכון מבחינת המחזור (נדמה לי שזה מסיום הוסת ועד לביוץ).
אני קיבלתי תור בקלות אבל כנראה שזה היה פוקס.

לחלק זה כואב ולחלק לא.
בהתחלה תופסים את צוואר הרחם-לי זה כאב מאוד והייתי צריכה לעבור את זה 3 פעמים כי זה כל פעם השתחרר. הזרמת הנוזל לא כאבה לי-זה מרגיש כמו כאבי מחזור קלים. כשהרופא ניסה לפתוח את החסימות הוא הזרים את הנוזל בעוצמה חזקה יותר וזה כבר ממש לא היה נעים, אבל נסבל.

kai83

New member
ממש לא סתם הפחדות

אין לי המלצות בשבילך, אבל מנסיון אישי שלי הבדיקה היתה גיהנום...
לפני שהלכתי לבדיקה, אמרו לי שזה שטויות ולא כואב בכלל וכדו'.
אבל לכל אחת הבדיקה עוברת אחרת, זה תלוי גם אם יש חסימה או לא.
לי אישית היתה חסימה, צרחתי את נשמתי בזמן הבדיקה והתחננתי שיפסיקו.
גם לאחריה, כמה ימים שסבלתי מאוד מכאבים ודימום.
אז כדאי שתהיי מוכנה לכל אפשרות...

בראון10

New member
וואי ואי.. מפחיד

אצל מי עשית את הבדיקה? כדאי לבקש בהרדמה או אין צורך? בפרטי הכל פונקצייה של תשלום.

kai83

New member
אני עשיתי בציבורי

בבי"ח לניאדו ונאמר לי שאין אפשרות להרדמה.
רק אחרי הבדיקה התחרטתי שלא התעקשתי או עשיתי במקום אחר שכן מאפשר הרדמה...
אני גם לקחתי לפני משככי כאבים שלא עזרו, אבל היתה בעיה עם האחרי, הם נותנים אופטלגין ואני אלרגית ולכן לא יכלו לתת לי.
מאחלת לך שתעברי בלי להרגיש כלום!

haych

New member
את השלישית שהייתה לה שם חוויה נוראית

גם אני עברתי בלניאדו, ולפחות עוד אחת מהפורום, שמעידה שהתקרה רעדה מהצעקות שלה.
נראה לי שאפשר לסכם שמומלץ לא להתקרב ללניאדו בשביל צילום רחם.
(מיחידת ה ivf אני מאוד מרוצה).

kai83

New member
לא משוגעת על לניאדו בכללי...

את הIVF שם אני לא מכירה, מאחר ואני רווקה והם לא מקבלים נשים רווקות.
מה שהרגיז אותי מאוד, עקב העובדה שרופאת הפוריות שלי בקופה, עובדת שם ואני לא יכולתי להיות מטופלת אצלה...
בסוף עשיתי IVF בהלל יפה ודווקא הייתי מרוצה מאוד

Caitriona

New member
אני עשיתי בזמנו דרך מאוחדת

דווקא זוכרת שהיו בסדר מבחינת זמינות תורים (ועשיתי פעמיים ברווח של כמה שנים)
כך שאפשר כמובן לתאם גם דרך הקופה שלך.
ממה שאני זוכרת זה צריך להיות אחרי מחזור ולפני ביוץ (או שאני מתבלבלת עם היסטרוסקופיה?)
לגבי כאב- אצלי בשתי הפעמים היה סביר לגמרי, אבל להבנתי אם יש חסימה זה כואב יותר.
עצה- את יכולה בכיף לקחת נורופן/אדוויל/אקמול או מה שעובד בשבילך כחצי שעה-שעה לפני התור וזה גם יקל על הכאב.
בהצלחה

צילום רחם

כנראה שהחוויה משתנה מאחת לשניה.אני לקחתי נורופן שעה לפני

יצא לך לעשות הזרעה עם שלפוחית ריקה?

אמנם לא עשיתי צילום רחם, אבל לדעתי אצלי כאב לי כ"כ בsono-hsg בגלל זוית הרחם. אני יודעת שיש לי בעיה עם זה בגלל שבפעם הראשונה שעשיתי הזרעה לא אמרו לי לבוא עם שלפוחית מלאה ומאד כאב, ואז בפעמים האחרות כבר הייתי עם שלפוחית מלאה וכאב הרבה פחות. צילום רחם קצת שונה (והכאב שנובע מחצוצרות חסומות לא קשור לזווית הרחם), אבל אולי גם שם הכאב קשור במידה מסויימת לזווית. אם יצא לך לעשות הזרעה בשלפוחית ריקה ולא כאב, אולי זה מעיד שיש פחות סיכוי שיכאב לך בצילום?

בראון10

New member
לא לאחרונה..

הזרעות לא עשיתי לאחרונה בכלל אז לא זוכרת.. היה אצלי יותר פונקצייה של מי הרופא שעשה.. עשיתי צילום רחם אבל לפני 8 שנים, אז לא היו שום חסימות.. היום בצד אחד חסום אז חוששת..

למעלה